MAISTA

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa ruokakulttuurin pariin. Ravintola-alan ammattilaisten vetämissä tilaisuuksissa yleisö saa ajankohtaista tietoa ruoasta ja juomasta sekä valmistustavoista ja raaka-aineista. Tarjolla on ravintoa sekä keholle että mielelle, sillä asiantuntijoiden luentojen ja keskustelujen lisäksi osassa Maista-sarjan tapahtumista yleisö pääsee maistamaan teemaan sopivia herkkuja. Huomioithan, että joihinkin ohjelmiin otetaan sisään vain rajattu määrä osallistujia. 

MUUTOKSIA OHJELMASSA!

Tommyknocker Craft Beer Barissa torstaina 23.8. järjestettävä Smörre-tasting on valitettavasti jouduttu perumaan. Suuret pahoittelut!

 

Art goes Kapakka -annokset

Jotkut festivaaliravintoloista tarjoavat tapahtuman aikana maukkaita Art goes Kapakka -annoksia. Tutustu AGK-annoksiin täällä. Tervetuloa herkuttelemaan ja nautiskelemaan taiteen ääreen!

 

Maista Art goes kapakka -sarja 2018

MAISTA: GIN BLENDING -WORKSHOP

HOLIDAY BAR - 17.8. klo 16.30 - Näytä kartalla

In Rye We Trust! Tule tutustumaan maailmalla mainetta niittävän Kyrö Distillery Companyn tarinaan ja tuotteisiin baariasiantuntija Juho Lokan johdolla. Ohjelmassa on Gin Blending -Workshop, jossa opit kaiken mitä haluat tietää…

Lue lisää

MAISTA: KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ VIINISTÄ

RAVINTOLA CARELIA - 17.8. klo 18.30 - Näytä kartalla

Haluatko viinielämyksestä irti vieläkin enemmän? Ravintola Carelian viiniluennolla paneudutaan sommelierin johdolla viinien oikeaoppiseen säilytykseen, pullon avaamiseen, viinin dekantointiin, oikean lasityypin valintaan sekä viinin ja ruoan yhdistämiseen.

Lue lisää

MAISTA: KEITTIÖLIVE

GRANIITTILINNA - Näytä kartalla

Katso esiripun taakse ja näe ruoka-annoksesi valmistuvan! Graniittilinnassa heijastetaan suoraa livekuvaa ravintolan keittiöstä valkokankaalle koko tapahtuman ajan. Tilaa annos ja näe ammattilaiset työssään! Keittiölive on koettavissa ravintolan aukioloaikoina 16.–25.8.2018.

Lue lisää

MAISTA: VIINIPOSTI AKATEMIA

KROG ROBA - 20.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Viiniposti Akatemia on neljän tastingin kokonaisuus, jossa opit tuntemaan viinit aina Chilestä Eurooppaan! Ensimmäisessä tastingissä Viinipostin viiniasiantuntija Liisa Huttu-Hiltunen johdattelee yleisön chileläisten viinien maailmaan. Tilaisuuteen otetaan 35 ensimmäiseksi paikalle saapunutta.

Lue lisää

MAISTA: UKONVAKOISTA KALSARIKÄNNIIN. HUMALAJUOMISEN KULTTUURIHISTORIAA

RAVINTOLA CARELIA - 20.8. klo 18.30 - Näytä kartalla

Miksi, milloin ja kenen kanssa Suomessa on eri aikoina juovuttu? Mitä tarkoitusta on täyttänyt kirkkokänni, festarihumala tai perjantaipullo? Tutkija Anna-Elina Hintikka avaa tutkittua tietoa humalan kulttuurihistoriasta. Humalahakuinen juominen on kuulunut…

Lue lisää

MAISTA: GIN BLENDING -WORKSHOP

HOLIDAY BAR - 21.8. klo 16.30 - Näytä kartalla

In Rye We Trust! Tule tutustumaan maailmalla mainetta niittävän Kyrö Distillery Companyn tarinaan ja tuotteisiin baariasiantuntija Juho Lokan johdolla. Ohjelmassa on Gin Blending -Workshop, jossa opit kaiken mitä haluat tietää…

Lue lisää

MAISTA: VIINIPOSTI AKATEMIA

KROG ROBA - 21.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Viiniposti Akatemia on neljän tastingin kokonaisuus, jossa opit tuntemaan viinit aina Chilestä Eurooppaan! Toisessa tastingissä Viinipostin viiniasiantuntija Liisa Huttu-Hiltunen johdattelee yleisön espanjalaisten viinien maailmaan. Tilaisuuteen otetaan 35 ensimmäiseksi paikalle saapunutta.

Lue lisää

MAISTA: SIENET METSÄSTÄ LAUTASELLE

RAVINTOLA CARELIA - 21.8. klo 18.30 - Näytä kartalla

Rakastatko tai haluaisitko oppia rakastamaan sieniä? Hienoa! Ravintola Carelian keittiömestari Marko Loman ja ravintolan hovisienestäjä, metsänhoitaja Mikko Haveri kertovat kaiken sienistä ja antavat maukkaita vinkkejä sienien käyttämiseen kotikeittiössä.

Lue lisää

MAISTA: VIINIPOSTIN KUPLIVA TASTING FAZERIN HERKUILLA

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3 - 22.8. klo 16.30 & 18.30 - Näytä kartalla

Kuplia lasissa ja herkkuja lautasella! Viinipostin viiniasiantuntija Liisa Huttu-Hiltunen johdattelee eri kuohuvien makumaailmoihin ja Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki valmistaa kupliville viineille sopivat käsintehdyt makeat herkut. Tilaisuuteen otetaan 25 ensimmäiseksi paikalle…

Lue lisää

MAISTA: KYRÖN MAKUELÄMYS

GRANIITTILINNA - 22.8. klo 18.30 - Näytä kartalla

Baariasiantuntija Juho Lokka esittelee tislaamon tarinaa ja tuotteita. Juomamaistatuksen oheen voi tilata Graniittilinnan keittiön räätälöimän gin-maistelumenun 15 euron hintaan. Tilaisuuteen ei voi ilmoittautua etukäteen, joten tulethan ajoissa paikalle. Ensimmäiset 20…

Lue lisää

PERUTTU: MAISTA: SMÖRRE-TASTING

TOMMYKNOCKER CRAFT BEER BAR - 23.8. klo 19.00 - Näytä kartalla

Huom! Ohjelma on valitettavasti jouduttu perumaan. Suuret pahoittelut! Tanskalainen voileipä eli smørrebrød on todellinen klassikko. Minkälaiset juomat sopivat runsaasti täytettyjen voileipien makumaailmaan? Tastingin makuparit ovat Smørrebrød Ambassador Aimo Lindgrenin ja…

Lue lisää

MAISTA: GIN BLENDING -WORKSHOP

HOLIDAY BAR - 23.8. klo 16.30 - Näytä kartalla

In Rye We Trust! Tule tutustumaan maailmalla mainetta niittävän Kyrö Distillery Companyn tarinaan ja tuotteisiin baariasiantuntija Jussi Viljalan johdolla. Ohjelmassa on Gin Blending -Workshop, jossa opit kaiken mitä haluat tietää…

Lue lisää

MAISTA: VIINIPOSTI AKATEMIA

KROG ROBA - 23.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Viiniposti Akatemia on neljän tastingin kokonaisuus, jossa opit tuntemaan viinit aina Chilestä Eurooppaan! Kolmannessa tastingissä Viinipostin viiniasiantuntija Liisa Huttu-Hiltunen johdattelee yleisön italialaisten viinien maailmaan. Tilaisuuteen otetaan 35 ensimmäiseksi paikalle saapunutta.

Lue lisää

MAISTA: KONDIITTORIMESTARIN OPPITUNTI

FAZER CAFÉ KLUUVIKATU 3 - 24.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Kondiittorimestari Eero Paulamäen opastuksella tutustutaan kakkukiilteisiin (mirror glaze), niiden valmistamiseen ja käyttöön. Samalla saadaan vinkkejä kakkujen koristeluun. Oppitunnin päätteeksi päästään myös maistamaan suklaisia herkkuja: appelsiini-maustepippuripraliinia, tumma suklaa-jaloviinapraliinia sekä hasselpähkinämacaronia.

Lue lisää

MAISTA: KYRÖN MAKUELÄMYS

GRANIITTILINNA - 24.8. klo 16.30 - Näytä kartalla

Suomen Kyrö Distillery Companyn Brand Ambassador Jussi Viljala esittelee tislaamon tarinaa ja tuotteita. Juomamaistatuksen oheen voi tilata Graniittilinnan keittiön räätälöimän gin-maistelumenun 15 euron hintaan. Tilaisuuteen ei voi ilmoittautua etukäteen, joten…

Lue lisää

PERUTTU: MAISTA: OPI TUNTEMAAN OLUTMAKUSI

VLTAVA - 24.8. klo 17.30 - Näytä kartalla

Huom! Ohjelma on valitettavasti peruttu sairastumisen vuoksi. Mitä eroja on erilaisilla oluilla? Mitkä niistä sopivat parhaiten sinun makunystyröillesi? Ville Alanko Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta johdattaa sinut Kukko-oluiden makumaailmoihin ja kertoo, miksi jotkut…

Lue lisää

MAISTA: GIN BLENDING -WORKSHOP

HOLIDAY BAR - 25.8. klo 14.00 - Näytä kartalla

In Rye We Trust! Tule tutustumaan maailmalla mainetta niittävän Kyrö Distillery Companyn tarinaan ja tuotteisiin baariasiantuntija Juho Lokan johdolla. Ohjelmassa on Gin Blending -workshop, jossa opit kaiken mitä haluat tietää…

Lue lisää