YSTÄVYYS – MARJUKKA KORHOSEN KUTSUMIEN TAITEILIJOIDEN TÖITÄ

PJAZZA - Nayta kartalla

YSTÄVYYS – MARJUKKA KORHOSEN KUTSUMIEN TAITEILIJOIDEN TÖITÄ

Ravintola Pjazza osallistuu ensimmäistä Art goes kapakka -kaupunkifestivaaliin ja on kutsunut kuvanveistäjä Marjukka Korhosen vastaamaan Tsiigaa-näyttelyn toteutuksesta. Korhonen on opiskellut Kuvataideakatemiassa, joka hänen opiskeluaikanaan toimi Pjazzan rakennuksessa. Pääsali, jossa tuolloin sijaitsi koulun kuvanveistosali, tuo hänelle mieleen taiteilijakollegoiden kanssa käydyt lukuisat keskustelut teoksista, taiteesta ja elämästä sekä koulun alakerrassa järjestetyt hurmaavat aamuun asti kestäneet bileet. Niinpä Korhonen on halunnut pyytää näyttelyyn mukaan muita taitelijoita, ja he ovat yhdessä koonneet näyttelyn. Ystävyys näyttelyn teemana viittaa toisaalta taiteen yhteisöllisyyteen, toisaalta ravintoloihin, joihin kokoonnutaan seurustelemaan tuttujen kesken ja kohtaamaan uusia ihmisiä.

Näyttely yhdistää veistosta ja maalausta videoteoksiin ja runouteen. Se levittäytyy Pjazzan tiloihin ja hyödyntää sen sisustusta osana näyttelyä. Lounge-tilan hyllyissä on eri taiteilijoiden veistoksista ja Jukka-Pekka Jalovaaran videoteoksista koostuva installaatio. Ulko-oven toisella puolella on Maija Närhisen Kivi-veistoksia sijoiteltuina lasihyllyille ja Marjukka Korhosen Leijona-veistos. Sisääntulotilassa on Silja Järventaustan runoja ja pääsalissa Mari Vuolannon maalauksia.

 

Taiteilijat: Marjukka Korhonen, Jukka-Pekka Jalovaara, Silja Järventausta, Anne Meskanen-Barman, Ville Mäkikoskela, Maija Närhinen ja Mari Vuolanto.