Ravintolat

Art goes Kapakka -festivaaliravintolat antavat hienon kuvan Helsingin ravintolakentästä. Mukana on klassikkoravintoloita, legendaarisia pubeja ja baareja, tuttuja kahviloita ja uusia kansalaisten olohuoneita. Tutustu vuoden 2019 Art goes Kapakka -festivaaliravintoloihin!

 

 

ALICE ITALIAN

Alice Italian sijaitsee Vallilan Konepajan alueella upouuden Wonderland coworking-tilan ja -yhteisön alakerrassa. Alicen raikkaita ja rohkeita italialaisia ruokalajeja voi nauttia niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin illalliseksikin, minkä lisäksi ravintolasta saa muun muassa herkullisia drinkkejä ja erikoiskahveja. Come say ciao!

BAR LOOSISTER

EASY TO ENTER, HARD TO LEAVE

Bar Loosisterista löydät rentoa tunnelmaa, mielivaltaisesti vaihtuvaa musiikkia, pienpanimo-oluita, maistuvia pizzoja ja mehukkaita burgereita, niin vegaaneille kuin lihaa himoitseville. Alakerran saunakabinetin voit varata bileisiin, etkoille tai vaikka kisastudioksi.

BELGE BAR & BISTRO

004 Belge

Belgen ohjenuorana on tarjota asiakkaille elämän hyviä puolia. Olut kaadetaan oikein ja annokset ovat reiluja ja rehellisiä. Belgen kuuluisat simpukat valmistetaan aina tuoreista sinisimpukoista. Yläkerran kirjasto bistron vieressä on kodikas töiden jälkeisen rentoutumisen sydän.

BIER-BIER

BierBier

Tervetuloa lämminhenkiseen Bier-Bieriin, moderniin ja palvelevaan olutbaariin jossa ihmisen on hyvä olla. Tyylikäs ja intiimi kaupunkilaisten olutravintola sijaitsee Diana-puiston kupeessa Helsingin Kolmikulmassa.

Itsenäisen baarin valikoima ei ole maan laajin tai ainutlaatuisin mutta se on ketterä ja huolella valikoitu. Satakunta olutta, kymmenisen siiderilaatua ja parikymmentä viiniä tarjoavat haastetta hifistelijöille ja elämyksiä noviiseille. Bier-Bier tuo baariin myös viinimaailmasta tunnetun menuajattelun, jossa oluet on jaoteltu kuvailevien kategorioiden alle. Maistuisiko tänään janonsammuttaja kategoriasta Fresh & Crispy, raskaampi maku kohdasta Dark & Roaster vai peräti uusi tuttavuus listalta Sour & Strange?

BISTRO K

Bistro K on mutkaton korttelibistro Vallilassa Musiikkiteatteri Kapsäkin yhteydessä. Bistro palvelee lähialueen asukkaita ja Musiikkiteatterin asiakkaita lounaasta iltamyöhään.

BISTRO MANU

Bistro Manu on Original Sokos Hotel Presidenttiin alle pari vuotta sitten avattu mestarillinen korttelibistro.

Menneinä aikoina manu oli nimitys mestarille ja oman alansa parhaalle ammattilaiselle. Bistro Manussa ruoka ja juoma tarjoillaan tämän päivän mestarillisella otteella. Meidän mestariemme kädentaidot löytyvät soppakauhan varresta, cocktail-lasista sekä vieraitamme hurmaavista ravintolaelämyksistä. Bistro Manu kutsuu kylään nykypäivän mestarit ja arjen sankarit. Manussa kokoontuvat kaikki oman elämänsä mestarit, kuten sinä ja minä; hyvän palvelun, ruoan ja juoman äärelle. Sinä tiedät, mitä haluat. Me tiedämme, miten tarjoilemme sen sinulle mestarillisella tyylillä!

CAFÉ BAR No 9

AGK 2011 Miehet tiskillä_Bar ysi 344

Uudenmaankadulla sijaitseva Helsinkiläinen seurusteluravintola Cafe Bar No 9 on toiminut olohuoneena kultturelleille kaupunkilaisille jo vuodesta 1996.

CAFÉ VERANDA, FINLANDIA-TALO

CafeVeranda

Finlandia-talon Café Verandan valoisa ja moderni tila tarjoaa mielenkiintoisen kontrastin klassista Alvar Aaltoa ja 2010-luvun suunnittelua, talon tapahtumien kansainvälistä ilmapiiriä ja oman keittiön kotimaisuutta suosivaa ruokafilosofiaa. Tila muuntuu kätevästi kahvilasta klubiksi ja kasvaa tapahtuman tarpeiden mukaan – meillä toimii niin runoilta kuin rokkikonserttikin!

DUBLINER

Dubliner 2016

Tervetuloa Dublineriin, hyvien irlantilaisten juomien ja rennon hyväntuulisen fiiliksen ystävät! Dublinerissa virtaa laaja britti- ja irkkuoluiden valikoima niin pullo- kuin hanaoluissakin – ja Guinnessia totta kai. Kun nälkä alkaa vaivata, saat baarista myös maukasta ja mutkatonta pubiruokaa.

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3

fazer

Jo vuodesta 1891 Kluuvikadulla sijainnut Fazer Café Kluuvikatu 3 on modernin klassinen kahvila, jossa voit kokea makuelämyksellisen aamiaisen, lounaan tai kahvihetken. Samalla se on myös pyörryttävän ihana herkkukauppa.

GARDEN BY OLO

Bistro Garden by Olo sijaitsee sisätilaksi muutetulla sisäpihalla. Lasikatolla katetun sisäpihan puutarhamainen tunnelma vie suoraan Etelä-Eurooppaan! Yhdistämme Gardenin ruoassa tuttuja, pohjoismaisia makuja makuihin maailmalta. Sesongin vaihtelut näkyvät listalla – niin ruoassa kuin cocktaileissa.

GLO HOTEL ART

GLO Hotel Art sijaitsee designkortteleiden ytimessä yhdessä Helsingin rakastetuimmista jugendtaloista. Lumoavat yksityiskohdat, suippokaariset ikkunat sekä jyhkeät ovet luovat uniikin tunnelman. Hotellin viihtyisä GLO Lounge Bar tarjoaa pientä syötävää palvellen hotellivieraita ja ohikulkijoita 24 tuntia vuorokaudessa. Keittiömme tarjoilee iltaisin helposti lähestyttävää à la carte -ruokaa maanantaista lauantaihin. Tervetuloa nauttimaan!

JUTTUTUPA

juttutupa

On vain yksi Juttutupa! Juttis on aito, ainutlaatuinen ja raikkaan kansanomainen: sinne mahtuvat sulassa sovussa niin tavalliset helsinkiläiset kaduntallaajat, taiteen alan työläiset kuin elämän kiiltävään puoleen mieltyneet kaupunkilaisetkin.

KAARNA BAARI & KEITTIÖ

015 Kaarna 2016 LOW RES

Kaarna baari & keittiö on rento suomalainen ravintola pohjoismaalaisella mausteella. Loistavalla paikalla Forumin kauppakeskuksessa sijaitsevan ravintolan keittiö tarjoaa yksinkertaisia, selkeitä ja puhtaita makuja. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Kaarna baari & keittiö on erinomainen treffauspaikka. Meille on helppo pistäytyä vaikkapa oluelle tai maistelemaan skandinaavisen keittiön moderneja makuja. Ravintolan kaksi kerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön pidemmällekin illanvietolle.

KAPPELI

kappeli muokattu

Lasiseinäinen Kappeli on ollut Esplanadin puiston maamerkki jo vuodesta 1867. Tänä päivänä Kappeli on tyylikkään rento koko kansan ravintola, joka tarjoaa kahvila- ja baaripalvelujen lisäksi reilua suomalaista ruokaa.

KITTY’S PUBLIC HOUSE

Brittein saarten mutkattomaan pubitunnelmaan ja monipuoliseen tarjontaan voit sukeltaa Kitty’s Public Housessa Citykäytävässä, Helsingin ydinkeskustassa. Olutvalikoima painottuu luonnollisesti Britanniaan. Erikoisuutena on Real Ale, aito brittiläinen elävä tuoreolut, joka pumpataan tuoppeihin suoraan kellarissa olevista tynnyreistä.

KONEPAJA

Konepaja on rempseän Vallilan asuinalueen uusi oluthuone, jossa tänäänkin kohtaavat ystävät, uudet ja vanhat. Konepajamme rinnassa sykkii feminiininen ja urbaani sydän. Keuhkomme täyttyvät raikkaan kansainvälisestä ilmasta ja askeliamme vauhdittaa innokkuus, joka saa meidät tekemään asiat aina hiukan paremmin kuin muut. Olemassaolomme syvin tarkoitus on tuottaa asiakkaille fiilistä, joka muistetaan ja jonka takia palataan. We support social and public living!

KOSMOS

Kosmos_sali_rgb muokattu

Kosmoksessa käy monia sukupolvia, mutta toki tämä on varttuneemman väen paikka. Perheyrityksessä palvelemme tasapuolisesti rikkaita ja köyhiä, sivistyneistöä ja tavallista kansaa.

KROG ROBA

 krog roba ulkoa

Kaartinkaupungin olohuone, ravintola Krog Roba, palveluksessanne! Olemme viihtyisä ja lämminhenkinen ruokaravintola entisen poliisiaseman tiloissa Kasarminkadun ja Pikku Roobertinkadun kulmassa. Suhtaudumme intohimoisesti, mutta rennosti ruokaan, jonka juuret ovat pohjoismaissa. Meille voi tulla pistäytymään burgerilla tai lounaalla sekä nauttia illasta pitkän kaavan mukaan. Tule kokemaan, miltä Nordic Madness tuntuu ja maistuu!

MANALA

Manala

Manala on legendaarinen kulmakuppila, jossa pettämättömän hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa tarjoillaan edelleen Suomen mittapuussa erikoisen myöhään, ke-la jopa 03 asti. Manalassa viihtyvät sulassa sovussa niin töölöläiset tavikset kuin kansakunnan kulttuurikerma. Manalan pienellä lavalla isompikin stara kohtaa kuulijansa intiimissä ilmapiirissä.

OLUTHUONE KAISLA

kaisla

Kaislaan tulijalle aukeaa eurooppalaisten aatelioluiden maailma koko rikkaudessaan. Tutkimusmatka pullo-oluiden maailmaan Suomen laajimman olutvalikoiman parissa kestää pitkään kuin entisajan seikkailut. Kun tähän lisätään vielä Kaislan seurapelit ja hyvä musiikki, voidaan puhua Baaritunnelmasta isolla B:llä.

ØLHUS KØBENHAVN

Ølhus København

Ølhus København tarjoaa Tanskasta ja muualta Skandinaviasta kotoisin olevia oluita, joiden parissa on helppo rentoutua hetkeksi keskustan sykkeessä tai viettää laatuaikaa yhdessä ystävien kanssa miellyttävässä ympäristössä. Bunden i vejret eller resten i håret!

PJAZZA

Pjazza on Helsingin keskustassa sijaitseva rennon italialaisen ruoan ja tunnelman tyyssija. Meillä soi livejazz ympäri vuoden, ja valmistamme mahtavat artesaanipizzat ja tuorepastan omassa keittiössämme. Ravintolassa on erilaisia tiloja, joissa voi tarpeen mukaan nauttia myös intiimistä tunnelmasta tai viettää iltaa kaveriporukan kanssa. Tervetuloa maistelemaan Italian makuja!

RAVINTOLA CARELIA

CARELIA-Tilakuva-360foto-100-muok-glennelson

Parhaat raaka-aineet, innovatiivinen ote, kokemuksen tuoma varmuus ja ranskalaisen keittiön klassikot lyövät kättä rennossa brasserie-ilmapiirissä Kansallisoopperaa vastapäätä. Oman lisänsä tunnelmalliseen ilmapiiriin tuo 1920-luvulla toimineen apteekin alkuperäinen sisustus. Ainutlaatuinen ilmapiiri on viehättävä yhdistelmä vanhan ajan apteekin tunnelmaa, brasserien elävyyttä ja modernia kaupunkilaisuutta.

RAVINTOLA NUDE

Ravintola Nude on rennon letkeä ruoan ja viinin ystävän olohuone Helsingissä. Meille on helppo poiketa tai tulla viettämään iltaa pidemmän kaavan mukaan.

RAVINTOLA OIVA

oiva_baari

Oiva on perinteikäs mutta moderni kalliolainen klassikko. Meiltä löydät konstailematonta ja laadukasta ruokaa, iltaohjelmaa laidasta laitaan sekä laajan viini- ja olutvalikoiman.

RAVINTOLA SAVOY

Alvar ja Aino Aallon yhdessä Maire Gullichsenin vuonna 1937 perustamaa ravintolaklassikkoa luotsaa tällä hetkellä Suomen kansainvälisesti arvotetuin keittiömestari, useassa kolmen Michelin-tähden ravintolassa keittiömestarina toiminut Helena Puolakka.

ROTTERDAM

Kampin keskuksessa sijaitseva Bierhuis Rotterdam on välitön hauskanpidon satama, jossa juttu lentää ja tuopit kolahtelevat. Rotterdamin muhkean baaritiskin takaa löytyy laatuolut poikineen. Tusinan hanaoluen ja kymmenien pullo-oluen valikoima kattaa useimmat Suomesta saatavat hollantilaisoluet sekä tarjoaa edustavan otoksen muita kansainvälisiä ja kotimaisia makuja. Kuten hollantilainen sanoisi: “Tervetuloa yhdelle eli ainakin kolmelle!”.

RYMY-EETU

Rymy-Eetu Aurinkoterassi

Koska on viimeksi ollut niin hauskaa, että olet tanssinut pöydillä? Rymy-Eetun erikoisuuksina ovat litran tuopit, laaja valikoima oluita, ja lupa tanssia pöydillä.

RYTMI

2011 AGK 23 348

Ainutlaatuinen Rytmi Kalliossa.

SOLO SOKOS HOTEL TORNI

Solo Sokos Hotelli Torni on vuonna 1931 avattu maineikas ja historiallinen hotelli. Tornin seinien suojissa on juhlittu ja koettu gastronomisia elämyksiä. Siellä ovat yöpyneet ja aterioineet monet merkittävät suomalaiset ja kansainväliset henkilöt Mannerheimista Kekkoseen, Zarah Leanderista prinssi Philipiin, Olavi Virrasta Jean-Paul Sartreen ja Jane Fondasta John Irvingiin.

Torni loi aikoinaan imagoa myös amerikkalaisittain modernina hotellina. Siitähän kertoo myös yhden ravintolan nimi ja instituutio American Bar, joka oli avautuessaan Suomen ensimmäinen cocktailbaari. Taide on vahvasti elänyt Tornin elämässä mukana, ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Ateljee Barissa on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.

STONE’S

Stones yleiskuva

Gastropub Stone´s tuo elämästä nautiskelevien ulottuville parhaista lähitoimittajien raaka-aineista itse valmistettuja burgereita sekä kattavan valikoiman kotimaisia pienpanimo-oluita vaativampaankin makuun. Sekä ruoassa että juomassa painotetaan paikallisuutta ja luomua, sillä asiakkaille halutaan tarjota aitoja makuelämyksiä. Kesäaikana Stone´sista löytyy myös liki satapaikkainen terassi, jolla voit nauttia niin ruokaa kuin juomaakin.

VLTAVA

vltava

Vltava on suurenmoinen tšekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Helsingin sydämessä. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen neljä kerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön tutustumisille, tapaamisille, kokouksille, seurustelulle ja hauskanpidolle maailman parhaiden oluiden ja tšekkiläisten ruokien siivittämänä.

WELLAMO

2011 AGK 23 342

Ravintola Wellamo on viihtyisä ruokaravintola Helsingin Katajanokalla. Olemme tarjonneet hengen ja ruumiin kulttuuria jo vuodesta 1975 asti. Meillä hyvä ruoka syntyy rakkaudella parhaista raaka-aineista – luomme gastronomisia elämyksiä mutkattomassa miljöössä.

WILLIAM K. KURVI

William K Kurvi

Sörnäisten Kurvin William K on siisti ja henkevä kalliolaissinkkujen, työssäkävijöiden ja oluen ystävien olohuone, jossa tehdään tutkimusmatkoja oluen monipuoliseen maailmaan ja rennonhauskaan baarielämään.

ZETOR

Zetor traktori

Zetor tarjoaa reilua ruokaa ja jäljittelemätöntä meininkiä Kaivopihalla, Helsingin ydinkeskustassa. Traktorien kupeessa kelpaa haukata hiukopalaa tai nostella kursailematta kuppia. Reipasta ajanvietettä on tarjolla yömyöhäiseen – aina pikkutunneille asti.