Art goes Kapakka 5.12.2017 – ohjelma julkaistu!

Art goes Kapakka tuo tuoretta taidetta itsenäisyyspäivän juhlintaan 5.12.2017

Itsenäisyyspäivän aatosta on tulossa hauska ilta Helsingissä, ja Suomen syntymäpäivää juhlistetaan monien eri tapahtumien voimin. Myös Art goes Kapakka osallistuu satavuotiaan Suomen juhlintaan ja tuo Helsingin ravintoloihin, kapakoihin ja baareihin tuttuun tapaan uusia, upeita laadukkaita taiteilijoita ja kokoonpanoja. Ohjelmassa on paljon musiikkia ja muuta esittävää taidetta sekä kiinnostavia keskusteluja. Tapahtumassa on mukana myös rakastettu Kuorojen kierros. Olkaa hyvä!

Samanna-0650_preview

Samanna/Kuva: Jukka Salminen/Tiikerikuva

Itsenäisyyspäivän aaton Art goes Kapakka -tapahtumia on iltapäivästä aina myöhäiseen iltaan saakka. Ohjelmassa on muun muassa tunnettujen tekijöiden sooloesityksiä, aivan uusia duokokoonpanoja, tulevaisuuden tähtiä sekä muita laadukkaita riemastuttavia esiintyjiä. Lumoava Maija Kauhanen esiintyy kanteleineen Krog Robassa, ja Sinuna olisin hiljaa -listahitin luoja, muusikko-säveltäjä Ufo Mustonen esiintyy soolona Finlandia-talon Café Verandassa. Suomi-rockin kiinnostavimpiin esiintyjiin lukeutuva Mara Balls Duo esittää Manalan baarissa kappaleita muun muassa tulevalta EP:ltä. Fazer Café Kluuvikatu 3:ssa nautitaan jazzista, Bossa novasta ja pohjoismaalaisesta tunnelmasta Bossa Nordican tahdissa. Jackiessa nautitaan laadukkaasta jazzista, kun suomalaisen improvisoidun musiikin pioneerin ja legendan Teppo Hauta-Ahon vierelle kokoontuvat sukupolvensa lahjakkaimpiin muusikoihin lukeutuva saksofonisti Pauli Lyytinen ja nuoremman polven kitaristeihin kuuluva Jukka Kääriäinen.

mara2

Mara Balls Duo/Kuva: Nadi Hammouda

Triphopia, teknoa ja elektronista poppia sekoitteleva Detalji esiintyy Pastorissa, ja olutravintola Bier-Bier täyttyy omaperäisen Samannan riemastuttavasta musiikista. Lavaklubilla keskustellaan suomalaisesta valokuvasta F5.6-Valokuvaklubissa. Hämäläisen Osakunnan Laulajien Tiernapojat tuovat taattua joulutunnelmaa Tuomaan markkinoilla, ja Belge bar&bistrossa esiintyy kovassa nosteessa oleva laulaja Onni Boi. Ainutlaatuinen ja jäljittelemätön laulaja-lauluntekijä Vähäsarja esiintyy Paulig Kulmassa, ja Alakulttuuritalolla juhlistetaan Suomen satavuotisjuhlaa upealla ohjelmakokonaisuudella esiintyjinään muun muassa Kari Tapiiri & Luotijuna, Trio Tetris ja Ona Neumann. Pianotaituri Nat Newborn ilahduttaa hyvän musiikin ystäviä Kappelissa, ja vahvaääninen laulaja-pianisti Tuija Rantalainen esittää uutta ja perinteistä suomalaista laulelmaa Wellamossa. Juttutuvassa juhlitaan muun muassa slaavilaista melankoliaa ja suomalaista iskelmää yhdistelevän Mustat silmät -yhtyeen johdolla, ja Dubrovnik täyttyy soulin rytmeistä, kun esiintyjänä ovat Niko Ahvonen & Tilanteen herrat sekä DJ Siiri Nordin.

Vähäsarja

Vähäsarja/Kuva: Mikko Linsiö, grafiikka Markus Mäkelä

Legendaarinen Kuorojen kierros tuo laulun taikaa talvisen Helsingin kaduille parinkymmenen kuoron voimin. Kuorojen esitykset tapahtuvat Helsingin keskustan alueella klo 18.30 jälkeen. Esityksiä on keskustan alueen ulkopaikoissa, esimerkiksi Kolmen sepän patsaalla, Esplanadin puistossa ja Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla, mutta myös Art goes Kapakkaan osallistuvissa ravintoloissa ja niiden terasseilla.

Katso ohjelmamme täältä.

Maija Kauhanen, kuva Antti Kokkola

Maija Kauhanen/Kuva: Antti Kokkola

Tule mukaan!

@artgoeskapakka

#AGK #artgoeskapakka #tuoretaideonparasta #onneasuomi #suomi100