Helsinki-kuvia, torvimusiikkiperformanssi ja itäeurooppalaiset häät Taiteiden yössä

Almasipila_kuva_Ville Kavilo
Alma Sipilä / Kuva: Ville Kavilo

Taiteiden yö on tulvillaan Art goes Kapakan mieletöntä ohjelmaa! Illan kuluessa nautitaan jazzin kaiuista, vietetään itäeurooppalaisia häitä, kuullaan kuinka blues ja elektroninen äänimaailma kohtaavat ja matkataan New Orleansista Balkanille ja takaisin kotimaan kamaralle. Voit katsoa torstain koko ohjelman myös ohjelmasivulta.

Ilta käynnistyy kello 17.00. Fazer Café Kluuvinkadulla, jossa suomenkielistä, syväsävyistä poppia tulkitsee Alma Sipilä. Samaan aikaan Kitty’s Public Housessa syvennytään oluiden maailmaan, kun Maista-sarjassa opitaan tuntemaan oma olutmaku. Mitä eroa on esimerkiksi mustalla ja vaalealla oluella? Samaan aikaan Manalan baarissa voi käydä ihmettelemässä Runopuhelin-rakkausrunoperformanssia. Teurastamolla vietetään Teurastamon öitä, ja luvassa on upeaa musiikkia, tanssia, taidetta ja hyvää tunnelmaa.

Kello 17.30 Cafe Piritassa on esiintymisvuorossa Katu Kaiku, jonka keikalla nautitaan jazzista kollektiivisen läsnäolon, riskinoton ja kuulaiden melodioiden siivittämänä. Kello 18.00 Dubrovnikissa on luvassa aimo annos nostalgiaa, kun Helsinki-kuvien aarreaittaan tutustutaan Jussi Raittisen ja Draama-Helmin kertomusten kautta. Krog Roballa sukelletaan tuolloin puolestaan suomalaisen nykyrunouden syvyyksiin Iina Palokangas Trion johdolla: upea laulaja-lauluntekijä ihastuttaa sielukkaalla äänellään ja vahvalla läsnäolollaan. AGK Pohtii -sarjassa tutustutaan tänään myös Finlandia-talon vaihderikkaaseen historiaan klo 18 promoottorilegenda Antti Einiön ja Tomi Lindblomin johdolla. MOW Ruoholahteen on viritelty salakapakka futuristisessa hengessä.

Ilta jatkuu kello 19.00 monipuolisella tarjonnalla ympäri kaupunkia. Bryggeri Helsingissä Bad Ass Brass Bandin torvimusiikkiperformanssi venyy New Orleansin ilakoivasta perinteestä niin balkanilaiseen riehakkuuteen kuin suomalaiseen juurevaan melankoliaan. Ravintola Oivassa It’s Alive -klubin isäntä Petsku Lemström saa vieraakseen huikean Pietarin Spektaakkelin, ja Rymy-Eetussa kulttimainetta nauttiva, satiirisista sanoituksistaan tunnettu kabareemusiikkiyhtye Kitkerät Neitsyet juhlii 20-vuotista taivaltaan. William K. Kurvissa viihdytään elektronisten äänien ja bluesmaisen popin äärellä Ville Äs:n keikalla. Muusikkojen talo Jallukassa on luvassa talon asukkaiden yllättäviä esityksiä kello 19 alkaen!

Kello 19.30 Café Bar No 9:n täyttävät moderni jazz, blues ja elektroniset soundit Einari Stylmanin & Chamonixin johdolla. Ravintola Careliassa uppoudutaan 1930–40-lukujen swingin tarttuvimpiin säveliin, ja Pastorissa kuullaan LarryB:n elektronisen musiikin sävellyksiä.

Tunnelma sen kuin nousee illan edetessä. Rockpoppoo Käsityökerho ihastuttaa perinteitä ja nykyhetkeä sekoittavalla musiikillaan Zetorissa. Kello 20.00 Elmun Baarissa esiintyy maailman tunnetuimpien poptähtien pianisti ja Englannin luotetuimpiin studiomuusikoihin kuuluva Reuben James. Vltavassa vietetään itäeurooppalaisia häitä Celenkan vallatessa tilan kello 21, ja Belgessä kaikuvat niin brittityylinen house, r’n’b kuin popkin, kun esiintymisvuorossa on tuore tuottajakaksikko KOI. Juttutuvassa esiintyy debyyttilevynsä viime vuonna julkaissut Linear John kello 22.

Art goes Kapakan Taiteiden yö päättyy Elmun Baariin kello 23.00, jolloin Project Vainiolla: Nocturnal luo tilaan ennenkuulumattomia elektronisia äänimaisemia preparoidulla pianolla.

Helsinkikuvina
Helsinkikuvia.fi: Helsinki-valokuvien aarreaitta / Kuva: Aarne Lehto/Helsingin kaupunginmuseo

Iloista Taiteiden yötä kapakoissa!