MAISTA

 

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa ruokakulttuurin pariin. Ravintola-alan ammattilaisten vetämissä tilaisuuksissa yleisö saa ajankohtaista tietoa ruoasta ja juomasta sekä valmistustavoista ja raaka-aineista. Tarjolla on ravintoa sekä keholle että mielelle, sillä asiantuntijoiden luentojen ja keskustelujen lisäksi osassa Maista-sarjan tapahtumista yleisö pääsee maistamaan teemaan sopivia herkkuja. Huomioithan, että joihinkin ohjelmiin otetaan sisään vain rajattu määrä osallistujia. 

 

Maista Art goes kapakka -sarja 2019

 

Huom! Käsiohjelman punaisilla Maista-sivuilla bARTender-näytös GLO Hotel Artissa päivämäärä on väärä. bARTender-näytös – Tom of Finland -drinkit GLO Hotel Artissa lauantaina 24.8. klo 18.00.

 

MAISTA: KONDIITTORIMESTARIN OPPITUNTI

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3 - 16.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Kondiittorimestari Eero Paulamäki opastaa erilaisten vaahtokarkkien valmistuksen saloihin. Oppitunnilla Eero valmistaa ja maistattaa erilaisia vaahtokarkkeja sekä antaa vinkkejä, miten herkkujen valmistus onnistuu myös kotikeittiössä. Yleisöllä on myös oiva mahdollisuus esittää…

Lue lisää

MAISTA: COCKTAILS MEETS FREESTYLE RAP

SOLO SOKOS HOTEL TORNI - 16.8. klo 19.00-21.00 - Näytä kartalla

Opi valmistamaan konjakkidrinkit freestyle rapin tahtiin! MC Soul Valpio (rap) ja Suusamu (beatbox) riimittelevät juomien pohjalta drinkkien teon lomassa. Pääset tutustumaan ammattibaarimestarin opeilla, miten loihditaan helppoja klassikkodrinkkejä. 30 ensimmäistä paikalle…

Lue lisää

MAISTA: THE ART OF PLATING

GARDEN BY OLO - 17.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Aiheena annosten asettelu eri vuosikymmeninä, trendien muutokset ja parhaat vinkit kotikokille.  

Lue lisää

MAISTA: VIINIPOSTI @ FAZER -TASTING 

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3 - 20.8. klo 16.30 - Näytä kartalla

Mainetta niittäneet Viinipostin Fazer-tastingit saavat jatkoa, tällä kertaa vuorossa ovat valkoviinit ja makeat herkut! Viinipostin viiniasiantuntija Liisa Huttu-Hiltunen johdattelee eri valkoviinien makumaailmoihin ja Karl Fazer Cafén kondiittorimestari Eero Paulamäki valmistaa valkoviineille…

Lue lisää

MAISTA: SIENESTÄMINEN JA SIENISAALIIN SÄILÖMINEN

RAVINTOLA CARELIA - 20.8. klo 18.30 - Näytä kartalla

Carelian keittiömestari Marko Loman ja metsänhoitaja Mikko Haveri jakavat vinkkejään sienestämiseenja sienisaaliin säilömiseen talvea varten. Kuulet myös, kuinka ravintola loihtii sienistä maukkaita annoksia.

Lue lisää

MAISTA: ALPPIEN SEUDUN JUUSTOT

KOSMOS - 21.8. klo 18.00 - Näytä kartalla

Juustoliike Lentävä Lehmä esittelee juustoja Alppien eteläpuolelta. Huom! Tee pöytävaraus etukäteen: kosmos@kosmos.fi  

Lue lisää

MAISTA: PANIMORAVINTOLA KUKKO POP UP

STONE'S - 21.8. klo 18.00 - Näytä kartalla

Laitilalaista lasissa ja lautasella! Panimoravintola Kukon pop up -ilta tuo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan lähiruokaravintolan herkut Helsinkiin. Tule tutustumaan ainutlaatuiseen mulliburgeriin, jossa käytetty Black Agnus -liha on peräisin oluenvalmistuksessa syntyvällä mäskillä kasvatetusta karjasta. Laadukkaista…

Lue lisää

MAISTA: bARTender-NÄYTÖS – KONJAKKIDRINKIT

GLO HOTEL ART - 21.8. klo 19.00 - Näytä kartalla

Tule tutustumaan ammattibaarimestarin opeilla, miten loihditaan helppoja klassikkodrinkkejä. Tässä bARTender-näytöksessä on vuorossa konjakkidrinkkien valmistusta kuten klassinen Sidecar. Tilaisuuteen mahtuu 20 ensimmäistä paikalle saapunutta henkilöä. Drinkkikoulun aikana drinkit erikoishintaan. Kuva: Laura Hujanen

Lue lisää

MAISTA: bARTender-NÄYTÖS – VODKADRINKIT

JUTTUTUPA - 22.8. klo 20.30 - Näytä kartalla

Tule tutustumaan ammattibaarimestarin opeilla, miten loihditaan helppoja klassikkodrinkkejä. Tässä bARTender-näytöksessä on vuorossa vodkadrinkkien valmistusta kuten Russian Mule. 20 ensimmäistä paikalle saapunutta henkilöä mahtuu mukaan. Tilaisuuden aikana drinkit erikoishintaan.   Kuva: Laura…

Lue lisää

MAISTA: bARTender-NÄYTÖS – MILANON DRINKIT

ALICE ITALIAN - 23.8. klo 18.30 - Näytä kartalla

Tule tutustumaan ammattibaarimestarin opeilla, miten loihditaan helppoja klassikkodrinkkejä. Tässä bARTender-näytöksessä on vuorossa Milanon drinkit kuten Fernet Cup No1. 20 ensimmäistä paikalle saapunutta henkilöä mahtuu mukaan. Tilaisuuden aikana drinkit erikoishintaan.  …

Lue lisää

MAISTA: bARTender-NÄYTÖS – TOM OF FINLAND -DRINKIT

GLO HOTEL ART - 24.8. klo 18.00 - Näytä kartalla

Tule tutustumaan ammattibaarimestarin opeilla, miten loihditaan helppoja klassikkodrinkkejä. Tämän bARTender-näytöksen inspiraationa toimii todellinen edelläkävijä ja pioneeri Tom of Finland. 20 ensimmäistä paikalle saapunutta henkilöä mahtuu mukaan. Tilaisuuden aikana drinkit erikoishintaan.  …

Lue lisää

Art goes Kapakka -annokset 2019

Art goes Kapakka -ravintolat antavat esitysten lisäksi mahtavia makuelämyksiä. Esityksen äärellä, sitä ennen tai sen jälkeen kannattaa istahtaa hetkeksi nauttimaan tästä tarjonnasta. Tässä 25. festivaalin annoksemme by Art goes Kapakat. Olkaa hyvä!

BAR LOOSISTER

White beets-, Sea lovers-tai Harvest-pizza– 14,50 €

BISTRO MANU

Bistron kalalauta, jäämeren katkarapuja ja lohta kahdella tavalla (L) – 14 € / 12 € S-Etukortilla

Mestarin pippuripihvi (L,G) – 34 €

Parasta kotimaista rotukarjan pihvilihaa sisäfileestä, Mestarin pippurikastiketta, grillattua sydänsalaattia, tomaattia ja friteerattua perunaa

Suklaakakkua, vaniljakermajäätelöä ja vadelmakastiketta (L,G,PÄ) – 10€

BISTRO K

Pastrami sandwich ja paahdetut perunat chilikastikkeella – 17,50 €

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3

AGK-leivos – 5,80 €

Manteli-viikunapohjalla viikunahilloketta ja sitruuna-jogurttimoussea sekä tuoretta ja kuivattua viikunaa 

GARDEN BY OLO

4 ruokalajin menu – 45 €

Osteria ”ras el hanout”, lepuska, kylmäsavustettua lohta ja rapeaa perunaa, paahdettua ankanrintaa, kurpitsaa ja timjamia, sekä suklaata ja sitruunaruohoa

PJAZZA

Art goes Kapakka -menu – 35 €

Juustotrio, Pasta alla Norma tai Bresaola-pizza, sekä Sahramipannacotta metsämarjakastikkeella

RAVINTOLA OIVA

Peltipizza (liha, kala, kasvis) – 12,50 €

SAVOY

Late lunch -menu – 30 €

Vorschmackpelmenit, Savoyn smetanaa ja Marskin kurkkuja, sekä miniletut mansikkahillolla ja kermavaahdolla

Menu voimassa vain ma 19. ja ti 20.8. klo 15-17.

VLTAVA

Vltavan leipä ja Vltavan tsekkiläinen House Brand -olut – 15 €

Savustettua porsaanniskaa pekonihapankaalia, Kippari-savusulatejuustoa, Vltavan valkosipulimajoneesia sekä paahdettua luomumaalaisleipää salaatin, pikkelöityjen kasvisten ja rapean hapankaalin kera, sekä vaalea/tumma lager, vaalea suodattamaton vehnäolut tai virvoitusjuoma.