Taiteiden yössä kaikuvat swingin sävelet ja runoelmapop

Lyyti

Art goes Kapakan Taiteiden yö on täynnä tunnelmallista kapakkaohjelmaa ja musiikkia runoelmapopista 30- ja 40-lukujen jazziin ja torvimusiikista swingiin.

Torstai alkaa Holiday Barissa klo 16.30 Gin Blending -workshopilla, jossa opit kaiken haluamasi ginin valmistuksesta, mauista ja ainesosista. Tilaisuuteen otetaan 20 ensimmäiseksi paikalle saapunutta.

Klo 17.00 Café Verandassa on tarjolla Setämiesten lempeää läppää, kun eturivin stand up -koomikko Ilari Johansson ja laulaja-lauluntekijä Ufo Mustonen yhdistävät voimansa ainutlaatuisessa esityksessä. Krog Roballa Viiniposti Akatemian kolmannessa osassa tutustutaan italialaisten viinien makumaailmoihin. Teurastamolla käynnistyy Teurastamo Night Market, perinteinen taiteen ja ohjelmantäyteinen basaari, jonka mystinen tunnelma helmeilee, paukkuu ja maistuu.

MirkaKaarina Duo, kuva Juha Lemmetti

Klo 18.00 kuullaan MirkaKaarina Duon väkevää singer-songwriter-musiikkia Frans & Améliessa ja Clark Jr. Trion bebop-, latin- ja funk-vaikutteisia sävellyksiä Stone’sissa. Art goes Kapakka Bingo & Show’ssa tarjotaan numeroiden ja pallojen kylkiäisenä keveitä esityksiä ja tunnelmaan sopivaa musiikkia Ravintola Oivassa.

Taiteiden yön torvimusiikkiperformanssi Bad Ass Brass Band ottaa Bryggerin lavan haltuunsa riehakkuutta ja melankoliaa sekoittavalla otteella klo 19.00. Kaarna baari & keittiössä kuullaan arkisen kauniita ja roisin aistikkaita kuvauksia seksuaalisuudesta sellon säestyksellä. Borsalino Jazz -trio tulkitsee 30- ja 40-lukujen jazzia alkuperäisiä sovituksia kunnioittaen, mutta raikkaalla, modernilla otteella Ravintola Careliassa. Kaarna baari & keittiössä kirjailija Jenni Janakka lukee Vahvankaltainen-esikoisromaaniaan sellon säestyksellä esityksessä Vahvankaltaista: eroottisia tarinoita ääneen.

Swing-kauden helmiä omintakeisina suomeksi käännettyinä versioina kuullaan American Barissa klo 20.00 Rakkaudesta – Love is -ohjelmassa, ja klo 20.30 Lyytin rämisevä runoelmapop vie kuulijansa salonkikelpoiseen humalaan Manalan baarissa.

Lauri Schreck & Puhuri

Klo 21.00 laulaja ja multi-instrumentalisti Lauri Schreck tarttuu rakkaimman soittimensa kitaran varteen ja palaa alkulähteilleen päivitetyn Puhuri-yhtyeensä kanssa Belge bar&bistrossa. Ainutlaatuisen diskotaideyhtye MegaMegan show pursuaa tiukkaa biittiä, hattaraa, saippuakuplia, värivalojen loistetta ja seksikkyyttä Zetorissa. Taiteiden yön päättää klo 22 alkaen Josén Pimeä Puoli, joka seikkailee bluesin, jazzin ja noirin kaukaisella raja-alueella Juttutuvassa.

Riemukasta Taiteiden yötä!

Katso torstain ohjelma tästä.