17.–26.08.2023, Helsinki

Art Goes Kapakka 2023

Info

Art goes Kapakka tuo jälleen elokuussa eloa kaupunkiin, iloa mieliin ja rentoutta pakaroihin. Ravintoloissa lauletaan, puhutaan, lausutaan , räpätään, resitoidaan, kuiskataan ja huudetaan. Huokaistaan, hihkutaan, nauretaan ja itketään.

Info

Art goes Kapakka tuo jälleen elokuussa eloa kaupunkiin, iloa mieliin ja rentoutta pakaroihin. Ravintoloissa lauletaan, puhutaan, lausutaan , räpätään, resitoidaan, kuiskataan ja huudetaan. Huokaistaan, hihkutaan, nauretaan ja itketään.


Esiintyjät

Brady Rymer

Brady Rymer

26.08.2023 19:00 Torni / O’Malley’S, Yrjönkatu 26, Helsinki

Brady Rymer on sympaattinen, täysillä läsnäoleva ja tilanteeseen heittäytyvä esiintyjä. Nykyään hän on kaiken muun ohessa myös yksi Amerikan suosituimpia ja palkituimpia (mm. 3 Grammy ehdokkuutta) koko perheen muusikoita. O’Malleysissa hänet nähdään super harvinaisella ”pelkästään aikuisten” soolokeikalla, jossa hän soittaa sekä omaa että suosikki artistiensa materiaalia, akustisella kitaralla ja huuliharpulla ryyditettynä

Butt Boutique

Butt Boutique

18.08.2023 22:00 Tanner, Hämeentie 11, Helsinki

Butt Boutique on täydelliseksi hiottu MTV-sukupolven ysärihouse-potpuri, jossa pyllyt ja kuplivat vuoroin vilkkuvat Hämeentien tyylikkäimmässä ravintoladiskossa.Janne X, Lauri Soini, VJ Baddie & Sour Cherry

Cal Twomey

Copasetic Brothers

Copasetic Brothers

17.08.2023 19:00 Juttutupa, Säästöpankinranta 6, Helsinki

Copasetic Brothers – Verrattomat veljekset! Soittaa rhythm and bluesia, calypsoa, jazzia, poppia ja ska-musiikkia. Jamaikalaiseen tapaan. Postikortti, matkamuisto tai unessa koettu elämys Karibianmereltä. Pakoton svengi. Tanssijan onni. Iloa ja hyvää fiilistä. Paras illanvietto sinulle ja olevalle/tulevalle onnellesi!

Cushions

Cushions

21.08.2023 22:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Cushions on viisihenkinen indierock-bändi, joka saa ankarimmankin rokkipoliisin puolelleen. Tämän helsinkiläisyhtyeen vahva esiintyminen ja tyylilajeja rohkeasti sekoittava musiikki nostavat keikkojen tunnelman korkealle. Jos kuvaus kuulostaa ylimieliseltä, tule ja todista itse – et tule pettymään. Ota mukava asento, ja valmistaudu johonkin aitoon!

DJ Lil’ Tony

DJ Lil’ Tony

19.08.2023 22:00 Siltanen, Hämeentie 13, Helsinki

Helsingin klubielämän keskushahmona tunnettu Lil’ Tony eli Toni Rantanen soittaa koko illan setin Siltasessa!

DJ Mora

DJ Mora

24.08.2023 22:00 Siltanen, Hämeentie 13, Helsinki

Mora soittaa brasiliaiseen bailefunkiin ja muihin lattarirytmeihin painottuvan koko illan dj-setin.

DJ Simo Pukkinen

DJPJP

DJPJP

22.08.2023 20:00 Solo Sokos Hotel Torni, Ateljee Bar, Yrjönkatu 26, Helsinki

DJPJP soittaa omia disco/house-remixejään suomalaisen kansanmusiikin timanttisista stygeistä laidasta laitaan, arkistoäänitteistä tuoreimpiin julkaisuihin. DJPJP on mm. Friggistä ja Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä tuttu Petri Prauda. Suomalaisia kansanmusiikkiäänitteitä kuulee liian harvoin soitettavan DJ-seteissä, vaikka BAILUAINESTAHAN NIISTÄ LÖYTYY. DJPJPn remixausten esikuvat löytyvät elektronisen klubimusiikin viiden vuosikymmenen perinnöstä.

Duo Taika – Mystique

Duo Taika – Mystique

17.08.2023 23:30 Babylon Club & Garden, Erottaja 2, 00120 HKI, Helsinki

Kaksi naista, tulitanssia ja jongleerausta koreografioituna kauniiksi ja hypnoottiseksi kokonaisuudeksi. Soljuva musiikki luo mystisen tunnelman, joka vangitsee katsojat.

Eetu Riikonen

Fox Confession

Fox Confession

26.08.2023 22:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Fox Confessionin cinedramaattinen pop lipuu elokuvallisissa tunnelmissa kuin road movie Ivalosta Grand Canyoniin. Jos jonkun, tämän bändin voi kuvitella mukaan David Lynchin maailman mystisiin kohtauksiin, mutta aivan yhtä hyvin vaikkapa The Cardigansin kanssa samalle lavalle Lollapaloozaan. Kappaleissa kuuluu vaikutteita mm. americanasta, 60-luvun tyttöbändeistä ja countrystä jopa tangoon asti. Bändin supervoimana ovat moniääniset harmoniat ja koskettavan kauniit melodiat, eletyn elämän riipaiseva mutta kauniisti hallittu soundi.

Gada

Grönroosin Veljet

Grönroosin Veljet

23.08.2023 20:00 Rytmi, Toinen linja 2, Helsinki

Muusikkoveljekset Juhani ja Veikko perustivat yhtyeen, jonka musiikkia inspiroi pohjoisamerikkalainen moderni kantri. Grönroosin Veljien kappaleissa tärkeitä rakennusaineita ovat sielukkaat melodiat ja kielisoitinten ajaton ja rikas äänimaailma. Tunnelmaltaan tiiviit sanoitukset heijastavat suomalaista mielenmaisemaa, jossa ilo ja suru voivat olla läsnä yhtä aikaa. Veljesten silmäkulmissa on pilkettä, mutta he eivät pelkää näyttää tunteitaan.

Heikki Salo & Tuija Rantalainen

Heikki Salo & Tuija Rantalainen

17.08.2023 19:30 Sofia Helsinki, Unioninkatu 27, Helsinki

Heikki Salo on tamperelainen lauluntekijä-muusikko, joka kirjoittaa lastenlauluja, iskelmiä, suomirokkia, teatterimusiikkia ja näytelmiä. Hän on Miljoonasade -yhtyeen keulakuva ja palkittu mm. Taiteen valtionpalkinnolla ja Reino Helismaa -palkinnolla.Tuija Rantalainen on julkaissut musiikkia lapsille ja aikuisille ja hän säveltää myös teatterimusiikkia. Hänet tunnetaan parhaiten lauluistaan Korkokenkä ja Jouluaaton aamu kolmosratikassa.

Heiskanen Bayatz Baharat

Heiskanen Bayatz Baharat

20.08.2023 17:00 Fazer Café Kluuvikatu, Kluuvikatu 3, Helsinki

Heiskanen Bayatz Baharat on viulisti ja säveltäjä Lotta-Maria Heiskasen luotsaama yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät lähi-idän alueiden rytmiikka ja sävelkieli pohjoismaisen jazz- ja kansanmusiikin perinteen kanssa. Heiskasen sävellyksissä matkataan mystiikan ja realismin rajamailla. Heiskanen on herkkä tulkitsija, jonka soittotyyli on kauniin koskettavaa ja räiskyvän intohimoista.

Heta Narkaus

Heta Narkaus

17.08.2023 22:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Oululaislähtöinen, sittemmin Helsinkiin asettunut Heta Narkaus julkaisi herkkävireisen debyyttialbuminsa ’Liian ohutta ilmaa’ marraskuussa 2022. Tuottaja-kitaristi Nicolas ´Leissi´ Rehnin (Yona, Color Dolor, Jesse Markin) kanssa yhteistyössä sävelletyt kappaleet kulkee dreampopin ja postrockin välimaastossa. Sanoitukset häilyy unettomuuden ja väsymyksenrajamailla etsien lohtua ja kauneutta niistä hetkistä kun yhteys itseen ja muihin on katkeamaisillaan.

Hitoshi

Hoedown

J. Hearthill Trinity

J. Hearthill Trinity

25.08.2023 20:00 John Scott’s Arcadia, Salomonkatu 1, 00100 hki, Helsinki

2020-LUVUN LUURANKO-SKIFFLEN KUNINKAATJussi Sydänmäen kruununjalokivi J. Hearthill Trinity on kyntänyt pitkän roots-uran. Tänä päivänä Trinityn rummuton semiakustinen skiffle-tyyli soi kaikuja aina 1920- ja 30-lukujen dekadentistä bluesista ja folkista. Ja yhtyeen sekoituksessa kohtaavat niin kantri, rockabilly kuin gospel. J:n lauluissa sekoittuvat folklore, omaelämänkerta, sekä unikuvat.

Janne Masalin

Jenny Robson

Jenny Robson

23.08.2023 19:00 Juttutupa, Säästöpankinranta 6, Helsinki

Jazzlaulaja Jenny Robson esittää yhteensä kanssa brasilialaisia bossa novan ja samban helmiä sekä Robsonin omia sävellyksiä. Konsertin ohjelmistossa yhdistyy rytminen svengi, improvisoinnin monimuotoisuus ja energinen jazzasenne. Robson tulkitsee kappaleita portugaliksi, englanniksi kuin myös suomeksi. Tumma ja sävykäs lauluääni ja vahva tulkinta saa rinnalleen upeasti groovaavan huippukvartetin. Luvassa Brasilian aurinkoenergiaa musiikin voimin!

Josefiina Vannesluoma & Mortal Lease

Josefiina Vannesluoma & Mortal Lease

18.08.2023 20:00 Sofia Helsinki, Unioninkatu 27, Helsinki

Mortal Lease tulkitsee Josefiina Vannesluoman sävellyksiä Edith Whartonin (1862–1937) runoihin. Yhtye on saanut nimensä vuonna 1909 julkaistusta sonettisarjasta Mortal Lease (‘Kuolevaissopimus’), joka autobiografiseksi tulkittuna seuraa Whartonin salatun kesäromanssin vaiheita. Lyriikan kielikuvat kipinöivät jazzyhtyeen käsittelyssä sinfonisiksi kohtauksiksi. Pori Jazzeilla ja Jazz-Espalla esiintynyt yhtye julkaisee debyyttialbuminsa lokakuussa 2023 Flame Jazz Recordsin kautta.

Juppe

Juppe

17.08.2023 19:00 Murun Viinibaari, Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Laulaja & lauluntekijä Juppe sekoittaa musiikissaan 1970-lukua ja 1990-luvun indie-elektroniikkaa ivallisiin lyriikoihin. Artisti on julkaissut musiikkia eri projekteissa ja eri yhtyeiden kanssa jo vuodesta 2014.Jupen musiikissa kuullaan kokouttavia riffejä, odottamattoman liikkuvia melodioita ja kaleidoskooppisia sovituksia.

Kaksikko

Kaksikko

19.08.2023 18:00 Solo Sokos Hotel Torni, Tornin Piha, Yrjönkatu 26, Helsinki

Duo Kaksikko soittaa laidasta laitaan sekä nostalgisia vanhoja tuttuja, että uusia tämän päivän hittejä suomeksi ja englanniksi. Ohjelmistossa mm. Olavi Uusivirran, Scandinavian Music Groupin, Ed Sheeranin, Dua Lipan, KUUMAAn, Haloo Helsingin yms. tarttuvia hittejä!

Kuorojen Kierros 2023

Kuorojen Kierros 2023

24.08.2023 19:00-23:00

Art goes Kapakassa järjestetään jälleen tänä vuonna ja suurempana kuin koskaan, perinteinen Kuorojen kierros. Tämä yksi Suomen suurimmista kuorotapahtumista kajautetaan käyntiin yhteiskonsertilla to 24.8. klo 19.00 Senaatintorilla. Suurkuoroa johtaa Marjukka Riihimäki.

Yhteisen konsertin jälkeen kuorot kiertävät Art goes Kapakoissa klo 20.00-23.00 välisenä aikana. Kuorojen kierroksella on mukana yli 130 upeaa kuoroa ja yli 2500 laulajaa. Konsertteja illan aikana on noin 250. Katso ohjelma Kuorojen kierros -sivulta.

Tervetuloa mukaan laulun juhlaan, maailman äänekkäimmälle kapakkakierrokselle!

Lätsä (soolo)

Lätsä (soolo)

26.08.2023 21:00 John Scott’s Arcadia, Salomonkatu 1, 00100 hki, Helsinki

Lätsä on lahjakas uuden polven lauluntekijä, jota on tyylillisesti verrattu vanhoihin suomi-rockin mestareihin kuten Dave Lindholmiin ja J. Karjalaiseen. Hän rakentaa siltaa kotimaisen indien ja klassisen suomi-rockin välille otteella, jossa kuuluu tuore energia ja oma ääni. Kuusihenkisen yhtyeen puhaltimin vahvistuneen kokoonpanon rosoisenjylhä sointi kanavoi järkyttävän energialatauksen ja keikat ovat keränneet haltioitunutta vastaanottoa.

Little Willie Mehto

Little Willie Mehto

22.08.2023 19:00 Kallion Sävel, Hämeentie 2, Helsinki

Willie on laulava multi-instrumentalisti, joka soittaa huuliharppua, sikarilaatikkokitaraa ja akustista kitaraa. Välillä hän tarttuu pyykkilautaan tai öljykanisterikitaraan. Omien kappaleidensa ohella Little Willie Mehto esittää country- ja deltabluesin klassikoita mm. Muddy Watersin sekä Brownie MgGheen & Sonny Terryn hengessä. Willien taiturointi slideputkella ja dobrolla puolestaan tuo mieleen alan suuret mestarit kuten Robert Johnsonin ja Bukka Whiten. Meiningin ollessa korkeimmillaan Willie lisää vielä höyryä bravuurinumerollaan, jossa hän luo pelkällä huuliharpulla junan ja veturin äänet – viimeistään tässä vaiheessa yleisö saavuttaa hurmion ja koskettaa nirvanaa.

Marjo Leinonen & The Bublicans

Markus Holkko Quartet

Mr. Dad

Mr. Dad

17.08.2023 18:00 Pikku Finlandia, Karamzininranta 4, 00100 HKI, Helsinki

Mr. Dad on kahden laulaja-lauluntekijän Lionel Burton-Hillin (Wilhelm Jakob Toussaint Enckell) sekä Eugene Farmichaelsin (Hannu-Pekka Siikasaari) duo, jonka musiikki nojaa nokkelaan tarinankerrontaan, lauluharmonioihin sekä tarttuviin melodioihin.Yhtyeen aurinkoinen soundimaailma soljuu väkevästi 70-80-lukujen letkeissä pyörteissä, ja bändin nimikin on ainakin huhujen mukaan viittaus laulajien keskivaikeaan ”Dad rock issueen”. Musiikki luodaan alusta loppuu näiden kahden taiteilijan toimesta, pääasiassa Hakaniemeläisessä olohuoneessa.

Muuan Mies

Muuan Mies

25.08.2023 22:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Muuan Mies on saunavihdan tuoksuista suomisoundia, folkia, rockia, iskelmää ja rytmimusiikkia yhdistelevä mainio orkesteri. Muuan miehen laulut kirjoittaa solisti Ismo Puhakka, joka on myös betonitehtaalla työskennellyt filosofian tohtori, lasten kirjailija ja zeniläisyyden harjoittaja.Muuan Miehen ilosta sykkivä musiikki valloittaa sydämiä vauvasta vaariin, muotivirtauksista piittaamatta.

Niklas Winter Duo

Niklas Winter Duo

18.08.2023 20:00 Elite, Hesperiankatu 22, Helsinki

Niklas Winterin mielenkiinto on suuntautunut aina ensisijaisesti säveltämiseen ja oman musiikin esittämiseen. Winter on tehnyt 9 omaa albumia ja vuosien saatossa esiintynyt mm. Kenny Wheelerin, Ulf Wakeniuksen, Jesse Van Rullerin, Henry Lowtherin, Kiri Te Kanawan, Jukkis Uotilan, Lars Janssonin, Ted Cursonin, Severi Pyysalon, Fredrik Nordströmin,Teemu Viinikaisen sekä Turun Filharmonikkojen kanssa.Niklas Winter Duo esittää melodista jazz musiikkia. Omia sävellyksiä sekä jännittäviä versioita mm Hank Williamsin kappaleista.

Oiva goes Stand Up

Oiva goes Stand Up

17.08.2023 19:00 Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5, Helsinki

Oivan elokuun stand up-klubin ovet avautuvat 17.8. klo 19 osana Art goes kapakka- tapahtumaa. Lavalla nähdään alan nousevia tähtiä, kuten vuoden 2022 Nopee naurattaja- kisan voittaja Joonas Ranta, Katariina Salonen sekä Marianna Keisalo ja monia muita! Iltaa mestaroi Amanda Hiekkataipale, lähiökoomikko Helsingin Beverly Hillsistä, eli Pihlajamäestä.

Pekka Laine & The Enchanted

Pekka Laine & The Enchanted

18.08.2023 22:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Pekka Laine elää kaksoiselämää.Päivisin hän on arvostettu Yleisradion musiikkitoimittaja, joka suosituissa radio-ohjelmissaan ja televisiodokumenteissa myllää populaarikulttuurin syövereissä. Sitten on se hämärämpi puoli eli kitaristi ja musiikintekijä Pekka Laine. Kulttimainetta nauttivan The Hypnomen-yhtyeen primus motorina Laine on 1990-luvulta asti tehnyt villisti kuplivaa instrumentaalimusiikki. Kitaralegenda Esa Pulliaisen rohkaisemana ja yllyttämänä syntyi soolodebyytti The Enchanted Guitar of Pekka Laine vuonna 2021. Levy on rakkaudentunnustus lumotulle soittimelle, sähkökitaralle ja sen kosmisille kaiuille.

Pianist Dmitry Pavlov

Pianist Dmitry Pavlov

22.08.2023 17:30 Madonna, Haapaniemenkatu 5, Helsinki

What would go hand-in-hand with an Italian dinner better than the most romantic Italian tunes played live on piano?Pianist Dmitry Pavlov will play tender torch songs, sentimental serenades, beloved ballads and mad-about-you melodies of Italian music.Make sure you’re part of the evening by making a dinner reservation at madonnarestaurant.fi.

RARE x Venetia

RARE x Venetia

22.08.2023 22:00 Siltanen, Hämeentie 13, Helsinki

RARE x Venetia on uudelle trap- ja hiphopmusiikille ja artisteille omistettu konsepti.

Robert Lighthouse

Robert Lighthouse

25.08.2023 19:00 Juttutupa, Säästöpankinranta 6, Helsinki

Robert Lighthouse on syntyjään ruotsalainen, mutta muutti 18-vuotiaana Yhdysvaltoihin oppiakseen soittamaan rakastamaansa Mississippin deltabluesia. Hän kierteli kahdeksan vuoden ajan ympäri maata imien itseensä amerikkalaista musiikkia alkaen Chicagon kuululta Maxwell Streetilta aina juurimusiikin kehtoon New Orleansiin

Rudi Rok

Rudi Rok

17.08.2023 21:00 Babylon Club & Garden, Erottaja 2, 00120 HKI, Helsinki

Rudi Rok on suomalainen äänivirtuoosi, joka tunnetaan maailmalla hänen kymmeniä miljoonia katselukertoja keränneistä viraalivideoistaan. Rokin energiset ja vuorovaikutteiset live-esitykset vievät katsojan käsittämättömien ääniefektejen maailmaan komiikan siivittämänä.

Siivet

Siivet

22.08.2023 18:30 Fazer Café Kluuvikatu, Kluuvikatu 3, Helsinki

Entisen punkkarin yhteen tuoma kokoonpano, jonka luomuksissa henkii samastuttava melankolia punoutuneena toivon täyteiseen taivaanrannanmaalailuun. Vakaalla kokemuksella ja autenttisella tunteella syväluotaavia kappaleita soittaa runsas kokoonpano musiikin ammattilaisia – laulajan välittäessä sointujen välistä virtaavaa sanomaa sieluun asti kantavalla äänellä. Musiikkityylejä tutkaillaan aina retrosta progesta tämän päivän iskeviin pop-melodioihin, monenlaisia aikakausia ja elementtejä sulavasti yhdistellen.

Sketa-Paakki-Francis

Sketa-Paakki-Francis

22.08.2023 19:30 Carusel, Merisatamanranta 10, 00150 Hki, Helsinki

Šketa-Paakki-Francis Trion kokoonpano on harvemmin kuultu trumpetti-piano-kontrabasso. Huippumuusikoiden muodostaman jazzyhtyeen musiikissa on vaihtelevia sointivärejä, tarttuvaa svengiä ja improvisoinnin iloa. Trio soittaa yhtyeen jäsenten originaalisävellyksiä.

Soul Sisters: Swing Noir

Soul Sisters: Swing Noir

19.08.2023 22:30 Hss, Liuskasaari, 00140 Hki, Helsinki

Tapahtuma on täynnä eikä pöytävarauksia voida enää tehdä, pahoittelumme!

Mitä tapahtuu kun Ismo Alanko ja Antti Tuisku tanssivat tangoa tai Vesalan hitit eksyvät salakapakkaan?SoulSisters Swing Noir on Suomen oma Postmodern Jukebox, joka pilke silmäkulmassa tarjoilee niin uusia kuin vanhoja hittejä muikeilla sovituksilla, hiotulla lauluharmonialla ja mustalla huumorilla höystettynä! Luvassa timanttista 20-luvun glamouria korkkarit katossa!

Stinako

Stinako

23.08.2023 19:00 Murun Viinibaari, Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Stina Koistisen alias STINAKOn ainutlaatuisessa indiepopissa on samanaikaisesti läsnä vastakkaisia elementtejä: riemua ja melankoliaa, kaipuuta ja päättäväisyyttä, voimaa ja herkkyyttä. Neoklassinen instrumentaatio antaa Stinakon moniulotteisille kappaleille ja laululle tilaa kukoistaa, samalla laulaja-lauluntekijyyden olotilaa laajentaen.

Taikatulet – Fever

Taikatulet – Fever

17.08.2023 21:45 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Tulinen show, joka ei jätä ketään kylmäksi! Kuumia rytmejä ja tulista tanssia sisältävä esitys lumoaa katsojansa. Näyttävät, naiselliset asut tuovat säihkettä ja glamouria juhlaan. Vauhdikkaampi ja energisempi esitys, joka koostuu erilaisista koreografioista.

Tero Männikkö ja DJ Oltermann : Italo Disco

Tero Männikkö ja DJ Oltermann : Italo Disco

26.08.2023 22:00 Tanner, Hämeentie 11, Helsinki

Laita tanssikengät valmiiksi, nimittäin lauantaina 26.8. mennään italodiskon merkeissä. Tällä kertaa OK Sound -levykaupan pitäjänä tunnettu DJ Oltermann liittyy Tero Männikön seuraan ja viihdyttää tanssittavilla italodisko-kappaleilla.

The Sounds

The Sounds

19.08.2023 19:00 Juttutupa, Säästöpankinranta 6, Helsinki

Vuonna 1961 syksyllä perustettu The Sounds kitarayhtye sai läpimurtonsa vuonna 1963 julkaistulla levyllä Emma joka mein suoraan kärkeen 8 Kärjessä radioohjelmassa sekä kotimaisella että ulkomaalaisella listalla. Emma heilui eri listojen kärjessä lähes puoli vuotta ja näytti suuntaa useille nuorille tuleville kitaristeille.

The Watercolors

The Watercolors

24.08.2023 20:00 Uunisaari, Pohjoinen Uunisaari 2, 00140 Hki, Helsinki

The Watercolors on vuonna 2018 perustettu jazzyhtye, jonka uniikissa kokoonpanossa soittavat oboisti Janne Saarinen (mm. Sointi Jazz Orchestra), vibrafonisti Ilkka Uksila (mm. Tomi Nikku 5tet), basisti Joonas Tuuri (mm. JAF trio) sekä rumpali Joonas Leppänen (mm. Alder Ego). Yhtyeen eleganteissa jazz-akvarelleissa yhdistyvät jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikin sointivärit ja herkkyys.

Tuomo

Tuomo

21.08.2023 19:30 Sofia Helsinki, Unioninkatu 27, Helsinki

Tuomo tarjoaa setillisen soolomateriaaliaan poikkeuksellisti trio-formaatissa.Teppo Mäkysen ja Tapio Backlundin häkellyttävään grooveen on kosketinsoittaja-laulajan mukava nojailla. Tuomo Prättälä tunnetaan toisaalta jazzpianistina mm. Ilmiliekki Quartetin ja Linda Fredriksson Juniperin riveistä ja toisaalta yhtenä Suomen sielukkaimmista laulajista ja biisinkirjoittajista

Tuomo Uusitalo Trio

Tuomo Uusitalo Trio

23.08.2023 19:00 Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5, Helsinki

Tuomo Uusitalo on kansainvälisesti palkittu, New Yorkissa vuodesta 2012 vaikuttanut ja 2022 Helsinkiin muuttanut jazzpianisti. Uusitalon uraan mahtuu esiintymisiä useiden legendaaristen yhtyeiden ja muusikoiden kanssa, kuten Tommy Dorsey Orchestra, Jimmy Cobb, Billy Hart, Chris Cheek, Seamus Blake, Justin Brown, Dayna Stephens, Peter Slavov, Ulysses Owens Jr., David Schnitter, Rich Perry, Joe Farnsworth, Elliott Mason ym.

Viinibaari & Tasting & Sina Safi (piano)

Viinibaari & Tasting & Sina Safi (piano)

18.08.2023 18:00 Torni OR, Yrjönkatu 26, 00100 HKI, Helsinki

Solo Sokos Hotel Tornin ravintola OR on moderni kala- ja kasvispainotteinen brasserie, jossa elämä ja luonnon antimet loistavat koko kirjossaan. Illan tapahtumapaikkana on ravintolan yhteydessä toimiva Raw Bar, jossa kokkimme valmistavat pieniä annoksia alkupalaksi tai viinilasillisen kanssa nautittavaksi. Raw Barista löytyy ostereita, raikkaita kala- ja kasvisannoksia sekä makeita houkutuksia. Keittiössämme käytämme laadukkaita sesongin mukaisia raaka-aineita, ja henkilökuntamme intohimo ruoanvalmistukseen näkyy puhtaissa mauissa, huolella työstetyissä makuyhdistelmissä ja yllättävissä yksityiskohdissa.

VON KONOW


Tapahtumapaikat

Babylon Club & Garden

Erottaja 2, 00120 HKI, Helsinki

Babylon Club & Garden

Erottaja 2, 00120 HKI, Helsinki

Erottajankatu 2 sijaitseva Babylon Club & Garden on uusi yöklubi ja terassi, joka levittäytyy uusrenessanssipalatsin sisäpihalle. Viikottain vaihtuvat DJ:t, mitä upein lokaatio ja kaupungin mahtavimmat illat ympäri vuoden.


Tulevat AGK-tapahtumat

Bryggeri

Sofiankatu 2, Helsinki

Bryggeri

Sofiankatu 2, Helsinki 010 235 2505

Senaatintorin laidalla sijaitsee panimoravintola Bryggeri Helsinki. Siellä hienoimmat oluet kypsyvät silmien edessä, päästäkseen huuhtomaan alas keittiön parhaat antimet.

Byggerin Art goes Kapakka menu 2023

Smash Burger & curly fries

+ Bryggeri Lager 0,4l tai Pepsi/ Jaffa

yht. 20,00 €

Hot Wings 12kpl

+ Bryggeri Lager 0,4l tai Pepsi/ Jaffa

yht. 18,00 €


Tulevat AGK-tapahtumat

Gada

Carusel

Merisatamanranta 10, 00150 Hki, Helsinki

Carusel

Merisatamanranta 10, 00150 Hki, Helsinki

Carusel on olohuonemainen kahvila ja ravintola meren syleilyssä, jonka toimintafilosofiana on lähiruoka, vastuullisuus ja terveellisyys. Ekologiset arvot ovat jo alusta lähtien olleet toiminnan kulmakiviä, mikä konkretisoituu merilämmön ja aurinkoenergian hyödyntämisellä, sekä käyttämällä luomutuotteita ja oman kasvimaan antimia.


Tulevat AGK-tapahtumat

Elite

Hesperiankatu 22, Helsinki

Elite

Hesperiankatu 22, Helsinki

Elite on ainutlaatuinen suomalainen kulttuuri- ja taiteilijaravintola – elämän estradi ja taiteilijoiden olohuone jo vuodesta 1932. Tässä oikean elämän teatterissa ovat viihtyneet niin näyttelijät kuin muusikot, kirjailijat ja tanssijat sekä kuvataiteilijat, joiden teokset koristavat Eliten seiniä. Nostalgiaa huokuvassa ravintolasalissa voi istahtaa Tauno Palon vakiopaikalle ja nauttia rakastetun taiteilijan nimikkoannoksen. Kesällä vehreä terassimme on täydellinen paikka hengittää kesäistä töölöläiselämää virkistäviä juomia siemaillessa.

Elite viettää tänä vuonna 90-vuostis juhlavuotta, jonka kunniaksi kerromme niin nettisivuillamme, kun ravintolassa Eliten tarinaa vuosikymmen kerrallaan. Kuukausittain vaihtuva, aikansa suosikkiannoksiin perustuva nostalgiamenu, sekä ravintolassa järjestettävät tapahtumat vievät sinut keskelle Eliten värikästä historiaa.


Tulevat AGK-tapahtumat

Fazer Café Kluuvikatu

Kluuvikatu 3, Helsinki

Fazer Café Kluuvikatu

Kluuvikatu 3, Helsinki 020 729 6702

Jo vuodesta 1891 Kluuvikadulla sijainnut Fazer Café Kluuvikatu 3 on modernin klassinen kahvila, jossa voit nauttia aamiaisen, lounaan tai herkutella upeilla kakuilla ja leivoksilla. Samalla se on myös pökerryttävän ihana herkkukauppa, josta löydät makeita vaihtoehtoja niin lahjaksi kuin omaan herkutteluun.


Tulevat AGK-tapahtumat

Hss

Liuskasaari, 00140 Hki, Helsinki

Hss

Liuskasaari, 00140 Hki, Helsinki

HSS Restaurant – Liuskasaaren merellinen helmi on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1949 lähtien. HSS Restaurant tarjoaa hyvän ruoan ja palvelun lisäksi Helsingin upeimpiin kuuluvan merellisen miljöön. Ravintola tarjoaa kauniin näköalan sekä avomerelle ohilipuvine purjeveneineen, että kantakaupungin kauniiseen siluettiin!


Tulevat AGK-tapahtumat

John Scott’s Arcadia

Salomonkatu 1, 00100 hki, Helsinki

John Scott’s Arcadia

Salomonkatu 1, 00100 hki, Helsinki

John Scott’s pubikonsepti luotiin toiseksi olohuoneeksi, jossa voi viettää yhdessä laatuaikaa kodin ulkopuolella. Ensimmäinen pubi avattiin Göteborgin pääkadulle, Avenylle, keväällä 2013.Me uskomme, että asiakkaittemme pitäisi voida juoda ja syödä mieltymystensä mukaisesti. Siksi meillä on juomia rakastaville oluthuone jossa on laaja olut- sekä siiderivalikoima. Ruuat valmistamme keittiöissämme laadukkaista raaka-aineista juuri sinulle.Toivotamme sinut tervetulleeksi John Scott’siin nauttimaan brittiläisen pubiperinteen mukaisesta tunnelmasta.

John Scott’s Arcadian Art goes Kapakka 2023 menu

Chicken Sandwich ja oman panimon hanaolut/-siideri

(tai alkoholiton vaihtoehto) yht. 19,90€

Kananrintaa, cheddaria, pekonia, Dijon majoneesia, salaattia, tomaattia ja pikkelöityä punasipulia. Tarjoillaan ranskalaisten ja dipin kanssa (L)
Tulevat AGK-tapahtumat

Juttutupa

Säästöpankinranta 6, Helsinki

Juttutupa

Säästöpankinranta 6, Helsinki 020 742 4240

On vain yksi Juttutupa! Juttis on aito, ainutlaatuinen ja raikkaan kansanomainen: sinne mahtuvat sulassa sovussa niin tavalliset helsinkiläiset kaduntallaajat, taiteen alan työläiset kuin elämän kiiltävään puoleen mieltyneet kaupunkilaisetkin.


Tulevat AGK-tapahtumat

Kallion Sävel

Hämeentie 2, Helsinki

Kallion Sävel

Hämeentie 2, Helsinki 0400 265692

Ravintola Sävel sijaitsee Kalliossa Hakaniementorin laidalla, kauppahallia vastapäätä. Sävelen rento ja lämminhenkinen palvelu kutsuu ihmiset yhä uudelleen meille. Suomalaiset raaka-aineet ja helsinkiläinen paikalliskulttuuri toimivat innoittajinamme. Sävelen 50-lukua henkivä sisustus tuo mieleen Olavi Virran kultaisen nuoruuden nykypäivän trendikkäässä Kalliossa. Kaikki meillä tehty ruoka on valmistettu rakkaudella, kunnioittaen suomalaisia perinteitä. Ravintolassamme tarjoillaan raikkaita salaatteja, meheviä burgereita, pihviä ja kalaa, vegaanit ja kasvissyöjät huomioiden. Classicburger on ollut kanta-asiakkaidemme suosikki jo toista vuosikymmentä. Lounaalla päivän keittoa, salaatteja ja pääruuat noutopöydästämme. Juomalistalta löytyy hittituotteiden lisäksi runsas valikoima pienpanimotuotteita sekä rento ja mutkaton viinivalikoima, unohtamatta perinteisiä drinkkejä. Tervetuloa!


Tulevat AGK-tapahtumat

Madonna

Haapaniemenkatu 5, Helsinki

Madonna

Haapaniemenkatu 5, Helsinki 09 6128 5009

Madonna on raikas tuulahdus menneiltä ajoilta, tarjoillen ruokia ja juomia koko Italian saappaan mitalta. Vanhan tehdasrakennuksen kivijalassa sijaitsevan Madonnan pizza on roomalaiseen tyyliin ohutta ja pasta sekä gelato käsin tehtyä. Kullanhohtoinen, samettinen baari on ravintolan keskipiste, josta tarjoillaan klassikkococktaileja ja tuttuja italialaisia juomia – Madonnan omaa limoncelloa tietenkään unohtamatta.


Tulevat AGK-tapahtumat

Murun Viinibaari

Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Murun Viinibaari

Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Murun viinibaari sijaitsee ravintola Murun vieressä Lönnrotinkadulla. Viinibaarissa on laseittain tarjolla päivittäin vaihtuva valikoima, tämän lisäksi viinilistalta löytyy yli 750 viinin valikoima. Murun viinibaari tarjoilee viinin ohella myös leikkeleitä, juustoja, risottoa ja Murun keittiön pikkuannoksia. Poikkea lasilliselle ja nauti välittömästä tunnelmastamme.


Tulevat AGK-tapahtumat

Pikku Finlandia

Karamzininranta 4, 00100 HKI, Helsinki

Pikku Finlandia

Karamzininranta 4, 00100 HKI, Helsinki

Finlandia Cafe&Wine on helsinkiläisten uusi kohtaamispaikka keskustan parhaalla paikalla. Pikku-Finlandian upeiden seinien sisältä löydät tunnelmallisen kahvilan ja viinibaarin, josta löytyy jokaiselle jotain – kaipasit sitten rentoa kahvilahetkeä, suussasulavaa lounasta tai letkeää Afterworkia. Rentoudu ystävien tai työtoverien seurassa ja nauti ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä henkeäsalpaavista maisemista. Kesäkuukausina voit nauttia myös hurmaavasta ympäristöstä Töölönlahdelle aukeavalta suurelta terassiltamme. Tule nauttimaan lasilliset kaupungin parhaalla paikalla.


Tulevat AGK-tapahtumat

Ravintola Oiva

Porthaninkatu 5, Helsinki

Ravintola Oiva

Porthaninkatu 5, Helsinki 010 219 2980

Ravintola Oiva on jo vuodesta 1940 lähtien toiminut ravintola Helsingin Kallion sydämessä. Ravintola Oiva kunnioittaa vanhaa stadilaista ravintolakulttuuria nykyaikaisesti tarjoten maistuvat kotiruokalounaat, rennon à la carte -menun iltakeittiöstä sekä herkkuja notkuvan viikonloppubrunssipöydän. Juomavalikoimassamme olemme panostaneet laadukkaisiin oluisiin ja viineihin.

Ravintola Oivan Art goes Kapakka 2023 menu

Karitsa Goes Kapakka

Karitsan sisäfilettä ryyditettynä valkosipulilla ja timjamilla

sekä voissa tiristettyjä varhaisperunoita ja pinaattia

28€

Viinisuosituksena:

SAROTTO BARBERA D’ALBA 7,70 / 10,30 / 48 €

Italia, Piomonte, keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, orvokkinen, elegantti, tasapainoinen, mausteinen, pitkä jälkimaku.

Passion in Kapakka

Passoa

Minttusiirappi

sitruunamehu

sooda

10€
Tulevat AGK-tapahtumat

Rytmi

Toinen linja 2, Helsinki

Rytmi

Toinen linja 2, Helsinki 044 7732222

Kalliolaista elämää jo vuosituhannen alusta katsellut Rytmi toivottaa kaikki tervetulleeksi viettämään laatuaikaa ystävien, oluen, itsensä, musiikin, työn, viinin, joutilaisuuden, kahvin tai taiteen parissa!


Tulevat AGK-tapahtumat

Siltanen

Hämeentie 13, Helsinki

Siltanen

Hämeentie 13, Helsinki 0440 660 530

Siltanen on takuuvarma valinta, sillä viikon lähes jokaisena iltana järjestetään erilaisia klubi- ja liveiltoja – alkuillasta hyvän sään suosiessa DJ:t soittavat terassilla seitsemästä kymmeneen. Iltayhdeksään saakka tila toimii ravintola Ondana, mutta auringon laskettua saavat pöydät siirtyä tanssilattian alta. Viikonloppuisin itse pöydillä saatetaan jopa tanssia. Siltasen sisällä sijaitseva ravintola Onda tarjoilee mm. suurilta osin vegaanista- ja kasvisruokaa, sekä lauantaisin perulaista brunssia.


Tulevat AGK-tapahtumat

Sofia Helsinki

Unioninkatu 27, Helsinki

Sofia Helsinki

Unioninkatu 27, Helsinki +358 44 978 2893

Keittiömme herkut ovat kuin Helsinki tänään – ihana yhdistelmä kansainvälisiä makuja ja parhaita kotimaisia raaka-aineita. Aamukahdeksasta alkaen Sofiassa on tarjolla kaupungin parhaat ja meillä vastaleivotut korvapuustit sekä mustikkapiirakka. Savulohi-ruisleipä, hapanjuurileipä vuohenjuustolla tai hernepestolla sekä lämpimät New Yorkin deleistä tutut kalkkuna- ja kasvis-reubenit pitävät tiellä uteliaimmankin herkkusuun. Raikkaat ja kylmät juomat, kuuma kahvi, haudutettu tee tai vaikka kuppi kaakaota täydentää elämyksen. Hyvä lounas on aina tehty huolella ja hyvistä raaka-aineista ja maussa löytyy pientä jujua. Se on terveellinen, antaa riittävästi energiaa loppupäiväksi, mutta ei tainnuta lounastajaa päivän askareiden ääreen. Kokkimme rakentaa sinulle herkullisen annoksen, jonka lisäksi on tarjolla salaattia sekä Sofiassa itseleivottua leipää ja levitteitä. Tarjolla on päivittäin kaksi annosta, joista toinen kasvisruoka.

Sofian AGK-menut tarjolla 17.8. ja 18.8. ja 21.8. Klo 17-21

Merimaisema

Lohipastramia & tillikreemiä (l,g)

Sitruunagraavattua siikaa (m,g)

Savumuikkumoussea fenkolinäkkärillä ja mummonkurkulla (l)

Tryffeli-kantarelli-perunasalaattia ja tuoretta parsaa (v,g)

Sofian hapanjuurileipää (v)

15€

Niitty

Friteerattua maa-artisokkaa (v,g)

Rosmariinimarinoituja oliiveja (v,g)

Tuoretta parsaa, caviartia ja hollandaisekastiketta (v,g)

Tryffeli-kanttarelli-perunasalaattia ja tuoretta parsaa (v,g)

Sofian hapanjuurileipää (v)

15€


Tulevat AGK-tapahtumat

Solo Sokos Hotel Torni, Ateljee Bar

Yrjönkatu 26, Helsinki

Solo Sokos Hotel Torni, Ateljee Bar

Yrjönkatu 26, Helsinki 020 1234 604

Ylhäisestä sijainnistaan huolimatta Ateljee Barin kynnys on matalalla. Sen tunnelma on yhtä hersyvä ja vapautunut kuin taiteilijan ateljeessa, jossa inspiraatio muotoutuu käsinkosketeltavaksi. Samalla tavalla Ateljee Barissa jokainen pääsee kokemaan huolella valitut juomat ja nauttimaan taidolla työstetyistä herkkupaloista. Niiden äärellä jokaisen on helppo antautua inspiraatiolle ja antaa unelmien maalata edessä avautuvaa taivaanrantaa.


Tulevat AGK-tapahtumat

Solo Sokos Hotel Torni, Tornin Piha

Yrjönkatu 26, Helsinki

Solo Sokos Hotel Torni, Tornin Piha

Yrjönkatu 26, Helsinki 020 1234 604

Hotelli Torni on vuonna 1931 avattu maineikas ja historiallinen hotelli. Tornin seinien suojissa on juhlittu ja koettu gastronomisia elämyksiä. Siellä ovat yöpyneet ja aterioineet monet merkittävät suomalaiset ja kansainväliset henkilöt Mannerheimista Kekkoseen, Zarah Leanderista prinssi Philipiin, Olavi Virrasta Jean-Paul Sartreen ja Jane Fondasta John Irvingiin.

Torni loi aikoinaan imagoa myös amerikkalaisittain modernina hotellina Siitähän kertoo myös yhden ravintolan nimi ja instituutio American Bar, joka oli avautuessaan Suomen ensimmäinen cocktailbaari. Taide on vahvasti elänytTornin elämässä mukana, ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Ateljee Barissa on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.


Tulevat AGK-tapahtumat

Tanner

Hämeentie 11, Helsinki

Tanner

Hämeentie 11, Helsinki 0442422084

Helsingin Hämeentielle vuonna 2018 avautunut Tanner tarjoaa asiakkailleen monipuolisia ravintolaelämyksiä aina aamiaisesta illalliseen. Lyhyessä ajassa lähes klassikon maineen saavuttaneeseen Tanneriin tullaan paitsi ruoan ja viinien, myös ainutlaatuisen tunnelman ja erilaisten kulttuurielämysten vuoksi. Rentoon nautiskeluun keskittyneessä Tannerissa suositaan mahdollisuuksien mukaan paikallista tarjontaa, mikä maistuu niin lautasilla kuin laseissa.


Tulevat AGK-tapahtumat

Torni / O’Malley’S

Yrjönkatu 26, Helsinki

Torni / O’Malley’S

Yrjönkatu 26, Helsinki 010 7842 050

Suomen ensimmäinen irkkupubi, Pub O’Malley’s tarjoilee olutta sekä aitoa irlantilaista musiikkia ja elämäniloa. Laadukkaan ja laajan olutvalikoiman lisäksi ravintolasta saa myös maukasta pubiruokaa. O’Malley’sin musiikkijamit tunnetaan ympäri kaupungin. Kesäisin on mahdollisuus viettää aikaa myös Tornin pihan terassilla. Tervetuloa nauttimaan aidosta irlantilaisesta tunnelmasta!


Tulevat AGK-tapahtumat

Torni OR

Yrjönkatu 26, 00100 HKI, Helsinki

Torni OR

Yrjönkatu 26, 00100 HKI, Helsinki

Solo Sokos Hotel Tornin ravintola OR on moderni kala- ja kasvispainotteinen brasserie, jossa elämä ja luonnon antimet loistavat koko kirjossaan. Illan tapahtumapaikkana on ravintolan yhteydessä toimiva Raw Bar, jossa kokkimme valmistavat pieniä annoksia alkupalaksi tai viinilasillisen kanssa nautittavaksi. Raw Barista löytyy ostereita, raikkaita kala- ja kasvisannoksia sekä makeita houkutuksia. Keittiössämme käytämme laadukkaita sesongin mukaisia raaka-aineita, ja henkilökuntamme intohimo ruoanvalmistukseen näkyy puhtaissa mauissa, huolella työstetyissä makuyhdistelmissä ja yllättävissä yksityiskohdissa.


Tulevat AGK-tapahtumat

Uunisaari

Pohjoinen Uunisaari 2, 00140 Hki, Helsinki


Ohjelma/aikataulu