SAMPO LASSILA NARINKKA

22.8. klo 19.00 - RAVINTOLA CARELIA - Nayta kartalla

SAMPO LASSILA NARINKKA
www.narinkka.com

Aleksi Trygg (viola pomposa), Harri Kuusijärvi (harmonikka) ja Sampo Lassila (kontrabasso)

Sampo Lassila Narinkka on kolmen soittimensa ennakkoluulottoman taitajan trio, jonka suomiklezmeriksi kuvailtu musiikki luo omintakeista siltaa kansanmusiikin, jazzin ja kamarimusiikin välille. Melodiat ovat kantava voima Narinkan musiikissa – ne kuljettavat musiikin tarinoita, joihin muusikkojen persoonat ja improvisaatio lisäävät omat mausteensa.

Poikkeuksellisen monipuolisesta taustastaan tunnettu kontrabasisti-säveltäjä Sampo Lassila on uransa aikana vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Edward Vesala Sound & Fury, Krakatau, Eero Hämeenniemi Nada, Doina Klezmer, Zagros Ensemble, Sinfonia Lahti ja Avanti!. Narinkassa Lassilan lisäksi soittavat useista eri maailmanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin yhtyeistä tutut Aleksi Trygg (viola pomposa) ja Harri Kuusijärvi (harmonikka).

Vaikuttavasta live-esiintymisestään tunnettu yhtye on julkaissut kaksi levyä: debyyttialbumi Suomiklezmer (2013) nousi kärkikahinoihin useilla maailmanmusiikkilistoilla ympäri maailman, ja tuorein Vierailla Mailla -levy (2016) oli muun muassa ehdokkaana vuoden etnoalbumiksi vuoden 2017 Emma-gaalassa.

 

Kuva: Rafael Vázquez