ART GOES KAPAKKA 1995

Ensimmäistä Art goes Kapakka -festivaalia juhlittiin 20.8.‒3.9. vuonna 1995. Tällöin festivaali oli virallinen osa Helsingin juhlaviikkoja, ja se tarjosi yhteensä tasan 100 tapahtumaa ja näyttelyä 26. ravintolassa.

Festivaaliravintolat täyttyivät poikkitaiteellisesta ja mielenkiintoisesta ohjelmasta. Eerikinkadulle rakennetussa Kinossa esitettiin muun muassa elokuvat Chaplinin parhaita sekä Laurel & Hardy: Way Out West. Andorrassa esitettiin elokuva Arvottomat Matti Pellonpään muistoksi in Memoriam -tapahtumassa. Vanhalla järjestettiin legendaarinen Suomi-Ruotsi DJ -maaottelu “Finnkampen”. Juttutuvassa esiintyi Liisa Akimoff, valtaissaan suosioon noussut Don Huonot Kaarle XII:ssa, Oona Kamu & Trio Töykeät Hot Tomatossa. Meikkiä ja keikkiä -sarjassa tarjottiin meikkausta festivaalivieraille klo 7.00-9.00 ravintola Baker’sissa Ulla Kupiaisen säestämänä.

Midnight special -sarjassa tunnetut artistit esiintyivät keskiyön aikaan Taidehallissa. Mukana olivat muun muassa Mari Rantasila ja Iiro Rantala, sekä Merja Larivaara, Sami Kuoppamäki, Tuure Koski ja Pessi Levanto.

Festivaalin alusta lähtien on ravintoloissa esitelty ajankohtaista ja kiinnostavaa kotimaista kuvataidetta. Taiteilijat on tuotu esille kansalaisten olohuoneisiin, kuppiloihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Ravintolat ovat täyttyneet vuosien mittaan valokuvataiteesta, maalaustaiteesta, installaatiosta, performansseista, valo- ja ääniteoksista sekä osallistavista hetkistä. Art goes Kapakalla on ollut ilo esitellä aikansa kiinnostavimpia kotimaisia tekijöitä.

Vuonna 1995 esiteltiin esimerkiksi Viattomuuden vuosikymmenet-näyttely suomalaisen elokuvan erotiikasta Cafe Engelissä, tilataideteos Neljä Tuolia (B. ja J. Lönroos, Annette Machtel ja Gabriela Adler) ja taidekokkausta Maxill’sissa, Nina Kallion akvarelleja Eirestä O’Malleysissa sekä Leena Linnalaakson teoksia Erottajalla.

Ensimmäisen Art goes Kapakan työryhmään kuuluivat Laura Munsterhjelm, Pauliina Valpas, Olli Hietalahti ja Mikko Leisti.

Vuoden 1995 käsiohjelma

Lataa PDF