Torstaina on tarjolla musiikkia jokaiseen makuun

Torstain koko ohjelman löydät täältä.

Agaric Tuak

Moderni jazztrio Agaric Tuak viihdyttää festivaalikansaa torstaina Stone’sissa klo. 18 alkaen. Yhtye yhdistelee musiikissaan jazzia, rockia sekä etnisiä vaikutteita. Vaikutteita ammennetaan myös luonnosta ja kaupungin melusta.

Jaakko Arola (saksofonit ja efektit), Oliver Karttunen (basso ja koskettimet) ja Jukka Puolakka (rummut)HUOM. Esityksen sisältö ja kellonaika muuttunut! Ohjelma korvaa Keräilyesineiden ja dekkarin illan.

AgK Pohtii: Kuolleiden kirjailijoiden seura: Lucia Berlin tänään klo. 19 Bistro Manussa! Jotkut kirjailijat saavat arvostusta jo eläessään, toiset vasta kuoltuaan. Lucia Berlinin Siivoojan käsikirjan sekä syyskuussa ilmestyvän teoksen Ilta paratiisissa suomentaja Kristiina Drews ja kustantaja Nora Varjama keskustelevat siitä, mistä kirjallinen arvostus syntyy. Keskustelun aiheena on vuonna 2004 kuollut yhdysvaltalainen Lucia Berlin, jonka Siivoojan käsikirja ja sen jatko-osa Tanssia ruusuilla on ollut viime vuosien suurimpia kirjahittejä myös Suomessa – 15 vuotta kirjailijan kuoleman jälkeen.

Nuria

Tummansävyisiä, eteerisen kaunista pop-musiikkia tarjoilee akustinen trio Nuria Oluthuone Kaislassa klo. 19. Yhtyeen musiikillinen ilmaisu on sekoitus klassista musiikkia, kansanmusiikkia ja perinteistä singer-songwriter -meininkiä.

Markus Kahila (laulu ja kitara), Tuukka Helminen (sello) ja Pekka Saarikorpi (perkussiot)

Riikkahoi, kuva: Antti Silvennoinen

Debyyttialbuminsa tänä keväänä julkaissut Riikkahoi esiintyy Belge Bar & Bistrossa klo. 20.30. Vaikka kyseessä on tuore yhtye, ei se Riikkahoita estä ottamasta vaikutteita vuosikymmenien takaa. Rohkeissa sovituksissa lauletaan eläinrakkaudesta sekä muista huomioista sympaattisella ja herkällä otteella.

Riikka Aho (laulu) ja Antti Silvennoinen (soittimet)

Maista: bARTender-näytös – Vodkadrinkit tänään Juttutuvassa klo. 20.30! Tilaisuudessa voit tutustua ammattibaarimestarin opeilla, miten loihditaan helppoja klassikkodrinkkejä. Tässä bARTender-näytöksessä on vuorossa vodkadrinkkien valmistusta kuten Russian Mule. 20 ensimmäistä paikalle saapunutta henkilöä mahtuu mukaan. Tilaisuuden aikana drinkit erikoishintaan.

Stonehills, kuva: Tuuli Hellman

Torstain saattaa päätökseen vaihtoehtocountry-yhtye Stonehills Zetorissa klo. 22. Viulu- ja kitaramelodioiden säestämät laulut kuljettavat kuulijan toisiin maailmoihin, jotka matkansa päätteeksi iskevät suoraan sydämeen koskettavilla sanoituksillaan.

Veli Kivimäki (laulu ja kitara), Olli Hirvikangas (viulu), Samuli Hellman (kitara), Hans Ekroos (basso) ja Josa Mononen (rummut)