VAPPU ROSSI, MAALAUKSIA

JUTTUTUPA - Nayta kartalla

VAPPU ROSSI, MAALAUKSIA
www.vappurossi.fiwww.instagram.com/vappu.rossi/www.av-arkki.fi/fi/artists/vappu-rossi/www.facebook.com/VappuRossiVisualArtist/http://www.taidelainaamo.fi/public/go.php?action=works&filter=artist_id%3D17520

Vappu Rossi (1976) on helsinkiläinen kuva- ja mediataiteilija. Hänen työskentelynsä on teknisesti monipuolista: hänen tuotantoonsa kuuluu maalauksia, animaatioita, installaatioita, valokaappeja ja grafiikkaa. Mestarillisena piirtäjänä tunnettu taiteilija työskentelee myös maalatessaan piirustuksenomaisesti: raapien, pyyhkien ja kaivertaen. Pääosassa on usein ihmisen kuva,kasvoilta heijastuva mielen sisäinen maailma, läsnä- ja poissaolon kysymykset.

Rossin teoksia on ollut esillä gallerioissa, museoissa ja festivaaleilla ympäri maailman 1990-luvun lopulta lähtien. Hänen töitään löytyy useista tärkeistä kotimaisista kokoelmista. Hän on pitänyt 23 yksityisnäyttelyä ja osallistunut yli kuuteenkymmeneen ryhmänäyttelyyn, festivaaliin ja kutsunäyttelyyn. Rossi on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Taiteilijantyönsä rinnalla Rossi toimii Helsingin yliopiston Piirustussalin piirustusmestarina.

 

 

 

Vappu Rossi: Uni keväästä