Ravintolat

Art goes Kapakka -festivaaliravintolat antavat hienon kuvan Helsingin ravintolakentästä. Mukana on klassikkoravintoloita, legendaarisia pubeja ja baareja, tuttuja kahviloita ja uusia kansalaisten olohuoneita. Tutustu vuoden 2018 Art goes Kapakka -festivaaliravintoloihin!

ALICE ITALIAN

Alice Italian sijaitsee Vallilan Konepajan alueella upouuden Wonderland coworking-tilan ja -yhteisön alakerrassa. Alicen raikkaita ja rohkeita italialaisia ruokalajeja voi nauttia niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin illalliseksikin, minkä lisäksi ravintolasta saa muun muassa herkullisia drinkkejä ja erikoiskahveja. Come say ciao!

AMERICAN BAR

American Barin arvostetut huippuammattilaiset loihtivat nautittavaksesi innovatiivisia drinkkejä. Baarissa yhdistyvät saumattomasti Tornin pitkät perinteet ja nykypäivän kansainvälinen tunnelma. Baarimestareiden korkeakouluksi sanotussa paikassa saat takuuvarmasti asiantuntevaa palvelua ja ihania cocktaileja, samppanjoita ja viinejä. Tervetuloa drinkille tai vaikka kahdelle.

BELGE BAR&BISTRO

004 Belge

Belgen ohjenuorana on tarjota asiakkaille elämän hyviä puolia. Olut kaadetaan oikein ja annokset ovat reiluja ja rehellisiä. Belgen kuuluisat simpukat valmistetaan aina tuoreista sinisimpukoista. Yläkerran kirjasto bistron vieressä on kodikas töiden jälkeisen rentoutumisen sydän.

BRYGGERI HELSINKI

16.8._AdeleSaurosquartet_Bryggeri_VilleMalja (kopio)_netti

Senaatintorin laidalla sijaitsee panimoravintola Bryggeri Helsinki. Siellä hienoimmat oluet kypsyvät silmien edessä, päästäkseen huuhtomaan alas keittiön parhaat antimet.

CAFÉ BAR No 9

AGK 2011 Miehet tiskillä_Bar ysi 344

Uudenmaankadulla sijaitseva Helsinkiläinen seurusteluravintola Cafe Bar No 9 on toiminut olohuoneena kultturelleille kaupunkilaisille jo vuodesta 1996.

CAFÉ VERANDA, FINLANDIA-TALO

CafeVeranda

Finlandia-talon Café Verandan valoisa ja moderni tila tarjoaa mielenkiintoisen kontrastin klassista Alvar Aaltoa ja 2010-luvun suunnittelua, talon tapahtumien kansainvälistä ilmapiiriä ja oman keittiön kotimaisuutta suosivaa ruokafilosofiaa. Tila muuntuu kätevästi kahvilasta klubiksi ja kasvaa tapahtuman tarpeiden mukaan – meillä toimii niin runoilta kuin rokkikonserttikin!

CORONA BAARI / DUBROVNIK

Dubrovnik (2)

Corona Baari & Biljardi – ysipalloa ja votkaa katutasossa. Dubrovnik Lounge & Lobby – musiikkia alakerrassa.

DUBLINER

Dubliner 2016

Tervetuloa Dublineriin, hyvien irlantilaisten juomien ja rennon hyväntuulisen fiiliksen ystävät! Dublinerissa virtaa laaja britti- ja irkkuoluiden valikoima niin pullo- kuin hanaoluissakin – ja Guinnessia totta kai. Kun nälkä alkaa vaivata, saat baarista myös maukasta ja mutkatonta pubiruokaa.

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3

fazer

Jo vuodesta 1891 Kluuvikadulla sijainnut Fazer Café Kluuvikatu 3 on modernin klassinen kahvila, jossa voit kokea makuelämyksellisen aamiaisen, lounaan tai kahvihetken. Samalla se on myös pyörryttävän ihana herkkukauppa.

FRANS & AMÉLIE

Frans & Amélie on rennon ranskalainen bistro, jossa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan ja siitä nauttimiseen. Löydät viihtyisän ja mutkattoman Frans & Amélie -bistron Helsingin sydämestä, Rautatietorin läheisyydestä. Ranskalainen keittiö ja kupliva elämänilo yhdistyvät Frans & Amélie -bistrossa hyväntuulisen hurmaavalla tavalla. Tervetuloa nauttimaan yhdessäolosta, ilosta ja hyvistä mauista! Bon appétit!

GLO HOTEL ART

GLO Hotel Art sijaitsee designkortteleiden ytimessä yhdessä Helsingin rakastetuimmista jugendtaloista. Lumoavat yksityiskohdat, suippokaariset ikkunat sekä jyhkeät ovet luovat uniikin tunnelman. Hotellin viihtyisä GLO Lounge Bar tarjoaa pientä syötävää palvellen hotellivieraita ja ohikulkijoita 24 tuntia vuorokaudessa. Keittiömme tarjoilee iltaisin helposti lähestyttävää à la carte -ruokaa maanantaista lauantaihin. Tervetuloa nauttimaan!

GRANIITTILINNA

Graniittilinna on tunnettu maukkaista ja herkullisista ruoistaan, ensiluokkaisesta palvelustaan sekä tunnelmallisesta miljööstään, joka hemmottelee niin lounastajia kuin päivällis- ja illallisruokailijoitakin Helsingin Hakaniemessä. Tunnelmallisen ravintolamme sydän on aito puuhiiligrilli, jonka avulla tuomme esiin raaka-aineiden ominaisaromit parhaimmillaan – mehukkuudesta tinkimättä.

HOLIDAY BAR

Kanavarannan rakastettu baari ja ravintola tarjoaa mereneläviä, modernia kasvisruokaa, freesejä drinkkejä, pehmistä sekä kaupungin aurinkoisimman terassin.

JUTTUTUPA

juttutupa

On vain yksi Juttutupa! Juttis on aito, ainutlaatuinen ja raikkaan kansanomainen: sinne mahtuvat sulassa sovussa niin tavalliset helsinkiläiset kaduntallaajat, taiteen alan työläiset kuin elämän kiiltävään puoleen mieltyneet kaupunkilaisetkin.

KAARNA BAARI & KEITTIÖ

015 Kaarna 2016 LOW RES

Kaarna baari & keittiö on rento suomalainen ravintola pohjoismaalaisella mausteella. Loistavalla paikalla Forumin kauppakeskuksessa sijaitsevan ravintolan keittiö tarjoaa yksinkertaisia, selkeitä ja puhtaita makuja. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Kaarna baari & keittiö on erinomainen treffauspaikka. Meille on helppo pistäytyä vaikkapa oluelle tai maistelemaan skandinaavisen keittiön moderneja makuja. Ravintolan kaksi kerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön pidemmällekin illanvietolle.

KAPPELI

kappeli muokattu

Lasiseinäinen Kappeli on ollut Esplanadin puiston maamerkki jo vuodesta 1867. Tänä päivänä Kappeli on tyylikkään rento koko kansan ravintola, joka tarjoaa kahvila- ja baaripalvelujen lisäksi reilua suomalaista ruokaa.

KITTY’S PUBLIC HOUSE

Brittein saarten mutkattomaan pubitunnelmaan ja monipuoliseen tarjontaan voit sukeltaa Kitty’s Public Housessa Citykäytävässä, Helsingin ydinkeskustassa. Olutvalikoima painottuu luonnollisesti Britanniaan. Erikoisuutena on Real Ale, aito brittiläinen elävä tuoreolut, joka pumpataan tuoppeihin suoraan kellarissa olevista tynnyreistä.

KONEPAJA

Konepaja on rempseän Vallilan asuinalueen uusi oluthuone, jossa tänäänkin kohtaavat ystävät, uudet ja vanhat. Konepajamme rinnassa sykkii feminiininen ja urbaani sydän. Keuhkomme täyttyvät raikkaan kansainvälisestä ilmasta ja askeliamme vauhdittaa innokkuus, joka saa meidät tekemään asiat aina hiukan paremmin kuin muut. Olemassaolomme syvin tarkoitus on tuottaa asiakkaille fiilistä, joka muistetaan ja jonka takia palataan. We support social and public living!

KROG ROBA

 krog roba ulkoa

Kaartinkaupungin olohuone, ravintola Krog Roba, palveluksessanne! Olemme viihtyisä ja lämminhenkinen ruokaravintola entisen poliisiaseman tiloissa Kasarminkadun ja Pikku Roobertinkadun kulmassa. Suhtaudumme intohimoisesti, mutta rennosti ruokaan, jonka juuret ovat pohjoismaissa. Meille voi tulla pistäytymään burgerilla tai lounaalla sekä nauttia illasta pitkän kaavan mukaan. Tule kokemaan, miltä Nordic Madness tuntuu ja maistuu!

MANALA

Manala

Manala on legendaarinen kulmakuppila, jossa pettämättömän hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa tarjoillaan edelleen Suomen mittapuussa erikoisen myöhään, ke-la jopa 03 asti. Manalassa viihtyvät sulassa sovussa niin töölöläiset tavikset kuin kansakunnan kulttuurikerma. Manalan pienellä lavalla isompikin stara kohtaa kuulijansa intiimissä ilmapiirissä.

MEMPHIS HESARI

Memphis Hesari on trendikkään kaupunkilaisen iloinen koti. Meillä nautitaan herkullisia lounaita ja tavataan ystäviä rennossa tunnelmassa. Memphis Hesarin Home Made Burgerit ovat taatusti muhkeita ja meheviä. Tule nauttimaan rennosta tunnelmasta ja reiluista annoksista.

MEMPHIS KAMPPI

Memphis Kamppi on moderni, rento ja hauska juoma- ja seurusteluravintola kaupungin sykkeessä, Kampin Keskuksessa. Värikäs baari ja hyväntuulinen, raikas ruoka kokoavat kaupunkilaisia yhteen kellonajasta riippumatta. Eteesi levittyy aikuisten karkkikauppa, jonka lukuisat pienet yksityiskohdat kruunaavat näyttävän svengin.

OLUTHUONE KAISLA

kaisla

Kaislaan tulijalle aukeaa eurooppalaisten aatelioluiden maailma koko rikkaudessaan. Tutkimusmatka pullo-oluiden maailmaan Suomen laajimman olutvalikoiman parissa kestää pitkään kuin entisajan seikkailut. Kun tähän lisätään vielä Kaislan seurapelit ja hyvä musiikki, voidaan puhua Baaritunnelmasta isolla B:llä.

OLUTHUONE LEHTO

Oluthuone Lehto on iloisen olutkulttuurin olohuone. Kohtaamispaikka lämmintä tunnelmaa ja rentoa yhdessäoloa arvostaville. Missiomme on tarjota sinulle elämysrikkaat puitteet hauskaan illanviettoon. Ravintolamme juomavalikoima koostuu ajattomista klassikoista, sekä trendikkäistä uutuuksista. Ruokalistaltamme taas löydät rentoa pubiruokaa.

Olut on iloinen asia!

ØLHUS KØBENHAVN

Ølhus København

Ølhus København tarjoaa Tanskasta ja muualta Skandinaviasta kotoisin olevia oluita, joiden parissa on helppo rentoutua hetkeksi keskustan sykkeessä tai viettää laatuaikaa yhdessä ystävien kanssa miellyttävässä ympäristössä. Bunden i vejret eller resten i håret!

ØLHUS OSLO

Ølhus Oslo

Hämeentien ja Sörnäisten rantatien välissä sijaitseva Ølhus Oslo on skandinaavisen raikas, mutta silti lämminhenkinen olutravintola, jonka kruununjalokivinä ovat mainetta maailmalla niittäneet pohjoismaiset pienpanimo-oluet.

PUB O’MALLEY’S

mälli

Suomen ensimmäinen irkkupubi, Pub O’Malley’s tarjoilee olutta sekä aitoa irlantilaista musiikkia ja elämäniloa. Laadukkaan ja laajan olutvalikoiman lisäksi ravintolasta saa myös maukasta pubiruokaa. O’Malley’sin musiikkijamit tunnetaan ympäri kaupungin. Kesäisin on mahdollisuus viettää aikaa myös Tornin pihan terassilla. Tervetuloa nauttimaan aidosta irlantilaisesta tunnelmasta!

RAVINTOLA CARELIA

CARELIA-Tilakuva-360foto-100-muok-glennelson

Parhaat raaka-aineet, innovatiivinen ote, kokemuksen tuoma varmuus ja ranskalaisen keittiön klassikot lyövät kättä rennossa brasserie-ilmapiirissä Kansallisoopperaa vastapäätä. Oman lisänsä tunnelmalliseen ilmapiiriin tuo 1920-luvulla toimineen apteekin alkuperäinen sisustus. Ainutlaatuinen ilmapiiri on viehättävä yhdistelmä vanhan ajan apteekin tunnelmaa, brasserien elävyyttä ja modernia kaupunkilaisuutta.

RAVINTOLA OIVA

oiva_baari

Oiva on perinteikäs mutta moderni kalliolainen klassikko. Meiltä löydät konstailematonta ja laadukasta ruokaa, iltaohjelmaa laidasta laitaan sekä laajan viini- ja olutvalikoiman.

RYMY-EETU & KAUPPATORIN LAITURI

Rymy-Eetu Aurinkoterassi

Koska on viimeksi ollut niin hauskaa, että olet tanssinut pöydillä? Rymy-Eetun erikoisuuksina ovat litran tuopit, laaja valikoima oluita, ja lupa tanssia pöydillä. Mukana on myös Kauppatorin laituri, kesän aurinkoisin kohtaamispaikka.

SANDRO KALLIO

SandroKallio1 copy

Kallion keidas, Kolmannen linjan Sandro Kallio, tarjoilee rikkaita makuja, loistavia viinejä ja raikkaita drinkkejä lämpimän kansainvälisessä tunnelmassa.

STONE’S

Stones yleiskuva

Gastropub Stone´s tuo elämästä nautiskelevien ulottuville parhaista lähitoimittajien raaka-aineista itse valmistettuja burgereita sekä kattavan valikoiman kotimaisia pienpanimo-oluita vaativampaankin makuun. Sekä ruoassa että juomassa painotetaan paikallisuutta ja luomua, sillä asiakkaille halutaan tarjota aitoja makuelämyksiä. Kesäaikana Stone´sista löytyy myös liki satapaikkainen terassi, jolla voit nauttia niin ruokaa kuin juomaakin.

TEURASTAMO

teurastamo

Teurastamo on hyvän ruuan, pienyrittäjien ja kaupunkikulttuurin keskittymä. Punatiilisestä pihapiiristä löytyy tekemistä, kokemista ja syömistä kaikille kaupunkilaisille.

TOMMYKNOCKER CRAFT BEER BAR

Tommyknocker Craft Beer Bar Helsinki on pieni, mutta kodikas olutravintola uudistetun Iso Roobertin kävelykadun varrella. Tommyknocker tarjoilee uskomattoman valikoiman amerikkalaisia viskejä ja oluita. Valikoimasta löytyy myös muualta maailmasta tulevia oluita, joissa on mukana jenkkihenkisyyttä ja twistiä. Etkö juo olutta? Ei hätää, meiltä löytyy myös viinejä, siidereitä ja drinkkejä. Meille voi tulla pelailemaan lautapelejä, lukemaan päivän lehdet sekä soittamaan jukeboxista musiikkia samalla kun nauttii hyvästä juomasta.

VENN

VENN

Elämässä ei ole mitään niin arvokasta kuin ystävät, viini ja ruoka. Koko kovan kolmikon tapaat yhdellä kertaa uudessa VENNissä, Helsingin ytimessä. VENNin viehättävän rempseään ilmapiiriin on helppo piipahtaa drinkille ostospäivän lomassa tai unohtua iloittelemaan yksin vaikka iltamyöhään asti. VENNin valikoimista löydät helppoa ja herkullista purtavaa, viehkeitä viinejä ja kutkuttavia cocktaileja. Ja pönöttäminen – sehän ei ole ollenkaan meidän juttu. Tule VENNiin ja tuo ystäväsikin, tai lainaa täältä!

VLTAVA

vltava

Vltava on suurenmoinen tšekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Helsingin sydämessä. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen neljä kerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön tutustumisille, tapaamisille, kokouksille, seurustelulle ja hauskanpidolle maailman parhaiden oluiden ja tšekkiläisten ruokien siivittämänä.

WELLAMO

2011 AGK 23 342

Ravintola Wellamo on viihtyisä ruokaravintola Helsingin Katajanokalla. Olemme tarjonneet hengen ja ruumiin kulttuuria jo vuodesta 1975 asti. Meillä hyvä ruoka syntyy rakkaudella parhaista raaka-aineista – luomme gastronomisia elämyksiä mutkattomassa miljöössä.

WILLIAM K. KURVI

William K Kurvi

Sörnäisten Kurvin William K on siisti ja henkevä kalliolaissinkkujen, työssäkävijöiden ja oluen ystävien olohuone, jossa tehdään tutkimusmatkoja oluen monipuoliseen maailmaan ja rennonhauskaan baarielämään.

ZETOR

Zetor traktori

Zetor tarjoaa reilua ruokaa ja jäljittelemätöntä meininkiä Kaivopihalla, Helsingin ydinkeskustassa. Traktorien kupeessa kelpaa haukata hiukopalaa tai nostella kursailematta kuppia. Reipasta ajanvietettä on tarjolla yömyöhäiseen – aina pikkutunneille asti.