MAISTA ART GOES KAPAKKA

maistaiso

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa ruokakulttuurin pariin. Ravintola- ja elintarvikealan ammattilaisten vetämissä tilaisuuksissa yleisö saa ajankohtaista tietoa ruoasta ja juomasta sekä valmistustavoista ja raaka-aineista. Tarjolla on ravintoa sekä keholle että mielelle, sillä asiantuntijoiden luentojen ja keskustelujen lisäksi osassa Maista-sarjan tapahtumista yleisö pääsee maistamaan teemaan sopivia herkkuja.

Tänä vuonna Maista-sarjan neuvonantajana on toiminut kokki ja ravintola-alan huippuosaaja Jyrki Sukula, joka teemoitteli suunnittelemaansa ohjelmaa ruotimaan etenkin kotimaista ja ravintola- ja elintarvikealaa eri näkökulmista.

Maista Art goes kapakka -sarja 2016

MAISTA: KYRÖ DISTILLERY GOES KAPAKKA

TEERENPELI KESKUSKATU & TAIVAANRANTA GRILL & CRAFT BEER - 19.8. klo 15.00 - Näytä kartalla

Founders of the distillery-kimmo-syvari

In Rye We Trust! Tule tutustumaan maailmalla mainetta niittävän Kyrö Distillery Companyn tarinaan ja tuotteisiin tislaamon perustajajäsen Mikko Koskisen sekä Interbrandsin myyntiedustaja Juho Lokkan johdolla. Maisteltavana Long Kyrö -juoma sekä…

Lue lisää

MAISTA: KONDIITTORIMESTARIN OPPITUNTI: SUKLAAVEISTOS

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3 - 19.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

2015 AGK Fazer Suklaamestari2

Kondiittorimestari Eero Paulamäki valmistaa suklaaveistoksen, jonka teemana on Arctic Waters. Samalla maistatetaan myös käsintehtyjä puolukka- ja lakkapraliineja. Eero Paulamäki on lahjakas suomalainen kondiittori, jolla on yli 12 vuoden kokemus työstä…

Lue lisää

MAISTA: KAIKKI IRTI SATAVUOTIAASTA SUOMESTA

TENHO RESTOBAR - 20.8. klo 16.00 - Näytä kartalla

maista

Maailma on auki suurille teoille! Mitä vuosi 2017 merkitsee ravintoloille ja suomalaiselle ruokakulttuurille? Keskustelemassa Jyrki Sukula, yhteisöllisyystutkija ja ”biletohtori” Antti Maunu sekä Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen.

Lue lisää

MAISTA: LAITILAN KUKKO-OLUET

HELKAN KEITTIÖ & BAARI - 20.8. klo 15.00 - Näytä kartalla

pien

Minkälaisia ovat Kukko Helles ja IPA -oluet ja kuka niitä valmistaa? Laitilan Wirvoitus- juomatehtaan oluenpanija Juha Kylä-Kaila esittelee panimon tuotteita ja kertoo oluiden makujen salaisuuksista. Tuotteita on mahdollisuus maistella esittelyn…

Lue lisää

MAISTA: FOOD FROM FINLAND – JUURET ARKTISESSA POHJOISESSA

ZETOR - 22.8. klo 14.00 - Näytä kartalla

maista

Mitkä ovat suomalaisen, arktisen ruoan valtit kansainvälisillä markkinoilla? Millaisilla tuotteilla ja millaisilla keinoilla voimme menestyä kovassa kansainvälisessä kilpailussa? Finpron elintarvikesektorin toimialajohtaja Esa Wrang kertoo pohjoismaisesta ruoasta sekä Food from Finland…

Lue lisää

MAISTA: KÄSIN POIMITUT METSÄN ANTIMET

RAVINTOLA CARELIA - 23.8. klo 17.30 - Näytä kartalla

maista

Kuinka saada kaikki irti sienistä? Sienestäjä Mikko Haveri ja Carelian keittiömestari Marko Loman opastavat suomalaisten sienten saloihin ja näyttävät, miten valmistetaan herkullinen sienitoast. Toasteja valmistetaan ohjelman ohessa myyntiin.

Lue lisää

MAISTA: KIPPIS SUOMALAISELLE JUOMAHISTORIALLE

RAVINTOLA CARELIA - 24.8. klo 17.30 - Näytä kartalla

kamp1930luku

1910-luvulla tulivat Suomeen amerikanbaarit ja cocktailit, kieltolaki piilotti alkoholin teekuppeihin, sota-aikana säännösteltiin ja juotiin väkeviä. 1960-luvulla keskiolutbaareja syntyi myös maaseudulle ja nousukaudella alkoholi vapautui syömisestä. Juomalehtori Merja Nummen hauska, kuvallinen…

Lue lisää

MAISTA: LAATU VAI LAKI?

CAFE PIRITTA - 24.8. klo 16.00 - Näytä kartalla

maista

Pelaavatko ruoan tuottajat ja lainsäätäjät samaan maaliin? Onko laki minimisuoritus ja laatu paljon enemmän? Jyrki Sukula, Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja konsultti Marco Steinberg keskustelevat elintarvikealan laadun ja…

Lue lisää

MAISTA: “SYÖTÄVÄT SÄVELET”: SÄVELTÄJIEN KULINAARIHISTORIAA HILDEGARDISTA MOZARTIIN JA VERDISTÄ ROSSINIIN

WELLAMO - 26.8. klo 19.00 - Näytä kartalla

Sus profiili pieni

Musiikintutkija, kriitikko ja tietokirjailija FT Susanna Välimäki esittelee länsimaisen taidemusiikin suurien säveltäjien suhdetta ruokaan. Tule kuuntelemaan, miksi Beethoven rakasti juustomakaronia, mikä oli Mozartin lempidrinkki ja mitä ruoka- ja juomatuotteita 1700-luvun…

Lue lisää

MAISTA: MAAILMAN PARAS GIN & TONIC

KUJA BAR AND BISTRO - 27.8. klo 15.00 - Näytä kartalla

Kyrö-Distillery-Company-LOGOwLOCATION-BLACK

Miltä maistuu maailman parhaimmaksi valittu Gin & Tonic? Kyrö Distillery Companyn Brand Ambassador Jussi Viljala ja Interbrandsin myyntiedustaja Juho Lokka esittelevät tislaamon tuotteita sekä maailman parhaimmaksi valitun Gin & Tonicin…

Lue lisää