Lauantaina liikutaan räpin ja popin tahtiin, sekä opitaan annosten asettelua

Lauantain ohjelma huokuu monipuolisuutta ja elämää! Löydä lauantain koko ohjelma tästä.

Lauantai alkaa pohdiskelulla, kun Art goes Kapakan keskustelusarjan ensimmäinen osa Art aloitetaan klo. 14 ravintola Pjazzassa. Art goes Kapakka on saanut olla mukana tekemässä Helsingistä hauskempaa jo kohta 25 vuotta. Miltä seuraavat 25 vuotta näyttävät? Onko Helsingissä hauskaa edelleen vuonna 2045? Keskustelijoina Kati Kivinen, intendentti, kokoelmat, Kiasma, sekä Helsingin Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari. Keskustelua moderoi Art goes Kapakka -festivaalin perustaja Mikko Leisti.

Huomaathan että keskustelu alkaa jo klo. 14!

Garden By Olo järjestää lauantaina klo. 17 ohjelman The Art of Plating. Aiheena on annosten asettelu eri vuosikymmeninä sekä trendien muutokset. Jos kaipaat inspiraatiota annostesi asetteluun, tai aiheen historia kiinnostaa sinua, tämä ohjelma on juuri sinulle!

Nuutinen

Genrerajat jäävät unholaan, kun lauantain musiikkiosuuden aloittaa runollista räppiä soittava Nuutinen ravintola Alice Italianissa klo. 19. Nuutinen on räppäri ja biisintekijä, joka yhdistelee lyriikoita olemassaolosta eri genreistä ammentaviin hip hop -biitteihin. Suomalais-tanskalainen kaksikko esittää vibrafonin ja moogin säestämänä vaihtoehtoista hip hopia tulevalta Biittejä, riimejä & elämää -albumilta. Maailman ainoan rap-vibrafoni -duon jäsenet vaikuttavat myös hip hop -yhtyeessä Grannies Smoking Pipes.

Juho Nuutinen (räpit ja biitit) ja Henrik Meyer (vibrafoni ja moog)

Radio83, kuva: Manuel Krapovickas

Konepajalla klo. 19 suomalais-argentiinalainen yhtye Radio83 tarjoilee vihjailevia harmonioita ja runsaita rytmejä. Yhtyeen tyyli vaihtelee elektro punkin, industriaalisen, kokeellisen rockin sekä synthpopin välimaastoissa. Elinvoimaa puhkuvat live-esitykset ja ajatuksia herättävät sanoitukset tekevät yhtyeestä ainutlaatuisen audiovisuaalisen kokemuksen.

Miia Canth (laulu ja sähkökitara) ja Manuel Krapovickas (syntetisaattori, basso, sähkörumpu ja sampleri)

Elsi Sloan, kuva: Vilppu Rantanen

Lauantai-illan päättää Elsi Sloan & Hyvät Ihmiset Manalassa klo. 21.

Laulaja-lauluntekijä Elsi Sloan säveltää käsinkosketeltavia tarinoita läheltä itseään. Elsin musiikki on fuusio taidepoppia, indiefolkia ja äänitaidetta, jossa äänimaailmaa hallitsevat ukulele, luovasti käytetyt lauluefektit ja luupperilla leikittely. Näiden summana Elsi on luonut persoonallisen sävelkielen, joka saa elämän tuntumaan huomattavasti kevyemmältä. 

Elsi Sloan (laulu, ukulele ja efektit), Lauri Karo (kitara), Onni Rajaniemi (basso, perkussiot ja laulu), Saara Lampela (sello ja laulu) ja Kristiina Karhu (pöristin)