Art goes Kapakka järjestetään 18.–21.11. Helsingissä

Miehet tiskillä, Cafe Bar No 9, Kuva: Minna Hatinen

Hyvät ystävät,

Meillä on iloisia uutisia.

Art goes Kapakka kehittyy ympärivuotiseksi ja tuo taiteen Helsingin ravintoloihin marraskuussa 2020

Ravintoloiden, kulttuurin ja tapahtumien ammattilaisten osaamisen innostamina haluamme tuoda iloa ja eloa tämän erikoisen, arkeamme muuttaneen vuoden lopulle, joten Art goes Kapakka järjestetään 18.–21.11.2020. Keskiviikosta lauantaihin ravintoloissa on esityksiä, laulua, taidetta, puheenvuoroja, juomaa ja ruokaa. Kutsumme kaikkia mukaan viihtymään ja nauttimaan kaikin aistein. Loppusyksyisessä festivaalissa mukana on kolmisenkymmentä ravintolaa.

Art goes Kapakka on nyt jo 26-vuotias kaupunkifestivaali; ensimmäinen Art goes Kapakka järjestettiin 1994. Meistä taide on parasta tuoreeltaan ja ihmisten seurassa, joten viemme sen kapakoihin, kahviloihin, ravintoloihin ja baareihin. Tämän vuoden taiteilijahaku esiintyjille ja ohjelmille on avattu osoitteeseen www.artgoeskapakka.fi/hae-mukaan. Art goes Kapakan ohjelmisto julkaistaan myös sivuille noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

”Ravintolat ovat ihmisille loistava ympäristö kohdata toisiaan, ajatuksia ja ideoita. Art goes Kapakan esitykset ovat tunnelmaltaan ainutkertaisia ja toivottavasti saavat ihmiset kokemaan sitä iloa, jonka paras taide maukkaassa ympäristössä voi antaa”, pohtii Mikko Leisti, tapahtuman perustaja

Art goes Kapakan pääkumppani Hartwall oli mukana jo 25 vuotta sitten starttaamassa Art Goes Kapakkaa.

”On ollut kunnia olla mukana tekemässä kaupungista entistä virkistävämpää yhdessä asiakkaidemme kanssa. Elämme ravintola-alalla hyvin vaikeaa aikaa ja koemme entistä merkityksellisemmäksi, että voimme auttaa asiakkaitamme luomaan kaupunkilaisille elämyksiä siten, että niistä voidaan nauttia turvallisesti”, sanoo Hartwallin ravintolakanavan johtaja Seppo Salkoharju.

Meille järjestäjille on tärkeää, että tapahtuma järjestetään turvallisesti. Seuraamme tarkkaan viranomaisohjeistuksia. Art goes Kapakka on hauska tapahtuma ja tapahtumat järjestetään ravintoloissa ohjeistuksia noudattaen. Tulemme päivittämään turvallisuusohjeet tapahtuman kotisivuille.

Art goes Kapakka on jatkossa milloin vain missä vain

Art goes Kapakka on perinteisesti järjestetty elokuussa – Helsingin kiireisimpänä tapahtumakuukautena. Tapahtumien keskittymisestä kesäkuukausille on kuitenkin virinnyt keskustelua ja Art goes Kapakka on kuitenkin säänkestävä sekä ketterästi paikasta toiseen liikkuva – joten jatkossa Art goes Kapakka järjestetään milloin vain erilaisilla teemoilla. ”Esimerkiksi silakkamarkkinoiden yhteydessä voivat silakat lähteä kapakkaan tai vaikkapa vallilalaiset kotinurkkien ravintoloihin. Haluamme tuoda elo ja iloa Helsingin kaupunginosiin”, kertoo Leisti.

Tiedustelut:
Katri Hyvärinen, vastaava tuottaja, 0445046110
Mikko Leisti, festivaalin perustaja, 0400640090