Elokuinen perjantai täyttyy folkista, jazzista ja tangosta

Valma & Varsinaiset
Valma & Varsinaiset / Kuva: Antti Kokkola

Taiteiden yö on nyt juhlittu, mutta onneksi Art goes Kapakka jatkuu! Toisena festivaaliperjantaina on luvassa niin bluesia, mustalaisjazzia kuin tangoakin.

Maista-sarjaa jatketaan ginin voimin, kun kello 17.00 Pastorissa päästään tutustumaan maailmalla mainetta niittävän Kyrö Distillery Companyn tarinaan ja tuotteisiin baariasiantuntija Juho Lokan johdolla. Gin blending -workshopissa opitaan kaikki olennainen ginin valmistuksesta ja ainesosista. Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä paikalle saapunutta.

Festivaaliperjantai täyttyy tietysti myös musiikista. Kello 17.00 Kappelissa kuullaan Duo Musicarea, maailmalla konsertoivaa lied-duoa, joka esittää suomalaisia lauluja Merikannolta, Madetojalta ja Sibeliukselta. Valma & Varsinaiset soittaa folkhenkistä poppia Cafe Piritassa kello 17.30, ja Teurastamon yöt tarjoilee musiikkia, tanssia, taidetta ja hyvää tunnelmaa kello 18.00 alkaen.

Kello 19.00 ympäri kaupunkia soivat niin jazz kuin blueskin. Elokuisen perjantai-illan kunniaksi kuullaan Fred Andersson Trioa Wellamossa, ja Ida Alanen Trio tarjoaa jazz-sävellyksiä nuorten muusikoiden esittämänä Vaelsa Ristorante e Tavernassa. Samaan aikaan svengikombo Knucklebone Blues Band nousee lavalle Bryggeri Helsingissä.

Jazzango tuo Piazzollan tangot Argentiinasta, suomalaiset huipputangot Toivo Kärjeltä sekä uusia sävellyksiä kuultavaksi ravintola Careliaan kello 20.30. Ilta jatkuu kello 21.00 laulaja-lauluntekijä Sergei Vartiaisen kanssa Dublinerissa ja mustalaisjazzia soittavan Django Collective Helsingin seurassa Manalan baarissa.

Kello kymmeneltä käynnistyvät päivän viimeiset esitykset, kun rhythm & bluesia soittava kvartetti Ghettobilly: Tina Bednoff & the Cocktailers esiintyy Juttutuvassa ja Keskinarkaus + Leissi Ølhus Oslossa.

Nautinnollisia hetkiä kapakoissa!