Rumpalin ja tanssijan impulsseja, ukuleleorkesteri, jazzia ja karhunpeijaiskonsertti Taiteiden yössä

_L1H8388BW
Jään reunalla – Ohtoni: Karhunpeijaiskonsertti / Kuva: Steffan Bremer

Taiteiden yö on täynnä hienoa ja monipuolista AgK-ohjelmaa! Illan aikana kuullaan esimerkiksi ukuleleorkesteria, 14-vuotiaiden jazzmuusikoiden taidonnäyte, räppiä, folkia ja promottorin tarinoita Kultsalta.

Torstain ohjelma alkaa klo 17.00 Tiede on taidetta -sarjan luennolla, Karvas maku ja syömiskäyttäytyminen. Turun yliopiston akatemiatutkija ja dosentti Mari Sandell kertoo Belgessä miksi toisen nam on toisen yök. Viideltä kuullaan myös Lovisan Keinu Duon lempeää olohuonefolkia Michelissä. Kulttuuritalolla klo 17.30 Taiteen takana -teemasarjassa Antti Einiö ja Tomi Lindblom sukeltavat Helsingin ja muun Suomen värikkääseen pophistoriaan, kun aiheena on Rokkia ikä kaikki – tarinoita Kultsalta – Einiö & Lindblom.

Kuudelta ilta jatkuu Vltavassa, kun kapakassa nähdään kahden kitaravirtuoosin, Petri Kumelan ja Joonas Wideniuksen, yhteinen esitys Fantasía Andaluza. Klo 18.30 Tenhossa on vuorossa improvisoitu teos Mika Kallio – Satu Rinnetmäki IMPULSION soolorumpalille ja tanssijalle. 18.30 myös Bryggerissä tapahtuu, kun 11-henkinen torviorkesteri, The Bad Ass Brass Band marssii estradille esittämään musiikkia, joka venyy New Orleansin ilakoivasta perinteestä aina balkanilaiseen riehakkuuteen ja suomalaiseen juurevaan melankoliaan. Seitsemältä suurkaupunki saapuu Wellamoon Tuija Rantasen lauluissa Pariisin laidalla, ja klo 19.30 Manalassa soivat pienet soittimet suurilla sydämillä Ukuleleorkesteri Jalkanen, Julkunen & Peterin käsissä.

Kahdeksalta Café Bar No 9:ssä nähdään levysoitin ja kaksi saksofonia ysibaarin Miehet tiskillä -klassikkoesityksessä. Samaan aikaan Belgen lavan ottaa haltuun kahden lupaavan kahdeksasluokkalaisen perustama jazz-kokoonpano Milo & Moses. Klo 20.30 Kitty’s Public Housessa kuullaan helsinkiläispariskunta Pinjan & Pekan monisävytteisiä vintage-rytmejä.

Yhdeksältä Dubrovnikissa Jäänreunan kansat -kokonaisuuden huipentaa Ohtoni: Karhunpeijaiskonsertti. Hanti-kansan karhunpeijaistaltiointeihin perustuvassa esityksessä kuullaan siperialaisia kansansoittimia. Klo 21.30 Zetor puolestaan täytyy naisenergialla rap-kaksikko Sofan astuessa lavalle. Illan päättää kymmeneltä Why join the navy when you can be a pirate -baarissa suomi-grimen mestariduo Töölön ketterä.

Nähdään taiteiden yössä!

#ARTGOESKAPAKKA #TUORETAIDEONPARASTA #TAITEIDENYÖ