KESKIVIIKKO 18.11.2020

KLO 17

Asko Keränen ja Antero Priha Duo, Locanda Scappi

Asko Keräsen ja Antero Prihan Underground Jazz Festival Orchestra tarjoilee vapauden kokemuksia kiireen keskelle. Muusikot Antero Priha ja Asko Keränen yhdistelevät ambienttia, jazzia ja elektromusiikkia joka perustuu kummallekin muusikolle mieleiseen meditatiivisuuteen, toistoon ja improvisointiin. Nyt esiintymisessä kuullaan myös kappaleita parhaillaan tekeillä olevalta kakkoslevyltä. 

KLO 18

Ben Granfelt, Ravintola Nude

Ben Granfelt on pitkän linjan muusikko, joka julkaisi lokakuussa 2020 uuden soololevynsä ”True Colours”. Ben Granfelt soittaa keikallaan kappaleitaan akustisesti samalla kertoen tarinoita ja kokemuksia kappaleiden takana. 

Eedenin maku, Vltava

Jonna Järnefeltin ja Jukka Leppilammen duo tarjoaa uusia ja vanhoja lauluja ja tunteita naurusta herkistymiseen. Duo tuo upesti esille mies- ja naisäänet niin yhdessä, kuin erikseen. Laulua säestää Jukan kitara. 

Emmi Kujanpää, Passio

Emmi Kujanpää on suomalaiseen ja bulgarialaiseen kansanmusiikkiin erikoistunut laulaja, kanteleensoittaja ja säveltäjä. Kujanpää on yhdistänyt bulgarialaista ja suomalaista kansanmusiikkia toisiinsa aiempina vuosina menestyksekkäästi eri kokoonpanoissa ja yli genrerajojen.

Art Goes Kapakan -keikalla Emmi Kujanpää esittää musiikkia tammikuussa 2020 julkaistulta Nani-albumiltaan sooloversioksi sovitettuna.

KLO 18:30

Maan Tila, Rotterdam

Maan Tila on jazzyhtye Helsingistä. Yhtye soittaa mustan amerikkalaisen musiikin traditiosta kumpuavaa tunteellista ja sävellyskeskeistä materiaalia. Yhdessä vibrafonin laulavuus, basson juurevuus ja rumpujen hengittävyys luovat täyteläisen sekä kompleksisen kudoksen.

Mikko Antila: vibrafoni
Antti Ahoniemi: kontrabasso
Mooses Kuloniemi: rummut

Janus ja Anna Hanski, Belge Bar & Bistro

Taitavat sisarukset jatkavat yleisön pyynnöstä suosittuja tarinallisia lauluiltojaan. Tänä iltana – Janus ja Anna Hanski, on tunteita ja muistoja täynnä oleva aikamatka nostalgisten iskelmien pariin. Januksen ja Annan omien, rakastettujen laulujen lisäksi, tässä uudessa ohjelmassa kuullaan mm. Carolaa, Sammy Babitzinia, Juha Vainiota sekä tietenkin isää, Seppo Hanskia. Laulujen väleissä kuullaan tarinoita molempien pitkän ja vaiheikkaan uran varrelta. 

Juippi & Juippi: Ameriikan ihmeitä!, Oluthuone Konepaja

Jukka Haikonen (mandoliini ja dobro) & Mikko Perkoila (kitara ja huuliharppu) esittää akustisten soittimien säestyksellä & vuosikymmenten kokemuksella amerikkalaisperäistä folk/kantri/blues/bluegrassmusiikkia. Juippien ohjelmisto koostuu biiseistä jotka on jääneet aikojen alussa takaraivoon soimaan ja haluavat nyt tulla hyödynnetyiksi. Mukana myös amerikansuomalaisia juttuja, sekä piikkeihin saattaa sisältyä lempeää sanailua amerikkalaisesta elosta.

KLO 19

Pianisti Seppo Kantonen, Madonna 

Monk ja Strayhorn sävelsivät. Kantonen soittaa nyt. 

Salakapakka Musta Mirri, Sofia Helsinki 

Iloisia schlagereita, kuplettaja ja vintage-musiikkia 1920-luvun riehakkaassa salakapakka tunnelmassa. Humoristisen ja nostalgisen esityksen kupliva energia ja pilke silmäkulmassa nostattaa hymyn huulille ja laittaa jalan vipattamaan. Esityksen muusikot ovat epookkitaidoistaan tunnettuja huippuammattilaisia: Reetta Ristimäki (laulu), Marko Puro (laulu, piano), Jukka Ojala (harmonikka). 

KLO 20

Kuuhullut, Bar Loose

Illan avaa folkahtava laulaja-lauluntekijä Kuuhullu, joka on Bad Sauna ja Rokkibändi Kalja -orkestereissa vaikuttavan Felix Lybeckin sooloprojekti. Viime vuonna ilmestyneelle ja kiitosta keränneelle Kuuhullun eponyymille debyytti-LP:lle saatiin kesäkuussa jatkoa ‘Kosketan Pohjaa’ -singlen muodossa. 

Lätsä Live, Siltanen

Lahjakas uuden polven lauluntekijä rakentaa siltaa kotimaisen indien ja klassisen suomi-rockin välille otteella, jossa kuuluu tuore energia ja oma ääni. Vahva sanoitus, rosoinen ja tunnistettava soundi, loistavat sovitukset sekä vilpitön ja tosissaan oleva ote tavoittavat jotain ajatonta.

KLO 21

Rosita Luu, Bar Loose

Rosita Luu on laulaja-lauluntekijä Merita Berg, jonka musiikki on nasevaa, puuterisen huuruista suomenkielistä poppia puukkohipoin, jossa mikään ei ole mustavalkoista tai pyhää. Rosita Luun kappaleissa keveät sekä raskaat – ehkä häpeällisiksikin mielletyt tunteet ja tapahtumat – risteävät keskenään pörröisen pehmeäksi plyysityynyksi, joka sähköistyy viisihenkisen yhtyeen voimin!