LAUANTAI 21.11.2020

KLO 18

DJ Lord Fatty, Rytmi

DJ Lord Fattyn tyyli on “Rhythm’n’Soul’Swingin’Blues’n’Roll”, joka käsittää soundeja 20-luvun jatsista 40-50-luvun R’n’B:n ja 60-70-luvun soulin, funkin ja discon sekä maailmanmusan kautta aina tämän päivän moderneihin ja sielukkaisiin klassikoihin.

Kanerva, Ravintola Nude

Kanerva on helsinkiläinen laulaja ja lauluntekijä, jonka debyyttialbumi ”Paritanssi” julkaistiin maaliskuussa 2018. Tekstit tutkivat pitkän parisuhteen kaarta aina suhteen alusta kirpeään loppuun saakka. Livenä Kanerva on valloittavan karismaattinen esiintyjä. Art goes Kapakka -klubilla ravintola Nudessa Kanerva esiintyy duona. 

Senja & RouletteDuo, Kallion Sävel

Iskelmiä alkuiltaan, mm. Reijo Taipaleen tunnetuksi tekemiä kappaleita. Reijon tyttärentytär Senja Myller esiintyy yhdessä Reijon taustalla soittaneen Roulette-orkesterin duo-kokoonpanon kanssa. Senja Myller, laulu – Jani Helenius, harmonikka – Petri Parkko, rummut

KLO 18:30

Anna Murtola: Fuego Por Dentro, Belge Bar & Bistro 

Flamencolaulaja Anna Murtolan sooloprojekti Fuego Por Dentro (“sisäinen tuli, tulta sisällä”) keskittyy flamencomusiikin ytimeen: ihmisäänen vahvaan ja herkkään voimaan. Kokoonpanon live-esiintymisissä kuullaan musiikkia Murtolan debyyttisoololevyn ohjelmistosta, jossa laulajan sävyrikas ja tummasointinen ääni vie kuulijansa mm. intensiivisen flamencoperinteen äärelle, sen syvän surullisten sävelten, mutta myös kepeän leikittelevien rytmien keinoin. Kokoonpano Anna Murtola, laulu Joonas Widenius, kitara Ricardo Padilla, perkussiot 

Honey B. Family, Vltava 

Eturivin bluesbändeihimme kuuluva perheyhtye, jossa Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen ohella soittaa rumpuja Mooses Kuloniemi. Jo kolme vuotta keikkailleen yhtyeen ohjelmisto koostuu bluesista, rhythm & bluesista ja gospelista. Trion esikoisalbumi ilmestyi maaliskuussa 2017 ja sen julkaisi Finnish Blues Society. 

Katri Somerjoki Katharsis, Oluthuone Konepaja 

Helsinkiläinen psycho-folk-yhtye esittää omia suomenkielisiä sävellyksiään, jossa kättä lyövät runotyttöys ja kosminen blues. Yhtyeen muodostavat Katri Somerjoki: laulu, huilu ja rumpu ja Stefanos Hirvonen: 12-kielinen kitara. Yhtyeen debyyttisingle ”Anna mun olla” julkaistiin lokakuussa 2020. 

Mari Rantasila ja Suvi Isotalo Duo, Kappeli 

Mari Rantasila julkaisi uuden albumin helmikuussa 2020. AGK ilta sisältää uuden albumin laulujen lisäksi myös Rantasilan aikaisempia levytyksiä vuosien varrelta. Uudella levyllä Mari päivittää yli 50-vuotiaan naisen kuvaa sillä: “vaikka ihminen on yli 50-vuotias, ei hän silti ole muumio, vaan viriili, elävä yksilö iloineen ja suruineen”. Tulossa on tunteita ja ajatuksia herättävä ilta yhdessä Marin ja Suvin kanssa. 

Nujakka, Oluthuone Kaisla 

Nujakka on energinen trio, joka käy musiikillista keskustelua niin kuiskaillen kuin kovalla räyhällä. Yhtyeen musiikki pohjautuu vapaaseen improvisaatioon, joka sulautuu yhteen sävellettyjen piippulaulujen kanssa. Nujakan musiikissa on vaikutteita skandinaavisen kansanmusiikin herkkyydestä sekä free jazzin energiasta. Jaakko Arola – saksofonit, puupuhaltimet Aaron Koskelainen – kontrabasso Elias Ojutkangas – rummut 

Toivo Susi, Ølhus København

Toivo Susi on neljä albumia julkaissut omaehtoinen laulaja ja laulunkirjoittaja, joka etsii elämän ydintä. Suden suomenkielisissä kappaleissa lusikoidaan välillä syvältä välillä pinnasta. Itseään kitaralla ja huuliharpulla säestävä Susi luo parantavan ilmapiirin shamanistisen kokemuksen. 

Ufo Mustonen & Peter Engberg, Stone´s 

Jo teinivuosista yhdessä musisoineet Ufo ja Peter Engberg esittävät Mustosen musiikkia matkan varrelta. Luvassa myös ensiesityksiä uusista lauluista. 

KLO 19

Country&Western Dekadenz, Sofia Helsinki 

Countrysta kabareehen omalla twistillä.

KLO 20

Penni, Bar Loosister

Laulaja-lauluntekijä Penni on Kallion kasvatti, vannoutunut rappioromantikko ja aseistariisuva tarinankertoja. Pennin musiikki liikkuu indiepopin ja melodisen räpin välimaastossa. Hän julkaisi debyyttisinkkunsa “Juhlaviikot” viime vuoden lopulla yhteistyössä Soundhill Musicin kanssa.

KLO 21

BESS, Bar Loosister

BESS on suomalainen laulaja. Hänen musiikkinsa on sekoitus poppia, elektroa ja reggaeta ja esikoisalbumi BESS julkaistiin marraskuussa 2019.