AgK:n toinen perjantai tarjoilee kattauksen flamencoa, vaihtoehtofolkia ja klassista laulua

VARSA3

VARSA / Kuva: Aarni Koiso-Kanttila

Taide ei loppunut Helsingissä taiteiden yöhön: Art goes Kapakalla on tarjottavanaan vielä kaksi upeaa päivää musiikkia, taidetta, keskustelua ja makuja kaupunkilaisten iloksi. Tänään festivaalilla luvassa on muun muassa vaskiduo, flamencoa, klassista laulua ja akustista poppia.

Art goes Kapakan toinen perjantai alkaa viideltä, kun Iltalehden vuoden tulokkaiden listalle valitsema laulaja-lauluntekijä Hanna Maaria esiintyy Fazer Café Kluuvikatu 3:ssa. Ilta jatkuu klo 18.30, kun kahden vaskisoittajan duo, Vappupekoni, humppaa Vaelsassa italialaisten klassikoiden rytmiin. Samaan aikaan Bryggerissä kuullaan Mersey-klassikoita ja muita 60-luvun pop-helmiä Jiri Nikkinen Trion tulkitsemina.

Seitsemältä Wellamossa jatkuu Maista-sarja: musiikintutkija, kriitikko ja tietokirjailija FT Susanna Välimäki valaisee länsimaisen taidemusiikin ja ruoan suhdetta esitelmässään “Syötävät sävelet”: säveltäjien kulinaarihistoriaa Hildegradista Mozartiin ja Verdistä Rossiniin. Miksi Beethoven rakasti juustomakaronia ja mitä ruoka- ja juomatuotteita 1700-luvun konserteissa nautiskeltiin? Klo 19.30 flamenco ja pohjoismainen kulttuuri yhdistyvät Oficinassa; Compañia Kaari & Roni Martin goes Roots on modernin rytmimusiikin ja tanssin ilotulitusta, jota ei kannata jättää näkemättä.

Kahdeksalta Kappelissa soi kansanmusiikki, kun Karuna esittää omia persoonallisia sävellyksiään. Helsingin Sanomien Mari Koppisen sanoin: “Jos meteli kyllästyttää, suosittelen lääkkeeksi Karunaa”. Klo 20.30 puolestaan on tarjolla klassista musiikkia baarijakkaralta, kun Jussi & Marjaana Merikanto esiintyvät ravintola Careliassa. Baritoni Jussi Merikanto on ollut kiinnitettynä kansallisoopperaan vuodesta 2013 ja hänen vaimonsa Marjaana Merikanto on aktiivisesti konsertoiva pianisti. Teurastamolla on luvassa vaihtoehtoista folkia klo 20.30, kun ensimmäisen levynsä julkaiseva VARSA nähdään debyyttikeikallaan Teurastamon Kellohallissa.

Kymmeneltä nähdään vielä kaksi esitystä: akustinen trio Nuria soittaa tunnelmallista, klassisen musiikin perinteestä ammentavaa pop-musiikkiaan Ølhus Oslossa, ja rhythm & blues -bändi Marjo Leinonen Huff and Puff puhkuu menoa ja meininkiä Juttutuvan keikallaan.

#artgoeskapakka #tuoretaideonparasta

Eventmore_AgK

Festivaalikävijän paras ystävä on Eventmore -sovellus. Mobiilikäyttäjä saa Eventmoren kautta helposti ohjelman, uutiset ja tiedot muutoksista suoraan puhelimeen. Lue lisää: www.eventmore.io/page/agk/