Kuorojen kierros tuo laulun taikaa Helsinkiin 5.12.2017 – lataa esite!

AGK_Suomi_100_KK_WWW

Legendaarinen Kuorojen kierros tuo laulun taikaa talvisen Helsingin kaduille parinkymmenen kuoron voimin itsenäisyyspäivän aaton Art goes Kapakan yhteydessä. Kuorojen esitykset tapahtuvat Helsingin keskustan alueella. Kierros alkaa klo 18.30 Esplanadin puistosta Runebergin patsaalta, jossa kuorot esittävät yhdessä Marjukka Riihimäen johdolla Maamme-laulun ja Finlandia-hymnin. Yhteiskonsertin jälkeen kuorot lähtevät tuttuun tapaan kiertämään esiintymispaikkoja. Esityksiä on keskustan alueen ulkopaikoissa, esimerkiksi Kolmen sepän patsaalla, Esplanadin puistossa ja Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla, mutta myös Art goes Kapakkaan osallistuvissa ravintoloissa ja niiden terasseilla. Viimeiset esitykset alkavat klo 21.30.

Lataa Kuorojen kierroksen ohjelma tästä.

Lataa Kuorojen kierroksen esite tästä.

Kuorojen kierroksessa on mukana monia tuttuja kuoroja elokuisilta kierroksilta. Haluammekin nyt esitellä pari upeaa kuoroa, joita voit kuulla itsenäisyyspäivän aattona!

Elegia

Elegia

Elegia on vuonna 1920 perustettu naiskuoro, joka esittää monipuolista naiskuoro-ohjelmistoa tavoitteellisella ja raikkaalla otteella. Elegian laajaan ohjelmistoon kuuluu niin klassista musiikkia kuin uudempia pop-sovituksiakin. Elegiaa on keväästä 2016 alkaen johtanut Sabrina Ljundberg (s. 1989), joka on helsinkiläinen laulaja, lauluntekijä ja kuoronjohtaja. Elegia järjestää vuosittain useita konsertteja ja osallistuu aktiivisesti Suomen Työväen Musiikkiliiton (STM) ja sen Uudenmaan piirin järjestämiin tilaisuuksiin. Kevät-, syys- ja joulukonserttien lisäksi Elegia esiintyy erilaisissa yksityistilaisuuksissa eri kokoonpanoissa.

Naispoliisilaulajat

Helsingin Naispoliisilaulajat

Helsingin Naispoliisilaulajat ry on maamme vanhin naispoliisikuoro. HNPL:n jäsenet toimivat pääsääntöisesti poliisihallinnossa vaihtelevissa työtehtävissä Helsingissä, Vantaalla, Poliisihallituksessa, Keskusrikospoliisissa tai Tullissa. Kuorossa on noin 17 aktiivista jäsentä. Kuoro laulaa pääosin neliäänisesti ja ohjelmisto on laaja ulottuen kirkkomusiikista kansanlauluihin ja kevyeen musiikkiin. Perinteisten joulu- ja kevätkonserttien lisäksi kuoro tekee pyydettäessä myös muita keikkoja. Kynnys on melko matalalla ja katto korkealla. Kuoro kuitenkin suhtautuu laulamiseen kunnianhimoisesti ja koko ajan itseään kehittäen hauskuutta unohtamatta. Kuoroa johtaa Anna-Elina Norjanen, joka aloitti tehtävässään syksyllä 2017. Hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin koulutusohjelmassa syventymiskohteenaan kuoronjohto.