18.–27.08.2022, Helsinki/Espoo

Art Goes Kapakka 2022

Info

Art goes Kapakka nostaa esiin tuoretta taidetta, uusia ideoita ja kiinnostavia tekijöitä kaupungin kiinnostavissa ravintoloissa. 10 päivää ja 10 yötä, 34 festivaaliravintolaa, yli 270 tapahtumaa ja 12 taidenäyttelyä. Kaikkiin Art goes Kapakan tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy. Kuorojen kierros lauletaan 25.8.2022. Art goes Kapakka on vuodesta 1995 nostanut esiin upeiden taiteilijoiden tuoreita ideoita tuomalla ne kaupungin kiinnostaviin ravintoloihin, baareihin, pubeihin ja […] Lue lisää

Info

Art goes Kapakka nostaa esiin tuoretta taidetta, uusia ideoita ja kiinnostavia tekijöitä kaupungin kiinnostavissa ravintoloissa.

10 päivää ja 10 yötä, 34 festivaaliravintolaa, yli 270 tapahtumaa ja 12 taidenäyttelyä.

Kaikkiin Art goes Kapakan tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Kuorojen kierros lauletaan 25.8.2022.

Art goes Kapakka on vuodesta 1995 nostanut esiin upeiden taiteilijoiden tuoreita ideoita tuomalla ne kaupungin kiinnostaviin ravintoloihin, baareihin, pubeihin ja kapakoihin.

Tänä vuonna festivaali tarjoaa sekä kiinnostavia nousevia kykyjä että jo paikkansa taidealalla vakiinnuttaneita mestareita. Elämyksiä on tarjolla Kantele-groovesta kantarellimuhennokseen ja pirskahtelevasta popista tunteikkaaseen tiedekeskusteluun.

Sydämellisesti tervetuloa!

Tuoretta taidetta Art goes Kapakkaan tuomassa: Hartwall, Whim, Espoo 50, Clear Channel ja Artek. Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.


Esiintyjät

8 Bits High

8 Bits High

27.08.2022 19:00 Cafe Molli, Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisali, Kulttuuriaukio 2, Espoo

Tamperelainen vuonna 2002 perustettu 8 Bits High on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen kokoonpano. Trio tuottaa musiikkinsa käyttäen äänenlähteinä ainoastaan Commodore 64 -kotitietokoneita. Yhtye ei kuitenkaan tyydy ainoastaan pätemään retrotekniikalla sillä musiikki kestää tarkastelua omillaankin. 8 Bits High soittaa raakaa, mutta tanssittavaa commodore-electroa, jossa kuuluu vaikutteita mm. punkista, teknosta ja housesta

Aaro630

Aaro630

24.08.2022 20:00 Café Bar No 9, Tapiola, Heikinkuja 2, Espoo

Jyväskyläläinen artisti-tuottaja Aaro630 on yksi uuden suomalaisen rap-aallon kiinnostavimmista ja kehutuimmista nimistä. Aaro630 on kertonut karttavansa yhteen genreen jämähtämistä, joten on loogista, että esikoisalbumin rehellisen suomirap-soundin jälkeen uudella ”630FM”-albumilla kuullaan hieman erilaista Aaroa. Vaikutteita elektronisesta musiikista ja kokeellisesta r&b:stä saanut levy on artistin itsensä tuottama ja sanoittama.

Aino & Miihkali

Aino & Miihkali

18.08.2022 18:00 Murun Viinibaari, Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Aino Ruotasen kantelegroovet ja Miihkali Jaatisen taiturimainen kitaran- ja banjonsoitto vievät mukanaan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa kielet helisevät, eikä rytmeissä säästellä.

Ajastaika

Ajastaika

19.08.2022 19:00 Rymy-Eetu, Erottajankatu 15-17, Helsinki

Ajastaika on helsinkiläinen indierockia soittava viisihenkinen yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät herkät ja pohdiskelevat sanoitukset, nuoruuden haikeus sekä kauniit ja koukuttavat melodiat. Ajastaikan musiikki maalailee kuuntelijan mieleen kuvaa päättymättömistä kesäilloista, joissa ajatukset siintävät tähtitaivaan taa. Ajastaikan 19.5.2021 julkaistu debyytti-EP Magenta vie kuuntelijan matkalle erilaisiin maailmoihin, joissa välillä tanssitaan nuoruuden huumassa ja välillä pysähdytään pohtimaan ajan kulumista.

AK-77

AK-77

18.08.2022 21:00 Bar Loosister, Hämeentie 50, Helsinki

AK-77:n monipuolisessa juurihoidossa kaadetaan Amerikan bluesin hyväksi havaittu maustehylly sakeaan slaavilaisvaikutteiseen soppaan. Tunnelmat risteilevät leppoisasta J.J. Cale -tyyppisestä groovesta kansanlauluvaikutteisiin juomalauluihin. Keskeisessä roolissa ovat Antti Karkiaisen kirjoittamat ja tulkitsemat suomenkieliset sanoitukset. Pääkaupunkiseudulla vaikuttavan yhtyeen soundi rakentuu nelikielisen, shakkinappulalaatikosta rakennetun kitaran ympärille.

Alessandro D’anna Trio

Alessandro D’anna Trio

24.08.2022 20:00 Madonna, Haapaniemenkatu 5, Helsinki

Italialainen rumpali, Alessandro D’Anna, on soittanut ja kiertänyt monien kansainvälisesti tunnettujen jazz-muusikoiden, kuten Mark Grossin, Essiet Okon Essietin, Gregory Boydin, Benito Gonzalesin sekä monien muiden kanssa. Trionsa kanssa hän tulee esittämään mielenkiintoisen kokonaisuuden Italialle omistettujen American Jazz sekä italialaisten kappaleiden uudelleensovituksin.

Anna Kokkonen

Anna Kokkonen

20.08.2022 19:00 Kallion Sävel, Hämeentie 2, Helsinki

Laulaja-lauluntekijä Anna Kokkosen musiikki on valloittavaa hyvän mielen pop-folkia. Biiseistä säteilee valo ja toivo sekä vahva yhteys luontoon. Kokkonen vastaa lisäksi musiikkinsa tuotannosta yhdistelemällä orgaanista bändisoittoa, jousia, perinnesoittimia ja eteerisiä äänimaisemia. Bändissä soittaa tuttuja kasvoja mm. Poets of the Fallista sekä Pyhimyksen livekokoonpanosta.

Anna Murtola: Fuego Por Dentro

Anna Murtola: Fuego Por Dentro

19.08.2022 19:00 Solo Sokos Hotel Torni, Tornin Piha, Yrjönkatu 26, Helsinki

Flamencolaulaja Anna Murtolan sooloprojekti Fuego Por Dentro (“sisäinen tuli, tulta sisällä”) keskittyy flamencomusiikin ytimeen: ihmisäänen vahvaan ja samalla herkkään voimaan. Murtola esiintyy Art goes Kapakassa flamencokitaristi Joonas Wideniuksen sekä perkussionisti Ricardo Padillan säestämänä. Ohjelmassa kuullaan musiikkia Murtolan debyyttilevyn ohjelmistosta, jossa laulajan sävyrikas ja tummasointinen ääni vie kuulijansa intensiivisen flamencoperinteen äärelle, sen syvän surullisten sävelten, mutta myös kepeän leikittelevien rytmien keinoin.

Arttu & Kadi: Levoton Klovni

Arttu & Kadi: Levoton Klovni

21.08.2022 17:00 Haukilahden Helmi, Mellstenintie 12, Espoo

Vibrafonisti Arttu Takalo ja laulaja Kadi Vilja esittävät muun muassa Edith Södergranin, Esa Kaartamon ja Kalle Aholan lauluteksteihin sävellettyjä kappaleitaan ja heittäytyvät improvisoimaan. Vibrafonin ja taipuisan laulun hybridi, joka kurkottaa laulelman, jazzin ja taidemusiikin suuntiin.

Banda Caribe Helsinki

Banda Caribe Helsinki

24.08.2022 18:00 Villa Lilla, Laturinkuja 10, Espoo

Kesäilta aidoissa latino- & Kuuba-tunnelmissa! Nautitaan iloisissa ja energisissä Etelä-Amerikan ja Karibian saarten rytmeissä Banda Caribe Helsingin trion tahdittamana! Banda Caribe Helsinki soittaa salsan lisäksi kuubalaisia boleroita ja sonia, suosittuja kuumia latinohittejä, tanssittavaa vauhdikasta timbaa, cha cha chaata, merengueta ja romanttista bachataa. Vamos a bailar, bienvenidos!

Bomba Buena Social Club

Bomba Buena Social Club

25.08.2022 20:00 Ravintola Tanner, Hämeentie 11, Helsinki

Bomba Buena Social Club edustaa kuubalaisen musiikin uutta sukupolvea Suomessa. Yhtye soittaa svengaavia soneja ja kauniita boleroita modernilla otteella ja muuttaa Tannerin kuin kuubalaiseksi Casa de la Trovaksi. Bändin perustajakaksikon (Helena Kallas, koskettimet ja laulu sekä Jani Lehtioksa, lyömäsoittimet ja laulu) lisäksi lavalla esiintyy valovoimaisia vierailijoita.

Borsalino Jazz

Borsalino Jazz

18.08.2022 19:00 Ravintola Carelia, Mannerheimintie 56, Helsinki

Borsalino Jazz on trio, joka soittaa rentoa perinnejazzia suurella sydämellä. Hienot jazz- klassikot saavat uuden tulkinnan ja kauan sitten kadonneet hitit elvytetään reippaalla otteella. Triossa soittavat Matti Kuronen keyboard ja laulu, Mika Niemelä rummut ja Arto Hiltunen puhaltimet.

Country & Western Dekadenz

Country & Western Dekadenz

24.08.2022 18:00 Sofia Helsinki, Unioninkatu 27, Helsinki

Countrya ja westerniä eurooppalaisella dekadenssilla. Americanaa ja New Orleansia. Merivaara, Kanerva ja Virtanen soittivat ensimmäisen kerran AgK: ssa vuonna 1998 ja 1999 kolmihenkisenä triona. Yhtye meni levolle vuonna 2003, kunnes 2020 ponkaisi jälleen pystyyn uskaltaen ottaa lyömäsoitintaiteilijan joukkoonsa.

Cumbia Beat

DANTCHEV:DOMAIN -trio

DANTCHEV:DOMAIN -trio

24.08.2022 20:00 Cafe Molli, Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisali, Kulttuuriaukio 2, Espoo

DANTCHEV:DOMAIN -trio on vahvoja elokuvallisia melodioita, tiukkoja Bulgarian rytmejä sekä jazzin ja bluesin elementtejä yhdistettynä tarinoihin elämän matkalta. Vaskipuhaltimien, perkussioiden sekä vangitsevan laulun uniikki kombinaatio vie yleisön ilosta suruun ja tanssilattian kautta takaisin iloon. Yhtyeen musiikki ammentaa perinteestä, mutta nojaa sujuvasti myös tämän päivän musiikilliseen ympäristöön. Suomalais-bulgarialaisen laulaja-säveltäjä Anna Dantchevin kirjoittaman materiaalin oma sävelkieli tavoittaa yleisön yli genrerajojen. Dantchevin universaalit ja elämästä inspiroituneet maailman tarinat avautuvat ensimmäistä kertaa trio-versiona AGK:n ainutlaatuisella keikalla!

Dj Bunuel & Pope Puolitaival

DJ Polarsoul

DJ Polarsoul

19.08.2022 22:00 The Glass, Mikonkatu 1, Helsinki

DJ Polarsoul on yksi Suomen kekseliäimmistä ja tunnetuimmista DJ:stä. Monipuolisena yleisön viihdyttäjänäkin tunnettua tuottaja-DJ:tä on vuosien varrella nähty ja kuultu lukuisilla festivaaleilla ja klubeilla. Polarsoulin suuntaan on viskelty monenmoisia palkintoja, kuten kultalevyä ja moninkertaista vuoden klubi-dj:n titteliä, mutta omasta mielestään ei ole hän ei ole läheskään valmis.

Dr. Helander & Third Ward

Dr. Helander & Third Ward

26.08.2022 19:30 Elite, Hesperiankatu 22, Helsinki

Tohtori Helanderin bluestrio lukeutuu alan suomalaiseen aateliin. Yhtyeen jäsenet omaavat kukin vuosikymmenien kokemuksen bluesin soittamisesta yhdessä ja erikseen. Bluesministeri Esa Kuloniemi tunnetaan mm. Honey B & T-Bonesin perustajajäsenenä. Rumpali Leevi Leppänen on tuttu lukemattomista huippukokoonpanoista. Dr. Helander, eli Ilkka Helander itse on yksi tämän hetken karismaattisimpia suomalaisia bluesartisteja, jonka karhea ääni, järeä olemus ja bluesin ytimeen poraava kitarointi ovat tehneet selvää jälkeää Suomessa ja maamme rajojen ulkopuolella.

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala

24.08.2022 18:00 Fazer Café Kluuvikatu, Kluuvikatu 3, Helsinki

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala soittavat kahdella viisikielisellä viululla. Akustinen kokoonpano kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta, mahtuu pieneen tilaan eikä tanssittavuuttakaan musiikista puutu! Duon soittajat ovat alansa huippua ja virtuoottisuudessaan musiikkia voisi kuvata myös kamarikansanmusiikiksi. Yhtyeen ohjelmisto koostuu suomalaisien arkistojen helmistä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen. Duon ohjelmistossa on mukana myös koti- ja ulkomaisilta kollegoilta tilattuja sävellyksiä, joissa duon ilmaisu laajenee entisestään.

Elliot’s Crazy Compass

Elliot’s Crazy Compass

25.08.2022 19:00 Cafe Molli, Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisali, Kulttuuriaukio 2, Espoo

Elliot’s Crazy Compass on 2018 perustettu yhtye, joka koostuu Eternal Erection -yhtyeen perustajanelikosta. Musiikkityyli on vaihtoehtopop, jossa on monenlaisia vaikutteita mm. rock-, funk-, soul-, hip hop ja elektromusiikista. Näyttävät visuaaliset elementit (mm. valot ja projisoinnit) ovat osa ECC:n keikkoja.

Elsi Sloan

Elsi Sloan

24.08.2022 20:00 The Glass, Mikonkatu 1, Helsinki

Elsi Sloan on 21-vuotias queer-muusikko ja -näyttelijä sekä entinen ukulelekeijukainen, joka on viime aikoina yrittänyt tehdä raffia ja rankkaa musaa joskin usein hänen sielustaan pulppuaa heleää artpoppia. Tällä hetkellä Elsi Sloan opiskelee näyttelijäntyötä Tampereen yliopistossa sekä haaveilee kapitalismin ja ilmastokriisin jälkeisestä lempeämmästä ajasta. Ja tietenkin seuraavasta murokulhollisesta.

Essi

Hamid Moeini Band

Hamid Moeini Band

27.08.2022 21:00 Zetor, Mannerheimintie 3-5, Helsinki

Vuosituhannen alussa ahkerasti keikkaillut ja muun muassa Pori Jazzeilla ja RMJ:ssä esiintynyt HMB jäi 14 vuotta sitten tauolle Hamid Moeinin aloitettua Herra Ylppö & Ihmiset -bändin kitaristina. Nyt bändin on taas kasassa ja luvassa on covereita muun muassa Hendrixiltä, Stevie Ray Vaughanilta, Freddie Kingiltä ja The Metersiltä, mutta uutuutena myös HMB:n omaa biisituotantoa.

Heidi Simelius

Heidi Simelius

21.08.2022 18:00 Fazer Café Kluuvikatu, Kluuvikatu 3, Helsinki

Heidi Simelius on laulaja, lauluntekijä ja esiintyjä. Hän keikkailee esittäen omaa musiikkiaan säestäen itseään pianolla. Heidin kappaleet ovat suomenkielisiä sekä vahvasti tekstilähtöisiä ja musiikki on tyyliltään soulahtavaa poppia. Kappaleiden koskettavat ja samaistuttavat tarinat käsittelevät parisuhteiden kiemuroita ja Heidin vahva ilmaisu sekä taiturimainen äänenkäyttö eivät jätä ketään kylmäksi.

Honey B. Family

Jaakko Arola

Jaakko Arola

25.08.2022 13:00 Cafe Zoceria WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo

Sooloprojektissaan Jaakko Arola yhdistää hänen laajan kirjon puupuhallinsoittimia efekteihin ja kenttä-äänitteisiin. Arolan sävellykset rakentuvat elektroakustisista äänimaisemista, itse tehdyistä soittimista sekä Suomen luonnossa äänitetyistä kenttä-äänitteistä. Efektipedaalien ja erilaisten soittotapojen avulla Arola saa puupuhaltimet toimimaan samaan aikaan sekä melodiasoittimena että basso-, harmonia- ja rytmisoittimena.

Jimi Tenor

Jimi Tenor

24.08.2022 20:00 Ravintola Tanner, Hämeentie 11, Helsinki

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin taiteilijoihin kuuluva säveltäjä ja multi-instrumentalisti, tinkimättömästä visiostaan ja räiskyvästä lavapresenssistään tunnettu Jimi Tenor saapuu soolokeikalle Ravintola Tanneriin. Intiimissä ympäristössä kuullaan kappaleita hänen lähes 30 vuotta kestäneeltä monipuoliselta soolouraltaan.

Jori Otsa & Mah’Orkka

Jori Otsa & Mah’Orkka

26.08.2022 19:00 Cafe Bar Luola, Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Jori Otsa & Mah’Orkka esittää legendaarisen virolaisen laulajan Georg Otsin kauneimmista levylauluista ja muista slaavilaisista lauluista juurevia ja koskettavan intensiivisiä tulkintoja. Orkesteri on julkaissut näistä lauluista kolmen levyn trilogiasarjan.

Juippi & Juippi: Ameriikan ihmeitä!

Juippi & Juippi: Ameriikan ihmeitä!

19.08.2022 19:00 Sue Ellen, Eteläranta 16, Helsinki

Duo Juippi & Juippi esittää akustisten soittimien säestyksellä & vuosikymmenten kokemuksella amerikkalaisperäistä folk- //kantri- /blues- /bluegrass- musiikkia. Juippien ohjelmisto koostuu biiseistä, jotka on jääneet aikojen alussa takaraivoon soimaan ja haluavat nyt tulla hyödynnetyiksi. Jimmie Rodgersia, Hank Williamsia, Merle ja Randy Travisia, Hy Zaretia, J.J.Calea, Jerry Jeff Walkeria, Guthriea, Dylania jne., enimmäkseen alkukielellä, mutta myös suomeksi omina käännöksinä.

Julye Blom

Julye Blom

26.08.2022 20:00 Manala, Dagmarinkatu 2, Helsinki

Julye Blom on autenttinen ja sielukas artisti, jonka musiikissa on kuultavissa vanhan ajan soul-, blues-, jazz- ja rock n roll -musiikin juuret. Hänen syvä ja vivahteikas soul-soundinsa yhdistettynä olemisen välittömyyteen vangitsee yleisön matkalle uudenlaisen juurimusiikin äänimaailmaan, jossa etualalla ovat mielikuvia herättävät tarinat, tunnetilat ja groove.

Junnu Alajuuma

Keidas

Keränen & Priha

Kivinen aalto -runokonsertti: Louhistiina & George Bandoek Apostolakis

Kivinen aalto -runokonsertti: Louhistiina & George Bandoek Apostolakis

27.08.2022 12:00 Cafe Zoceria WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo

”Hellaakoski on jazzia! (Siitä se ajatus sitten lähti)”. Kivinen aalto on runokonsertti, joka sisältää suomalaista runoutta lausunnan ja elektronisen äänimaailman avulla tulkittuna. Siinä kuullaan mm. Hellaakosken, Mannerin, Koskenniemen ja Tabermannin runoja. Louhistiina (Tiinaliisa Multamäki), sodankyläläinen lausuntataitelija, on tehnyt lausuntaesityksiä 30 vuotta. George Bandoek Apostolakis on kreikkalaislähtöinen Kemijärvellä asuva muusikko, joka opettaa musiikkiteknologiaa Koillis-Lapin musiikkiopistossa.

Kostoilta

Kostoilta

26.08.2022 19:00 Cafe Molli, Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisali, Kulttuuriaukio 2, Espoo

Kostoilta on keskustelutilaisuus, jonka teemana on kosto. Illan aikana aiheesta keskustellaan rikoskirjailijoiden Kari Haakanan ja Risto Miettisen kanssa heidän kirjojensa Välitön uhka ja Kostaja pohjalta. Illan aikana yleisö saa kostaa! Paperilla. Tilaisuudessa yleisöltä kerätään lapuille erilaisia kostofantasioita. Rikoskirjailijat kommentoivat, miten ne toimisivat fiktiossa tai tyydyttävätkö ne muuten kostonhimoa.

Linear John

Lord Fatty

Los Bastardos Duo

Maista! Kondiittorimestarin oppitunti

Maista! Kondiittorimestarin oppitunti

19.08.2022 17:00 Fazer Café Kluuvikatu, Kluuvikatu 3, Helsinki

Kondiittorimestari Eero Paulamäki opastaa suklaapraliinien valmistuksen saloihin. Oppitunnilla Eero valmistaa ja maistattaa suklaapraliineja sekä antaa vinkkejä, miten herkkujen valmistusonnistuu myös kotikeittiössä. Yleisöllä on myös oiva mahdollisuus esittää kysymyksiä aiheesta tai sen vierestä.

Maista! Pizza-koulu

Maista! Pizza-koulu

23.08.2022 19:00 Guido’s Grani, Tunnelitie 4, Kauniainen

”Kuuluuko ananas pizzaan?” ja monta muuta vastausta Guido’s:n pizzakoulussa!

Maista! Pollo-koulu

Maista! Pollo-koulu

22.08.2022 19:00 Café Bar No 9, Uudenmaankatu 9, Helsinki

Ysi baarissa valmistetaan yleisön edessä legendaarista Pollo Limonelloa ja paljastetaan sen salaisuudet!Tule oppimaan kuinka tämä ikoninen annos valmistetaan. Myös vege versio opetetaan!

Maista! Tartar

Maista! Tartar

26.08.2022 17:00 Kosmos, Kalevankatu 3, Helsinki

Valmistamme kolmenlaista tartaria salin puolella. Jos haluaa jatkaa iltaa meillä maistelun jälkeen,kannattaa varata pöytä.

Mardi Tickle

Markus Leikola ja Rauli Virtanen: Sodan ja rauhan kronikka

Markus Leikola ja Rauli Virtanen: Sodan ja rauhan kronikka

22.08.2022 17:00 Sofia Helsinki, Unioninkatu 27, Helsinki

Kun sota alkoi, toimittaja ja kirjailija Markus Leikola alkoi kirjoittaa. Sen tuloksena luemme hänen yhteenvetoaan Ukrainan ja Venäjän suhteista kirjan muodossa, ja se on aiheena Art goes kapakka -puheohjelmassa maanantaina 22.8. kello 17–18 Sofiassa. Markus Leikola keskustelee legendaarisen ulkomaantoimittaja Rauli Virtasen kanssa kirjan teemoista. Kirjaa on myös myynnissä. ”Tässä kirjassa olennaista on se, että sodat ja sodan ja rauhan välitila liittyy hirveän moneen asiaan lähtien taloudesta ja historiasta ja kulttuurista. Sen kaltaisia erilaisia taustoja ja kytkentöjä, jotka vaikuttavat siihen.”– Markus Leikola MTV:n Viiden jälkeen. Tämän Art goes Kapakka -ohjelman lisäksi kirjalla on varsinainen julkistustilaisuus, joka pidetään ke 31.8. kello 17 Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa.

Markus Perttula

Markus Perttula

23.08.2022 21:00 Café Bar No 9, Tapiola, Heikinkuja 2, Espoo

Markus Perttulan live-kokoonpano koostuu jazz- ja indie-taustaisista ammattimuusikoista, joiden kanssa improvisaationkin taipuva monioktaavinen laulu helposti yltyy vallattomaksi jami-ilotteluksi. Dynaaminen ja tunnelmallinen soitto nojaa taitavan Niilo Suihkon rumpalointiin, myös miksaajana ja tuottajana toimivan Viktori Pesosen vakaaseen bassotteluun, tarkkaan ja monipuoliseen kitarointiin Kasperi Teittiseltä sekä virtuoosimaiseen synavelhoiluun Nikita Rafaelovilta.

Matti

Matti

24.08.2022 19:00 Zetor, Mannerheimintie 3-5, Helsinki

Tampereelta Helsinkiin kotiutunut laulaja-lauluntekijä Matti esittää suomenkielistä folkiin taipuvaa poprockia, jonka keskiössä soivat koskettavat sanoitukset ja luonnollinen bändisoundi. Debyyttialbumi “Tähän” julkaistiin viime syksynä ja se on herättänyt uteliaisuutta median keskuudessa.

MC Kajo

Milou

Milou

26.08.2022 15:00 Cafe Zoceria WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo

Miloun musiikki on akustis-elektronista ranskaksi ja englanniksi. Vuonna 2022 julkaistavan debyyttialbumin teemana on oman itsensä uudelleen löytäminen hetkellisen kadotuksen jälkeen. Milou kirjoitti albumia keväällä 2021 Ranskassa Albumilla yhdistyy sekä akustiset instrumenti, elektroniset instrumentit ja Ranskassa äänitetyt äänimaisemat.

Minna Tuuliainen

Minna Tuuliainen

24.08.2022 19:30 Elite, Hesperiankatu 22, Helsinki

Indieartisti ja laulaja-lauluntekijä Minna Tuuliainen esittää yhtyeensä kanssa maalailevaa pop/rock/folk-musiikkia, jossa kappaleiden hengittävät sovitukset kantavat runollisia suomenkielisiä tekstejä kivun, kaihon ja toivon läpi. Minnan debyytti-EP ”Näetkö valon ympärillä?” ilmestyi keväällä 2022. Minna esiintyy Art Goes Kapakassa riisutummalla kokoonpanolla ja hänen lisäksi lavalla nähdään pianisti Mikko Patama ja kitaristit Heikki Selamo sekä Kalle Outila.

Natural Neighbours

Natural Neighbours

19.08.2022 21:00 Ravintola Tanner, Hämeentie 11, Helsinki

Tannerissa kuullaan joka perjantai Natural Neighbours -klubilla IDAn (Tallinnassa ja Helsingissä toimiva nettiradio) kuratoimat DJ’t klo 21-01.

Niko Ahvonen & Tilanteen Herrat

Niko Ahvonen & Tilanteen Herrat

18.08.2022 19:00 Guido’s Grani, Tunnelitie 4, Kauniainen

Yhtye esittää, förevisar: musiikkia 1996–2022. Repertuaarin keskiössä viime vuonna julkaistun albumin ”Tilanteen Herrat” laulut. Setti toimii yhtä hyvin istuma-asennosta kuultuna kuin liikkeestä diggailtuna. Laulujen välissä Niko rupattelee mukavia. Lyhyesti – saapumalla paikalle varmistat läsnäolosi.

Nössö Nova

Nössö Nova

19.08.2022 23:00 Café Bar No 9, Uudenmaankatu 9, Helsinki

Nössö Nova on neljän porilaislähtöisen vanhan ystävyksen uunituore projekti, joka sai alkunsa vuoden 2021 lopulla. Pehmeä saundi, moniääninen laulu ja groovaavat bassolinjat. Lopputuloksena on harmonisen soljuvaa eskapismia betonista tropiikkiin, jossa maailman maut sulautuvat kevyeen ja suoraviivaiseen, suomenkieliseen popmusiikkiin. Ei mitään bossa novaa vaan nössö novaa.

Nujakka

Nujakka

23.08.2022 22:00 Oluthuone Kaisla, Vilhonkatu 4, Helsinki

Nujakka on energinen trio, joka käy musiikillista keskustelua niin kuiskaillen kuin kovalla räyhällä. Yhtyeen musiikki pohjautuu vapaaseen improvisaatioon, joka sulautuu yhteen sävellettyjen piippulaulujen kanssa. Nujakan musiikissa on vaikutteita skandinaavisen kansanmusiikin herkkyydestä sekä free jazzin energiasta.

Nuoruus

Nuoruus

19.08.2022 20:00 Rymy-Eetu, Erottajankatu 15-17, Helsinki

Nuoruus on helsinkiläinen jytäistä, tunteellista ja raakaa lo-fi garage rock -musiikkia esittävä yhtye, joka on alkanut muun muassa Henrik! -, moshimoshi- ja Entäs Peltonen? -yhtyeistä tutun Kalle Kaurasen sooloprojektina. Yhtye on tunnettu äänekkäistä ja huolettoman energisistä live-esiintymisistään Helsingin pikkuklubeilla ja vaihtoehtohenkisissä diy-tapahtumapaikoissa.

Nuutinen

Nuutinen

27.08.2022 18:00 Murun Viinibaari, Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Nuutinen on räppäri ja biisintekijä, joka yhdistelee runollista lyriikkaa eri genreistä ammentaviin biitteihin. Livenä räppejä säestää vibrafoni, moog ja perkussiot. Nuutisen kappaleissa rap-lyriikalle tyypilliset kliseet loistavat poissaolollaan ja tilalla on ihmettelyä olemassaolon ikuisista aiheista, kuten rakkaudesta ja yksinäisyydestä. Unohtamatta myöskään arjen pienistä onnellisista hetkistä nauttimista. Maailman ainoa rap-vibrafoni-perkussiot -trio!

Okra Playground

Okra Playground

23.08.2022 18:00 Sofia Helsinki, Unioninkatu 27, Helsinki

Elektrofolkyhtye Okra Playground yhdistää traditionaaliset instrumentit moderneihin äänimaisemiin, isoon soundiin ja vahvoihin lauluharmonioihin. Musiikki ponnistaa suomalaisesta kansanperinteestä, mutta kurkottaa genren ulkopuolelle elektroon ja poprockiin. Kolmen naislaulajan vahvat äänet, ajattomat tekstit, hypnoottiset rytmit ja musiikin mystinen energia kuljettavat kuulijan sekä kaukomatkoille että takaisin kotiin.

Orang Pendek

Orang Pendek

26.08.2022 22:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

”Lintujen huolettomien laulujen inspiroimana Orang Pendek yhdistää primitiiviset vaistot moderniin sähköisyyteen. Dadaismi, avant-garde & psykedeelinen noise pop? Sävellykset liikkuvat atonaalisesta polytonaalisen kautta tonaalisuuteen, sekä tarkoin sävellettyjen ja improvisoitujen sektioiden välillä. Despoottimaisesti johdettu orkesteri tarjoaa omalaatuisia ratkaisuja, sekä samalla helposti lähestyttäviä kappaleita.”
.

Paakki-Mäensivu Duo

Paakki-Mäensivu Duo

20.08.2022 17:00 Villa Lilla, Laturinkuja 10, Espoo

Pianisti Riitta Paakki ja kontrabasisti Kaisa Mäensivu esittävät perinteisiä jazzklassikoita. Huippumuusikoiden yhteistyössä kuuluu ja näkyy soittamisen ilo, joka välittyy yleisöön asti.

Pihka Is My Name

Pihka Is My Name

18.08.2022 19:30 Solo Sokos Hotel Torni, Tornin Piha, Yrjönkatu 26, Helsinki

Pihka Is My Name on helsinkiläis-joensuulainen duo, jonka musiikissa yhdistyvät analogiset syntikat, hypnoottiset pianokuviot ja elokuvalliset orkestraatiot. Yhtyeen keulakuvana on animaatiohahmo Pihka – hylätyksi joutunut mielikuvituskaveri, joka herää lumisesta metsästä ja lähtee tutkimaan maailmaa omillaan. Hän katsoo ulkopuolisena tätä maapalloa ja ihmiskuntaa ja heidän ongelmiaan, joista painavin on ilmastokriisi. Yleisön edessä yhtye luottaa valmiiden teostensa ja näyttävien projisointiensa lisäksi improvisaatioon ja antaa musiikin tanssittaa biisistä toiseen eteerisesti soljuen.

Puppa J

Puppa J

18.08.2022 21:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Suomireggaen punkkari ja laulava puuseppä Puppa J on julkaissut 3 sooloalbumia sekä muutaman bändilevyn eri yhtyeiden kanssa ja lisäksi vieraillut kymmenien suomiräppäreiden levyillä. Reggaeta ja räppiä ryöstöviljelevä maailmankansalainen on nyttemmin löytänyt musiikkiinsa myös kuulaampia sävyjä, jonka ansiosta Puppa Jannen laulua on radiossakin kuultu. Mutta oliko koko iskelmäreggaejuttu vain hetkellinen väärinkäsitys? Se selviää parhaiten tämän karismaattisen esiintyjän keikalla!

Rautakoura

Rautakoura

27.08.2022 19:00 Cafe Bar Luola, Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Rautakoura soittaa akustisesti ja laulaa suomeksi bluegrass-vaikutteista musiikkia. Yhtyeessä on 5-kielinen banjo (Lauri Häme), mandoliini (Matti Mikkelä), kitara (Pekka Pyysalo) sekä kontrabasso (Juho Häme). Rautakoura keräsi alunperin soittokokemuksena soittamalla kesäisin Helsingin kaduilla, ensimmäisen kerran jo melkein 20 vuotta sitten. Sittemmin keikkoja on ollut ympäri Suomea. Rautakoura on tunnettu maanläheisyydestään, intiimeistä keikoista, joilla ei tarvitse korvatulppia ja jonka jälkeen on aina hyvä mieli.

Sarparanta

Sarparanta

27.08.2022 22:00 Bryggeri, Sofiankatu 2, Helsinki

Sarparanta-yhtye on No Shamen laulaja/lauluntekijänä sekä kuvataiteilijana tunnetun Sampsa Sarparannan pitkään odotettu paluu musiikkikentälle. “No Shamen lopettamisesta toivuttuani aloin kasata ympärilleni uutta ”soolobändiä” ja työstää uutta levyä täysin omillani, juuri sellaiseksi kuin haluan ilman mitään raja-aitoja. Vähimmäistavoitteena tehdä kitararokkia, joka ei kuulosta tunkkaiselta. Prosessi on ollut hidas ja huolellinen. Mielestäni tuo vähimmäistavoite on saavutettu.”

Self Rising Flour

Self Rising Flour

23.08.2022 18:00 Sue Ellen, Eteläranta 16, Helsinki

Self Rising Flour on nelihenkinen ripeää akustista bluegrassmusiikkia soittava ja laulava yhtye pk-seudulta. Keikoilla kuullaan omien kappaleiden lisäksi bluegrassklassikoita. Musiikki on ehtaa suoraviivaista bluegrassiä ja osassa kappaleista meininki on luontevasti hyvin lähellä rokkenrollia. Moniääninen laulu, taidokkaat soolot ja svengaava yhteissoitto tekevät yhtyeestä myös kiinnostavan livebändin. Värikkääseen pukeutumiseen on haettu inspiraatiota 70-luvulta, eikä saman näköistä kokoonpanoa tule ihan heti keikkalavoilla vastaan.

Silva Kallionpää Quartet

Silva Kallionpää Quartet

18.08.2022 18:00 Fazer Café Kluuvikatu, Kluuvikatu 3, Helsinki

Vuodesta 2017 asti toiminut neljän omaäänisen soittajan fuusio Silva Kallionpää Quartet ei pelkää koetella rajojaan. Yhtyeen ainutlaatuinen yhteissaundi ja kaavoja rikkova ilmaisu niin koskettavat kuin haastavatkin kuulijoita universaalisti, taustasta riippumatta.

Spick&Span

Spick&Span

24.08.2022 19:00 Sikke’s, Tehtaankatu 34, Helsinki

Spick & Span on kahden naisen akustinen lauluduo, joka säestää itseään mm. pulloharjalla ja kakkuvuoalla. Spick & Spanin kappaleet kertovat ihmissuhteiden koukeroista esimerkiksi otsikoin ”I’m the other woman” ja ”Act like a married man”. Laulut ovat 1940-50-lukujen yhdysvaltalaisen kantrimusiikin helmiä, joita duon naiset tulkitsevat antaumuksella, joskus jopa paatoksella, mutta aina pilke silmäkulmassa. Jokainen kuulkoon kunniansa!

Tallari

Tallari

22.08.2022 18:00 Sofia Helsinki, Unioninkatu 27, Helsinki

Pelimannimusiikin kehdosta Kaustiselta käsin kansanmusiikkiyhtye Tallari on jo 35 vuotta pitänyt yllä suomalaisen juurimusiikin liekkiä sytyttäen arkistojen aarteet eloon ja luoden uutta. Vuonna 2019 yhtyeeseen Katri Haukilahden ja Sampo Korvan rinnalle liittyivät tämän hetken tunnetuimpiin suomalaisiin kansanmuusikoihin lukeutuvat Arto Järvelä ja Esko Järvelä. Tallarin jatkuvasti uudistuva ja tilanteen mukaan taipuva peruskonserttiohjelma kattaa laajasti kotimaista kansanmusiikkia painottuen länsisuomalaiseen viuluvetoiseen traditioon, sisältää kaustislaisen perinteen ikivihreitä, yhtyeen omia klassikoita ja uusia sävellyksiä

Tapani Suutari

Tapani Suutari

24.08.2022 19:00 Kosmos, Kalevankatu 3, Helsinki

Tapani Suutarin triossa on kaksi Kosmoksen entistä kokkia: Antti Turunen ja Samuli Mänttäri. Trion lauluissa käsitellään rikoskirjallisuudesta tuttuja teemoja ja kerrotaan tutuista dekkarihahamoista, kuten komisario Palmusta ja Maria Kalliosta. Laulujen lomassa bändi esittelee dekkarikirjallisuutta ja antaa lukuvinkkejä.

Tatu Rönkkö ja Islaja

Tatu Rönkkö ja Islaja

18.08.2022 20:00 Ravintola Tanner, Hämeentie 11, Helsinki

Berliinissä kymmenen vuotta sitten tavanneet ja välittömästi musiikillisen sisaruuden solmineet laulutaiteilija Islaja ja rumputaiteilija Tatu Rönkkö luovat taiteiden yöhön teknoshamaanien rituaalin, jossa hypnootiset rytmit, futuristiset sähkön äänet ja toisesta ajasta kumpuava laulu laittavat kuulijan tanssijalan heilumaan uudella tavalla ja haarukka suussa olevalle vaikeuden keskittyä nielemiseen.

The Zönk!

Tiede menee kapakkaan: Tiede, taide ja sivistys

Tiede menee kapakkaan: Tiede, taide ja sivistys

22.08.2022 18:00 Kosmos, Kalevankatu 3, Helsinki

Tiede ja taide ovat keskeisiä yksilön ja yhteiskunnan selviytymisessä vaativissa muutos- ja murrostilanteissa. Tiede tarjoaa tutkittuun tietoon perustuvia ratkaisuja ja luo uutta tietoa maailmasta, luonnosta ja ihmisestä. Taide luo ymmärrystä ihmisestä ja yhteisöistä ja koskettaa meitä sekä järjen että tunteen tasolla. Mitä sitten ymmärretään sivistyksellä, miten sitä voi kartuttaa?Tule mukaan pohtimaan näitä teemoja yhdessä eturivin tieteen ja taiteen tekijöiden kanssa. Illan aikana voit testata myös oman tiedepääomasi!Keskustelijat: Teija Koskela, tutkija, FinSci- hanke,Turun yliopisto, Timo Miettinen, akatemiatutkija, Helsingin yliopisto, Kaarlo Hildén, rehtori, Taideyliopisto, Linda Wallgren, ohjaaja, käsikirjoittaja, Juontaja Kalle Haatanen, toimittaja

Tiede menee kapakkaan: Tunteet pelissä – media tunteiden tulkkina?

Tiede menee kapakkaan: Tunteet pelissä – media tunteiden tulkkina?

23.08.2022 18:00 Botta Events- Juhlasali, Hämeentie 51, Helsinki

Mikä rooli tunteilla on kansalaisten kokemusten ja käsitysten muodostumisesta yhteiskunnallisista asioista? Entä miten tunteet näkyvät uutisjournalismissa ja mediassa yleisemmin? Keskustelemme median ja sosiaalisen median roolista aikamme ilmiöiden, poliittisten virtausten ja arvoasetelmien näkyväksi tekijänä. Lisäksi pohdimme sitä, miten media ja sosiaalinen media jakaa kansalaisia ja edesauttaa ajatusmallien jakautumista ja polarisoitumista.Keskustelijat: Anu Kantola, professori, Helsingin yliopistoJussi Pakkasvirta, professori, Helsingin yliopisto, Anu Koivunen, professori, Tampereen yliopisto, Anna-Stina Nykänen, toimittaja, Helsingin Sanomat, Juontaja Kalle Haatanen, toimittaja

Toivo Susi

Toivo Susi

19.08.2022 21:00 Oluthuone Kaisla, Vilhonkatu 4, Helsinki

Omaehtoinen laulaja ja lauluntekijä säestää itseään kitaralla ja huuliharpulla. Kappaleita kaikilta viideltä albumilta.

Tomi Olavi

Tomi Olavi

25.08.2022 18:00 Haukilahden Helmi, Mellstenintie 12, Espoo

Tomi Olavi on juuri brasilialaisvaikutteisen debyyttialbuminsa julkaissut helsinkiläinen muusikko, joka hurmaantui afro brasilialaisesta musiikkiperinnöstä capoeira-harrastuksensa kautta. Esiintyessään Tomi Olavin portugalinkieliset laulut ja nylonkielinen akustinen kitara saavat vastapainokseen Christian Pereiran soittamana afro brasilialaisen yksikielisen berimbaun, jonka vain kahdesta soivasta äänestä muodostuu kitaran kanssa kauniita harmonioita, ätäkkää rytmiikkaa ja tarttuvia jameja.

Uni

Uni

18.08.2022 19:00 Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5, Helsinki

Esitys on lausuntateos Eeva Maria al-Khazaalin runosta ”Uni”. Uni on päätösruno runokokoelmassa ”Että näkisin siitä unia”, (Ntamo, 2018). Runo on vuolas ryöppy unesta, joka toistuu näkijälleen. Unennäkijä etsii aina tietä kaupunkiin, johon ei koskaan löydä perille.

Vilma Talvitie

Vilma Talvitie

25.08.2022 18:00 Ravintola Savoy, Eteläesplanadi 14, Helsinki

Vilma Talvitie on laulaja, säveltäjä-sanoittaja, multi-instrumentalisti ja pianobodyperkussionisti, joka luo siltoja popin, etno- ja kansanmusiikin välille. Hänen musiikissaan suomenkielinen folk- ja akustiset instrumentit (piano, haitari, harmooni, jousisoittimet) elävät sulassa sovussa etnoperkussioiden ja tarttuvien pop-melodioiden kanssa. Suomenkielisissä lauluissaan Talvitie käsittelee inhimillisesti ihmismielen valoja ja varjoja. Talvitien kirkas ääni hakee voimaa suomalais-ugrilaisista laulutekniikoista sekä itäisestä ja intialaisesta musiikista.


Tapahtumapaikat

Bar Loosister

Hämeentie 50, Helsinki

Botta Events- Juhlasali

Hämeentie 51, Helsinki

Botta Events- Juhlasali

Hämeentie 51, Helsinki

Botta Eventsin upeassa juhlasalissa on syöty, juotu ja juhlittu yli sata vuotta

Bryggeri

Sofiankatu 2, Helsinki

Cafe Bar Luola, Kannusali

Kannusillankatu 4, Espoo

Cafe Bar Luola, Kannusali

Kannusillankatu 4, Espoo

Cafe Bar Luola on persoonallinen ja tunnelmallinen tapahtumaravintola, joka sijaitsee Espoon keskuksen Kannusalissa. Luola sijaitsee nimensä mukaisesti maan alla, kuin sylissä kallion sisällä. Luolassa on valikoimissa erilaisia kylmiä (ja kuumiakin) juomia sekä pientä purtavaa, tilassa on äänentoistolaitteet, valkokangas ja piano. Luolan saa varata myös yksityiskäyttöön, tiedustelut cafebarluola@gmail.com.

Café Bar No 9

Uudenmaankatu 9, Helsinki

Café Bar No 9

Uudenmaankatu 9, Helsinki 09 621 4059

OIKEAN ITALIALAISEN KAHVILAN, JONKA NIMI ON BAR, BAARI, KULMAKIVI ON SEN TISKI, JOHON NOJAAVAT SISÄPUOLELTA MINKÄ KAHVIN VALMISTUKSELTAAN EHTIVÄT, KAHVILAN TYÖNTEKIJÄT JA ULKOPUOLELTA KAHVILAN ASIAKKAAT.”Benjamin Walter. Lainaus kokoomateoksesta Urbs.Ravintolan sisustuksen on suunnitellut arkkitehti Matti Kulovesi. Alkuperäiseen sisustukseen ei juurikaan ole tehty muutoksia vuosien varrella. Miljöötä voisi kuvailla pelkistetyksi ja kuitenkin hyvin kodikkaaksi.Kuitenkin ihmiset, eli henkilökunta ja asiakkaat ovat se tärkein asia ravintolamme suosion takana. Meille tullaan viihtymään. Keittiömme klassikoiksi ovat muodostuneet mm. Kanakorianteri wok ja Pollo Limonello pasta.

Café Bar No 9, Tapiola

Heikinkuja 2, Espoo

Café Bar No 9, Tapiola

Heikinkuja 2, Espoo

Tapiolan Heikintorin uudet helmet, ensimmäinen Guido´s Pizza Alchemista & Café Bar No 9 Tapiola!
Samasta paikasta saatavilla kIviuuni-pizzaa Brooklyn twistillä & Café Bar No 9 suosikkiannokset. Kirsikkana kakussa hyvä valikoima erikoisoluita & säännöllisesti vaihtuvat urbaanit taidenäyttelyt sopivan raffissa miljöössä.”

Cafe Molli, Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisali

Kulttuuriaukio 2, Espoo

Cafe Molli, Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisali

Kulttuuriaukio 2, Espoo

Louhisali on 296-paikkainen musta teatterisali. Se sopii muunneltavuutensa ansiosta hyvin monenlaisten tilaisuuksien, niin kulttuuri- kuin yritystilaisuuksienkin pitopaikaksi. Louhisali sijaitsee kulttuurikeskuksen sisääntulokerroksessa, joten sisäänkäynti saliin tapahtuu pääsääntöisesti ensimmäisestä kerroksesta.

Louhisali muuntuu klubitunnelmaiseksi tilaksi, jossa voi nauttia musiikista pikkupurtavan ja juoman kera. 233-paikkaisen nousevan katsomon lisäksi kuulijoiden on mahdollista istua omissa pöydissään klubimaiseen tapaan.

Cafe Zoceria WeeGee

Ahertajantie 5, Espoo

Cafe Zoceria WeeGee

Ahertajantie 5, Espoo

Cafe Zoceria WeeGee tarjoaa eurooppalaishenkisiä kahvilaelämyksiä Näyttelykeskus WeeGeellä, entisessä Weilin&Göösin kirjapainotalossa Espoon Tapiolassa.

Elite

Hesperiankatu 22, Helsinki

Elite

Hesperiankatu 22, Helsinki

Elite on ainutlaatuinen suomalainen kulttuuri- ja taiteilijaravintola – elämän estradi ja taiteilijoiden olohuone jo vuodesta 1932. Tässä oikean elämän teatterissa ovat viihtyneet niin näyttelijät kuin muusikot, kirjailijat ja tanssijat sekä kuvataiteilijat, joiden teokset koristavat Eliten seiniä. Nostalgiaa huokuvassa ravintolasalissa voi istahtaa Tauno Palon vakiopaikalle ja nauttia rakastetun taiteilijan nimikkoannoksen. Kesällä vehreä terassimme on täydellinen paikka hengittää kesäistä töölöläiselämää virkistäviä juomia siemaillessa.

Elite viettää tänä vuonna 90-vuostis juhlavuotta, jonka kunniaksi kerromme niin nettisivuillamme, kun ravintolassa Eliten tarinaa vuosikymmen kerrallaan. Kuukausittain vaihtuva, aikansa suosikkiannoksiin perustuva nostalgiamenu, sekä ravintolassa järjestettävät tapahtumat vievät sinut keskelle Eliten värikästä historiaa.

Fazer Café Kluuvikatu

Kluuvikatu 3, Helsinki

Fazer Café Kluuvikatu

Kluuvikatu 3, Helsinki 020 729 6702

Jo vuodesta 1891 Kluuvikadulla sijainnut Fazer Café Kluuvikatu 3 on modernin klassinen kahvila, jossa voit nauttia aamiaisen, lounaan tai herkutella upeilla kakuilla ja leivoksilla. Samalla se on myös pökerryttävän ihana herkkukauppa, josta löydät makeita vaihtoehtoja niin lahjaksi kuin omaan herkutteluun.

Guido’s Grani

Tunnelitie 4, Kauniainen

Guido’s Grani

Tunnelitie 4, Kauniainen

Keskellä Grania (Kauniainen) 100m juna-asemalta, Laadukasta Kiviuuni-pizzaa supertyylikkäässä ravintolamiljöössä.
Iso 100-paikkainen terassi ja rennon letkeä palvelu. Täällä nautit myös laadukkaasta viinilistasta Italialaisten antipastojen kera, erikoisoluita unohtamatta. Erinomainen matkakohde urbaanille kaupunkimatkailijalle 17min junamatkan päässä Stadista!”

Haukilahden Helmi

Mellstenintie 12, Espoo

Haukilahden Helmi

Mellstenintie 12, Espoo

Espoon Merenkävijöiden upeasti uusittu ravintola sai nimekseen Haukilahden Helmi, koska juuri sellainen se on! Rantaraitin valkeana hohtava Helmi on avoinna kesät ja talvet tarjoten aina sesongin mukaista ruokaa sekä sisällä viihtyville että terassilla auringosta nauttiville. Oman kasvihuoneemme yrtit antavat viimeisen silauksen herkullisille ruoka-annoksillemme sekä baarimme monille virvokkeille.

Kallion Sävel

Hämeentie 2, Helsinki

Kallion Sävel

Hämeentie 2, Helsinki 0400 265692

Ravintola Sävel sijaitsee Kalliossa Hakaniementorin laidalla, kauppahallia vastapäätä. Sävelen rento ja lämminhenkinen palvelu kutsuu ihmiset yhä uudelleen meille. Suomalaiset raaka-aineet ja helsinkiläinen paikalliskulttuuri toimivat innoittajinamme. Sävelen 50-lukua henkivä sisustus tuo mieleen Olavi Virran kultaisen nuoruuden nykypäivän trendikkäässä Kalliossa. Kaikki meillä tehty ruoka on valmistettu rakkaudella, kunnioittaen suomalaisia perinteitä. Ravintolassamme tarjoillaan raikkaita salaatteja, meheviä burgereita, pihviä ja kalaa, vegaanit ja kasvissyöjät huomioiden. Classicburger on ollut kanta-asiakkaidemme suosikki jo toista vuosikymmentä. Lounaalla päivän keittoa, salaatteja ja pääruuat noutopöydästämme. Juomalistalta löytyy hittituotteiden lisäksi runsas valikoima pienpanimotuotteita sekä rento ja mutkaton viinivalikoima, unohtamatta perinteisiä drinkkejä. Tervetuloa!

Kosmos

Kalevankatu 3, Helsinki

Kosmos

Kalevankatu 3, Helsinki 09 647 255

Kosmos on klassikko, pian satavuotias perheyritys, jonka sali on pysynyt lähes muuttumattomana ja ruokalistakin elää varsin maltillisesti. Suosittelemme pöytävarausta.

Madonna

Haapaniemenkatu 5, Helsinki

Madonna

Haapaniemenkatu 5, Helsinki 09 6128 5009

Madonna on raikas tuulahdus menneiltä ajoilta, tarjoillen ruokia ja juomia koko Italian saappaan mitalta. Vanhan tehdasrakennuksen kivijalassa sijaitsevan Madonnan pizza on roomalaiseen tyyliin ohutta ja pasta sekä gelato käsin tehtyä. Kullanhohtoinen, samettinen baari on ravintolan keskipiste, josta tarjoillaan klassikkococktaileja ja tuttuja italialaisia juomia – Madonnan omaa limoncelloa tietenkään unohtamatta.

Manala

Dagmarinkatu 2, Helsinki

Manala

Dagmarinkatu 2, Helsinki 09 580 770

Sallittuja paheita. Ruokaravintolana ja baarina toimiva Manala on paikka, jonne voit pistäytyä niin pikaisille drinkeille, kuin saapua viettämään iltaa pidemmän kaavan mukaan.

Murun Viinibaari

Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Murun Viinibaari

Lönnrotinkatu 14, Helsinki

Murun viinibaari sijaitsee ravintola Murun vieressä Lönnrotinkadulla. Viinibaarissa on laseittain tarjolla päivittäin vaihtuva valikoima, tämän lisäksi viinilistalta löytyy yli 750 viinin valikoima. Murun viinibaari tarjoilee viinin ohella myös leikkeleitä, juustoja, risottoa ja Murun keittiön pikkuannoksia. Poikkea lasilliselle ja nauti välittömästä tunnelmastamme.

Oluthuone Kaisla

Vilhonkatu 4, Helsinki

Oluthuone Kaisla

Vilhonkatu 4, Helsinki 010 76 63850

Kaislaan tulijalle aukeaa eurooppalaisten aatelioluiden maailma koko rikkaudessaan. Tutkimusmatka pullo-oluiden maailmaan Suomen laajimman olutvalikoiman parissa kestää pitkään kuin entisajan seikkailut. Kun tähän lisätään vielä Kaislan seurapelit ja hyvä musiikki, voidaan puhua Baaritunnelmasta isolla B:llä.

Ravintola Carelia

Mannerheimintie 56, Helsinki

Ravintola Carelia

Mannerheimintie 56, Helsinki 09 27090976

Ravintola Careliassa parhaat raaka-aineet ja ranskalaisen keittiön klassikot lyövät kättä rennossa brasserie-ilmapiirissä. Historiallinen miljöö luo ainutlaatuisen ilmapiirin aterioinnille ja mutkattomalle yhdessäololle. Meillä viihtyvät kaikenikäiset asiakkaat nuorista varttuneisiin – yhdistävänä tekijänä on rakkaus hyvään ruokaan. Tarjoamme monipuolisen à la carten sekä laajan palkitun viinilistan, josta löytyy lukuisia oman maahantuontimme artesaaniviinejä. Löydät meidät keskeltä Helsinkiä, Kansallisoopperaa vastapäätä.

Ravintola Oiva

Porthaninkatu 5, Helsinki

Ravintola Oiva

Porthaninkatu 5, Helsinki 010 219 2980

Ravintola Oiva on jo vuodesta 1940 lähtien toiminut ravintola Helsingin Kallion sydämessä. Ravintola Oiva kunnioittaa vanhaa stadilaista ravintolakulttuuria nykyaikaisesti tarjoten maistuvat kotiruokalounaat, rennon à la carte -menun iltakeittiöstä sekä herkkuja notkuvan viikonloppubrunssipöydän. Juomavalikoimassamme olemme panostaneet laadukkaisiin oluisiin ja viineihin.

Ravintola Savoy

Eteläesplanadi 14, Helsinki

Ravintola Savoy

Eteläesplanadi 14, Helsinki 09 61285300

Alvar ja Aino Aallon yhdessä Maire Gullichsenin vuonna 1937 perustamaa ravintolaklassikkoa luotsaa tällä hetkellä Suomen kansainvälisesti arvotetuin keittiömestari, useassa kolmen Michelin-tähden ravintolassa keittiömestarina toiminut Helena Puolakka.

Ravintola Tanner

Hämeentie 11, Helsinki

Ravintola Tanner

Hämeentie 11, Helsinki 0442422084

Tanner on tunnelmaltaan rento ravintola, jonne isot seurueet nauruineen ja lauluineen ovat tervetulleita. Rento tunnelma näkyy myös illalla, jolloin ruokailu vaihtuu sulavasti illanviettoon. Elektronista musiikkia soittava Dj aloittaa pe-la klo 22. Tanneriin tullaankin paitsi ruoan ja viinien, myös tunnelman vuoksi. Ravintolan tyyli on rentoa rustiikkia bistromeiningillä, on ravintolapäällikkö Merja Saarinen kuvaillut Tannerin olemusta.

Rymy-Eetu

Erottajankatu 15-17, Helsinki

Rymy-Eetu

Erottajankatu 15-17, Helsinki 040 358 0585

Koska on viimeksi ollut niin hauskaa, että olet tanssinut pöydillä? Rymy-Eetun erikoisuuksina ovat litran tuopit, laaja valikoima oluita, ja lupa tanssia pöydillä.

Rytmi

Toinen linja 2, Helsinki

Sikke’s

Tehtaankatu 34, Helsinki

Sikke’s

Tehtaankatu 34, Helsinki

Sikkelää ei voi puristaa mihinkään muottiin, koska keittiössä nuotit elävät ja muuttuvat raaka-aineiden, sesonkien ja Siken ja Pipsan mielen mukaan. Hyvää kuitenkin tarjotaan aina.

Sikke’siin tulet kuin sen ihanan ystävän olohuoneeseen, joka aina valmistaa sinulle herkullista ruokaa. Löydät sieltä tutut herkulliset maut, kenties hiukan uudessa kuosissa ja joskus ihmettelet, mistä nyt tuulee, kun saatkin jotain, mistä et ole osannut uneksiakaan. Sikkelään voit myös pistäytyä baariin viinilasilliselle, koska viinilistamme on ihana! Viinin kanssa tarjoamme pientä hyvää, mutta myös täyden aterian voit baaritiskillämme nauttia.

Sofia Helsinki

Unioninkatu 27, Helsinki

Sofia Helsinki

Unioninkatu 27, Helsinki +358 44 978 2893

Keittiömme herkut ovat kuin Helsinki tänään – ihana yhdistelmä kansainvälisiä makuja ja parhaita kotimaisia raaka-aineita. Aamukahdeksasta alkaen Sofiassa on tarjolla kaupungin parhaat ja meillä vastaleivotut korvapuustit sekä mustikkapiirakka. Savulohi-ruisleipä, hapanjuurileipä vuohenjuustolla tai hernepestolla sekä lämpimät New Yorkin deleistä tutut kalkkuna- ja kasvis-reubenit pitävät tiellä uteliaimmankin herkkusuun. Raikkaat ja kylmät juomat, kuuma kahvi, haudutettu tee tai vaikka kuppi kaakaota täydentää elämyksen. Hyvä lounas on aina tehty huolella ja hyvistä raaka-aineista ja maussa löytyy pientä jujua. Se on terveellinen, antaa riittävästi energiaa loppupäiväksi, mutta ei tainnuta lounastajaa päivän askareiden ääreen. Kokkimme rakentaa sinulle herkullisen annoksen, jonka lisäksi on tarjolla salaattia sekä Sofiassa itseleivottua leipää ja levitteitä. Tarjolla on päivittäin kaksi annosta, joista toinen kasvisruoka.

Solo Sokos Hotel Torni, Ateljee Bar

Yrjönkatu 26, Helsinki

Solo Sokos Hotel Torni, Ateljee Bar

Yrjönkatu 26, Helsinki 020 1234 604

Hotelli Torni on vuonna 1931 avattu maineikas ja historiallinen hotelli. Tornin seinien suojissa on juhlittu ja koettu gastronomisia elämyksiä. Siellä ovat yöpyneet ja aterioineet monet merkittävät suomalaiset ja kansainväliset henkilöt Mannerheimista Kekkoseen, Zarah Leanderista prinssi Philipiin, Olavi Virrasta Jean-Paul Sartreen ja Jane Fondasta John Irvingiin.

Torni loi aikoinaan imagoa myös amerikkalaisittain modernina hotellina Siitähän kertoo myös yhden ravintolan nimi ja instituutio American Bar, joka oli avautuessaan Suomen ensimmäinen cocktailbaari. Taide on vahvasti elänytTornin elämässä mukana, ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Ateljee Barissa on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.

Solo Sokos Hotel Torni, Tornin Piha

Yrjönkatu 26, Helsinki

Solo Sokos Hotel Torni, Tornin Piha

Yrjönkatu 26, Helsinki 020 1234 604

Hotelli Torni on vuonna 1931 avattu maineikas ja historiallinen hotelli. Tornin seinien suojissa on juhlittu ja koettu gastronomisia elämyksiä. Siellä ovat yöpyneet ja aterioineet monet merkittävät suomalaiset ja kansainväliset henkilöt Mannerheimista Kekkoseen, Zarah Leanderista prinssi Philipiin, Olavi Virrasta Jean-Paul Sartreen ja Jane Fondasta John Irvingiin.

Torni loi aikoinaan imagoa myös amerikkalaisittain modernina hotellina Siitähän kertoo myös yhden ravintolan nimi ja instituutio American Bar, joka oli avautuessaan Suomen ensimmäinen cocktailbaari. Taide on vahvasti elänytTornin elämässä mukana, ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Ateljee Barissa on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.

Sue Ellen

Eteläranta 16, Helsinki

Sue Ellen

Eteläranta 16, Helsinki

LÄMMIN. KUTSUVA. VIERAANVARAINEN. HERKULLINEN. Meren äärellä on luonteva herkutella Sue Ellenin antimista, ja voit löytää kaupungin parhaimman tarjonnan meiltä! Keittiössämme käytämme aitoa puuhiiligrilliä saavuttaaksemme makunystyröitä hellivät herkulliset ruuat. Listallamme komeilevat niin sinisimpukat, hummerit kuin Sue Ellenin klassikkoannos rapukakku. Merellisiä herkkuja kaipaavalle löytyy tarjonnasta myös runsas ja suosittu äyriäisvati. Pidämme huolen, että illallisen kylkeen löydät nautittavaksi niin talon raikkaita cocktaileja kuin laadukkaita viinejä ympäri maapallon.

The Glass

Mikonkatu 1, Helsinki

The Glass

Mikonkatu 1, Helsinki

The Glass, Pohjolan Bistro, rommi- ja viinibaari sekä tapahtumatila musiikille, klubeille ja taiteelle Valokuvataiteen museon K1 tilan yhteydessä.

Villa Lilla

Laturinkuja 10, Espoo

Villa Lilla

Laturinkuja 10, Espoo

Legendaarisen ravintola Murun uusi ravintola Villa Lilla tarjoaa Espoon Leppävaarassa herkullista ruokaa, loistavia viinejä ja lämpimän ystävällistä palvelua. Villa Lillan emäntänä ja isäntänä toimivat ravintolapäällikkö Cilla Impola ja keittiömestari Perttu Paulasto, joiden intohimona on hyvä ruoka ja upeat viinit.

Vltava

Elielinaukio 2, Helsinki

Vltava

Elielinaukio 2, Helsinki 010 76 63650

Vltava on suurenmoinen tšekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Helsingin sydämessä. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen neljä kerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön tutustumisille, tapaamisille, kokouksille, seurustelulle ja hauskanpidolle maailman parhaiden oluiden ja tšekkiläisten ruokien siivittämänä.

Zetor

Mannerheimintie 3-5, Helsinki

Zetor

Mannerheimintie 3-5, Helsinki 010 76 64 450

Maalaisnostalgiaa keskellä Helsinkiä.

Zetor tarjoaa reilua ruokaa ja jäljittelemätöntä meininkiä Kaivopihalla, Helsingin ydinkeskustassa. Traktorien kupeessa kelpaa haukata hiukopalaa tai nostella kursailematta kuppia. Reipasta ajanvietettä on tarjolla yömyöhäiseen – aina pikkutunneille asti.

Zetorin ruokalista ja juomalista henkivät suomalaisuutta: tuttuja klassikoita ja maaseudun inspiroimia erikoisuuksia. Zetorin keittiö on auki joka päivä valomerkkiin saakka. Viikonloppuisin koko ravintola on klo 21 jälkeen K18.

Zetorissa viihdyt dinneristä discoon. Varaa omaan käyttöösi muista poikkeavia tiloja, kuten Herrasväen Huone, Tankavaara, Metsäpirtti tai kabinetti Mummon kammari.


Ohjelma/aikataulu