ART GOES KAPAKKA 1998

Neljättä Art goes Kapakka -festivaalia juhlittiin 19.‒30.8.1998. Festivaali tarjosi 283 tapahtumaa ja 30 taidenäyttelyä 35. ravintolassa. Kuorojen Kierros -tapahtumassa esiintyi 26 kuoroa ja lauluryhmää.

Art goes Kapakka esittelee vuosittain ajankohtaisia ja kiinnostavia esiintyjiä ja kokoonpanoja. Vuosien varrella otetuista kuvista voidaan todeta, että taiteilijat ja artistit tekevät festivaalin, sillä he ovat luoneet ne erityiset ja hauskat hetket, joita muistellaan vuosienkin jälkeen. Art goes Kapakassa on nähty lahjakkaita artisteja monissa eri produktioissa, ja jotkin heistä löytyvät käsiohjelmasta vuosi toisensa jälkeen. Tuttuja AgK-kasvoja vuosien varrelta ovat muun muassa Lenni-Kalle Taipale, Marzi Nyman, Fabulettesin Tiina Isohanni, Saara Soisalo ja Mari Hatakka, drag -taitelija Riku Campo, teatterin moniammattilainen Reetta Ristimäki, Yrjänä Sauros, Pertti Koivula, Mari Rantasila, Vuokko Hovatta, Hanna Kaila, Zarkus Poussa, Miikka Paatelainen, Anssi Nykänen, Tiina Lymi, Dj Bunuel, Anna-Mari Kähärä, Kimmo Pohjonen, Jarmo Saari, Sam Huber, Tommi Lindell, Timo Kämäräinen, Valtteri Pöyhönen, Ufo Mustonen, Minna Kivelä, Hannu Vasara, Laura Sippola ja satoja muita alansa huippuja.

Vuoden 1998 ohjelmassa esiteltiin taas lahjakkaita naisia. Nainen ja piano -esityksessä Vanhalla lavalla seisoi yksi piano, ja naisartisteja vieraili sen äärellä täysi tusina, muun muassa Anna-Mari Kähärä, Riitta Paakki, Aija Puurtinen ja Laura Sippola. Lenni-Kalle Taipale on esiintynyt festivaalilla eri kokoonpanoissa useita kertoja, tänä vuonna triolla Elitessä. Myös Riku Campo on tuttu AgK-artisti, vuonna 1998 ohjelmassa oli One voice drag -show Wellamossa. Kotimaista stand upia nähtiin Hauskaa kun seisoo -esityksissä St. Urho’s pubissa, Juttutuvassa ja KuuKuussa, mukana muun muassa Helen Elde ja Markku Toikka ja Riku Suokas. Urkin mallaskurssilla tutustuttiin oluen maailmaan. Bunuel/Borzin goes entertainment -show nähtiin useaan otteeseen festivaalin aikana Café Musikassa. Kodinhoitovälineillä soittanut Cleaning Women nähtiin ravintola Sodassa.

Kuvataidenäyttelyitä teki ensimmäistä kertaa Kati Kivinen. Näyttelyissä esiteltiin muun muassa Kari Cavénin installaatio Coronassa, Maarit Hohterin sarjakuvastrippejä El Grecossa, Ilkka Lammi ja Kalle Purhonen tekivät muotokuvia asiakkaista Juttutuvassa ja Sinikka Santikon Mateennahka-teoksia Wellamossa.

Vuoden 1998 työryhmään kuuluivat Hanna Arkio (taidenäyttelyt), Pia Halme (taidenäyttelyt), Maria Kelter, Kati Kivinen (taidenäyttelyt), Susanna Leinonen, Raakel Lignell (Carusel, Taidehallin klubi, Vanha ja Classic Sunday), Pauliina Valpas, Laura Munsterhjelm, Jani Folland, Mikko Leisti, Jan Streng, Arto Komulainen (AD) ja Olli Hietalahti (copy).

Vuoden 1998 käsiohjelma

Lataa PDF