ART GOES KAPAKKA 2001

Seuraavaa Art goes Kapakka -festivaalia juhlittiin 23.8.‒1.9.2001. Järjestysluvultaan seitsemäs festivaali tarjosi 275 tapahtumaa ja 31 taidenäyttelyä 37. ravintolassa. Kuorojen Kierros -tapahtumassa esiintyi 32 kuoroa ja lauluryhmää.

Vuonna 2001 festivaali tarjoili edellisvuosien tapaan kiinnostavaa ja monipuolista ohjelmaa. Lavarunous oli varsin uusi ilmiö Suomessa, kun Poetry slamming -kilpailun finaali järjestettiin Kappelissa. Juontajana toimi Kauko Röyhkä ja tuomarina Jouni Tossavainen. Eläkeläiset esiintyivät ravintola Leningrad Cowboysissa, samassa yhteydessä esitettiin dokumentointi Eläkeläisten Moskovan valloituksesta ”Humppasin kerran Moskovassa”. Art Goes Kapakan festivaalisauna oli avoinna asiakkaille Saunabarissa. Arja Saijonmaa nähtiin Kosmoksessa, Vesa-Matti Loiri ja Peter Lerche Kappelissa, vastikään hittilevynsä ”Jokaiselle Tulta” -julkaissut Soul Captain Band Saunabarissa ja suosittu selloryhmä Apocalyptica Vanhalla. Yle Teeman toiminnan alkamisen kunniaksi Tornin American Barissa näytettiin ensimmäisenä elokuvana kanavalta esitetty King Kong. Tornin huipun valtasi myös jättimäinen King Kong -hahmo.

Vuosi vuodelta kasvanut Kuorojen Kierros starttasi yhteiskonsertilla Kluuvikadulla. Kuorot esittivät yhteiskonserttinsa kadulle rakennetulta lavalta.

Ruokasarjassa Yksi Raaka-aine/legendaarinen annos esiteltiin mm. St. Urho’s Pubissa olutta ja makkaraa, turskan kieltä Helmessä ja samppanjaa Tornissa.

Tsiigaa Art Goes Kapakka -näyttelyitä teki Piia Toivonen. Nähtävillä oli esimerkiksi Juba Tuomolan Viivi ja Wagner -sarjakuvaa Elitessä, Hanna Oinosen ”Valoa, valoa” -tilateos American Barissa, Jan-Erik Anderssonin performanssi Karl Fazer Caféssa ja Eeva Kokin ja Tiina Karvosen ”Kas kas 2” -teos Rytmin ikkunassa.

Helsinki hauskemmaksi -palkinnon saivat Stina Seppälä ja Erkki “Eki” Kallunki, he olivat luoneet Uudenmaankadulle ravintoloita ja oikeastaan samalla koko alueen.

Vuoden 2001 työryhmään kuuluivat Hanna Arkio, Tiina Isohanni, Maria Kelter, Tanja Löppönen, Mikko Leisti, Reetta Ristimäki, Jan Streng, Piia Toivonen (kuvataide) ja Teemu Nojonen (AD). Kiitos myös Minnakaisa Kuivalainen, Heini Lehväslaiho ja Susanna Leinonen.

Vuoden 2001 käsiohjelma

Lataa PDF